Привет колеги,
поради стечение на обстоятелствата се налага да се запълнят пукнатини около вътрешното тяло на комин в стая. Тя не се ползва - но от нея тръгна миризма на изгоряло и се наложи да викаме пожарникарите.
Понеже е имало някакви отлагания и явно са се запалили, в жилището усетихме силна миризма и температурата на стените около комина надвиши 170 градуса на места (измерено с лазерен термометър). В холната част беше около 110 градуса и се чуваше пукане от стената.
На локализираните зони не можеше да се докосне с гола ръка.
Пожарникарите гасиха през горния апартамент и наливаха пенол от покрива по основния комин.
На следващия ден дойдоха коминочистачи и минаха уж апартаментите, където се ползват печки и нашия който няма печка, но ние сме между два етажа където явно се ползва.
Тъй като явно няма как да се оправи както трябва, понеже не сме собственици и по думите на собственика "щом е изчистен комина всичко трябва да е наред". Може ли да дадете съвет каква смес точно трябва да се използва, тъй като за жалост няма да се кърти и изгражда наново, а за мое спокойствие искам поне да не седи на ниво пукнатини, а да се "консервира" и намали риска от минаване на пушек/дим.
Не се гони естетика и ще се сваля тапет. Трябва ли специализирана смес за камини/комини или нормална циментова смес е достатъчна ? Говорим за блок строен 70-те години.
Всякакви съвети и мнение биха били от полза.
Съвети и препоръки за фугиране на комин -вътрешен
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Съвети и препоръки за фугиране на комин -вътрешен
thanis написа:...Не се гони естетика и ще се сваля тапет. Трябва ли специализирана смес за камини/комини или нормална циментова смес е достатъчна ? Говорим за блок строен 70-те години.
Всякакви съвети и мнение биха били от полза.
Керамичен картон с дебелина от 2-3 до 5 мм листи 1х1м .На 850гр, мога да проверя дали има сръбски на 1150 гр.Реже се с макетен нож .
За лепило има високотемепратурно на 1000гр за ТЕЦ а,а е бъркоч подобно на цимент за мазане. Ако пък решиш има силикон мастик на 1500гр, черен.
ивици на картона и лепиш.Така съм направил на коминното тяло на сина с 4 или5 мм картон .
Ако решиш можеш да ми използваш ТО / фирмата ми съм я стопирал 2019 г , но си използвам, отстъпките за дребно неща/.
Пиша го като вариант за помощ.
Може да обмажеш високотемпературното лепило / торбата е към 20кг / и трябва да проверя за наличност
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвети и препоръки за фугиране на комин -вътрешен
запалил се е коминът. и пак ще се пали.
няма оправяне, ако се горят влажни дърва и боклуци.
сменяй апартамента
няма оправяне, ако се горят влажни дърва и боклуци.
сменяй апартамента
Върни се в “ОФФ-Топик - други”