Всичко за Autocom/Delphi

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Re: Всичко за Autocom/Delphi

Мнениеот kukata_pasat » Вто 28 яну 2025 18:00

Здравейте колеги намислил съм да си купя тази диагностика и имам нужда от мнението ви дали ще ми върши работа.До сега съм ползвал Ваг Ком KKL 409.1 Lite версия която чете Ваг групата до 2005 година включително и е ограничена в повечето аспекти.Моля споделете ми дали ще ми върши работа от гледна точка на закачване на автомобили от Ваг групата и други, мисълта за покупката ми не е с комерсиална цел да изкарвам пари а по скоро да мога да помагам на приятелите си и познатите си в диагностиката на дадени проблеми.
https://www.olx.bg/d/ad/delphi-ds150e-d ... 99bhc.html

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Вто 28 яну 2025 19:19

Ако ще го взимаш от тук спокойно може да поискаш от продавача снимки на платката. Ако ти откаже тя работата е ясна.
Аз ползвам такова, от първите двуплаткови, но качествена изработка която не се различава по нищо от оригинала и с подходящия софтуер няма никакви проблеми с автомобили до 2015г. Също и при мен няма комерсиална цел.

kukata_pasat

Мнениеот kukata_pasat » Вто 28 яну 2025 19:35

В описанието пише, че е със японски релета NEC 5V оригинален 9241А чип и зелена платка 3V каквото и да значи това.

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Вто 28 яну 2025 20:24

Зарежи това описание . Поискай снимка....

kukata_pasat

Мнениеот kukata_pasat » Вто 28 яну 2025 21:04

Извинявам се за невежеството ми но къде е тая платка видима ли е на уреда какво трябва да видя в нея в обявата в снимката на уреда вижда ли се платката.Питам защото освен Ваг Ком кабел не съм виждал нищо друго нито ми се е налагало.При прегледа на стоката не се ли вижда тази платка.

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Вто 28 яну 2025 21:33

Платката е в корпус. В зависимост от многото клонинги отвиваш 2-4 винтчета и вадиш платката...

kukata_pasat

Мнениеот kukata_pasat » Вто 28 яну 2025 22:01

Е това няма кой да ми го позволи в офис на Еконт.Като го питам да ми я снима каква е гаранцията че няма да ми покаже снимка на друго устройство пък и какво трябва да видя в платката за да разбера че е точната диагностика,не знам много ми е мътно какво да му кажа разглоби устройството и ми покажи платката.Пак се извинявам за невежеството ми и ти благодаря изкренно за помощта.

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Вто 28 яну 2025 22:16

Точно това е сложното и рисково при тези устройства. Но ако някой все пак се престраши да ти прати снимка,то може тук да я покажеш и коментираме. Съответно ако има разминаване връщаш. Иначе е много дълго за обясняване какво точно трябва да гледаш като хардуер.

kukata_pasat

Мнениеот kukata_pasat » Вто 28 яну 2025 22:31

Освен да я взема понеже съм я харесал по препоръка на един мой колега от друг град,и като я взема да я разглобя и покажа платката,уж гледам в описанието че всичко е направено качествено както и магазина има добър рейтинг даже предлага връщане в 14 дневен срок (което ми се струва невъзможно при закупуване онлайн) единствено се чудя с инсталацията как ще е защото чета за някакъв фърмуер 1622 двойна платка и 3201 единична платка това нищо не ми говори.Навремето с Ваг ком беше лесно сложих един диско и само некст некст и така.

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Вто 28 яну 2025 22:41

Ако прочетеш темата ще видиш,че и инсталацията не е само некст некст и така.

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Мнениеот megatronS » Сря 29 яну 2025 10:49

Едноплатковият модел е точно копие на оригинала. Двуплатковият е китайско изобретение, което също работи, но с по стар фърмуер. Лесно се различават двата, а относно чиповете 9241А, които се намират на гърба на платката, те правят К линия на уреда. Вместо тях китайците слагат едни заместители, които не се свързват изобщо или изобщо не слагат чипове там. По този начин много Аутоком нямат К линия и не работят със стари автомобили. Проверката на платката не е нищо сложно, отваря се лесно уреда и може да се снима при желание, когато се купува от някой. Двуплатковият се състои от две платки разположени една върху друга, като едната влиза в другата посредством два реда пинове.По долу прилагам снимка на двата модела платки. Релетата NEC са масови в Китай от много години, но са просто надписани. Реално вършат работа, каквито и да са, така че това не е реален проблем.
Прикачени файлове
Single-Board-Autocom-CDP.png
old.jpg
old.jpg (84.3 KиБ) Видяна 2117 пъти
k_line.jpg
k_line.jpg (32.36 KиБ) Видяна 2117 пъти

kukata_pasat

Мнениеот kukata_pasat » Сря 29 яну 2025 11:32

Поръчах я ще я разглобя и снимам дано всичко да е наред.

kukata_pasat

Мнениеот kukata_pasat » Чет 30 яну 2025 9:50

Здравейте колеги днес си взех диагностиката но срещам трудности в това да я разглобя има две болчета махнах ги но след това платките се държат на четири щипки които ако ги напъна най много да ги строша но от това което виждам е с две платки.Лошото е че наруших заводската лепенка и така.Квото стане дано върши работа.За жалост нямам снимки защото не ми дава да я кача.

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Мнениеот megatronS » Чет 30 яну 2025 13:54

Няма нужда да махаш платките, то си личи дали е с две или една платка, още като премахнеш капака. Слагай му версия 2021 с фърмуер 1622.

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Чет 30 яну 2025 16:23

kukata_pasat написа:Здравейте колеги днес си взех диагностиката но срещам трудности в това да я разглобя има две болчета махнах ги но след това платките се държат на четири щипки които ако ги напъна най много да ги строша но от това което виждам е с две платки.Лошото е че наруших заводската лепенка и така.Квото стане дано върши работа.За жалост нямам снимки защото не ми дава да я кача.

На мен ми беше любопитно да видя какво е за тези пари. Миналата година познат реши да вземе такова устройство и гледа при китайците, но не бърза. Съответно те го заливат с оферти а той ми надува главата. По едно време вика виж това-Мултидиаг Про. Гледам смешни пари, а знам че това е поредния клонинг. Викам му взимай го, ако не ти хареса ще ти го платя. Пристигана едноплатково у-во с добро качество , доволен е, работи перфектно за любителски цели. Оттогава като сме заедно и ми се допие бира той плаща...

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”