Проблем с ускоряване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 09 мар 2007 9:11

DirkDiggler написа:Благодаря ви за infoto ще стане ли ако сменя моя дебитомер с на мои приятел(кара пасат 2002 1.9TDI 130 коня) ще стане ли да се сменят :D

Мисля че няма да има проблем. Само внимавай да не прецакате нещо на приятелчето дебитомера, че после да не се прецакат приятелските отношения.
Успех !
П.П. Провери ли си маркучите, както те посъветва niks76 ? (той е малък Бог на двигателите помпа-дюза, и трябва да го слушаш - в 95% от случаите каквото каже, това е)

DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DirkDiggler » Съб 10 мар 2007 1:34

сутринта като се наспя ще видим какво ще направим по колата че с тая работа се няма време. Пак за приятелчето колата я купи преди 1 седмица и да я прецакаме надявам се вече да и се е нарадвал :D :D :D

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Съб 10 мар 2007 9:03

DirkDiggler написа:Благодаря ви за infoto ще стане ли ако сменя моя дебитомер с на мои приятел(кара пасат 2002 1.9TDI 130 коня) ще стане ли да се сменят :D

добре дошъл, отиди на диагностик, аз имах същия проблем като си купих стария пасат, ако нямаш бял пушек отзад 100% е дебитомер, да ги смените за проба ли имаш предвид?, ако е така няма да стане, защото той ти дава грешка, трябва да смениш с нов, и след това да изчистят грешката + това не вярвам да станат с този на приятеля ти защото са два различни агрегата :wink:

DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DirkDiggler » Пон 12 мар 2007 19:44

shenko незнам какво ще стане секи момент го чакам да доиде и да почваме да им правим операции на колите :) . Апак за пушека отзад определено не ми харесва

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пон 12 мар 2007 21:09

както ти казах почти съм сигурен, че няма да стане, моя дебитомер като го смениха с нов, преди да нулират грешката пак не вървеше, а ако имаш бял пушек, на турбината можеш кажеш :bishop
надявам се да минеш по най-безболезнения начин, но пак ти казвам тези по-новите коли само :019: за да разбереш от какво са болни

DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DirkDiggler » Пон 12 мар 2007 23:46

вслушах се в савета ти и си запазих час за :019: в сервис на vw. Дано да му излезнат болежките барзо :P. КОЛАТА МИ КАТО НЕ Е НАРЕД И АЗ СЕ РАЗБОЛЯВАМ.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 13 мар 2007 1:05

DirkDiggler написа:КОЛАТА МИ КАТО НЕ Е НАРЕД И АЗ СЕ РАЗБОЛЯВАМ.....

знам за какво ми говориш, съчувствам ти... спокойно, всичко е оправимо, на нас да ни няма нищо, другото е бош лаф :wink:

ще видиш като отстранят проблема как ще се отпуши колата... :D

DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DirkDiggler » Сря 14 мар 2007 22:30

Майсторчета сте дебитомера се оказа. такан като ми сменят дебитомера ще сменя и рамаците че и те са зели да сваршват и оптигача на ролката е здал багажа :oops: плачевба работа

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 14 мар 2007 22:43

Кажи окончателно като се реши проблема какво си сменил, колко пари ти е излязбо, и т.н. :wink:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 14 мар 2007 23:02

DirkDiggler написа:Майсторчета сте дебитомера се оказа. такан като ми сменят дебитомера ще сменя и рамаците че и те са зели да сваршват и оптигача на ролката е здал багажа :oops: плачевба работа

спецялно обтегача е много специален, той е газово амортисьорче и може да изтърве, на мен смяната на всички части ми излезна около 500 лв с труда при един много добър майстор в Х-во, който се занимава само с VW, а за дебитомера бях дал 600, защото го взех от Юнитрейд :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 мар 2007 23:05

dobrinb написа:Кажи окончателно като се реши проблема какво си сменил, колко пари ти е излязбо, и т.н. :wink:

Ам той колегата е в Лондон и не вярвам някой от нас да иде до там да сменя туй-онуй, но и на мен ми е любознателно как са цените на чарковете и как на услугите по белия свят.
Имам чувството, че частите ще му компенсират завишените цени на услугите, ама де да видим...

А иначе: Честито, колега, за оправения дзер! :да:

DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DirkDiggler » Чет 15 мар 2007 18:24

количката я почват в понеделник или вторник с маисторите како говорихме за парите краината цена ще е около 380 лири. 60 лири дебитомер, 220 лири ремаци нова ролка и оптигач. 100 лири за работата :) По след като се разплатя ще кажа с точност какви пари ми излезе.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 16 мар 2007 10:07

DirkDiggler написа:количката я почват в понеделник или вторник с маисторите како говорихме за парите краината цена ще е около 380 лири.

380 лири... От тях вадим 60 за дебитомер (тва само опаковката ли му плащаш, м/у впрочем?), значи става 320.
320, умножено по 2.87.... прави 918 кинта!
Че то тук на много места е по-скъпо, бре хорааааааа....

DirkDiggler
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DirkDiggler » Пет 16 мар 2007 19:13

не знам как са цените в БГ. ще видим другата седмица колко ще ми земат с точност това е малко груба цена. А и друго ако дебитомера не ми е орегинален ще ми земат още пари :cry: .

kekata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kekata » Пон 26 мар 2007 1:53

да добавя относно цените в Лондон:) че тъкмо се прибирам оттам - взех си пасата най-после, че и ме докара дотука;)
та - смяна на агренажен ремък, ролки, и останалите там ремъци с ролките + смяна на хидравличната помпа, защото беше заминала - в казанчето ръжда, а оста и хлопаше и не исках да рискувам да я оставя - 500 лири с труда и смяна на масла(двигател и скоростна кутия), филтри - маслен, въздушен, нов антифриз, хидравлично масло и малко други дребни ремонти, че имаше нужда да се пипне... общо ремонта отиде два дни :)

Върни се в “Passat”