Панорамен люк - плюсове и минуси

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Re: Панорамен люк - плюсове и минуси

Мнениеот Georgi_G » Вто 11 мар 2025 12:16

И аз съм фен. От години уцелвам коли с подобни екстри и никога не съм съжалявал, както и семейството ми. И в момента едната ни кола е с панорамен покрив отварящ се, другата е с полу-мек таван, цял отварящ се. Ползват се редовно, особено сутрин по-раничко или привечер кефа е голям, ако си фен естествено.
При разходки по планини или подобни пътища, задължително и денем, както и късно вечер под открито небе. Абе питайте децата дали е кеф :smile :smile :smile
А поддръжката, на няколко месеца мога да отделя 30-40минути да ги погледна.

Единствения минус е за мен е, че не търпят високи скорости и става доста шумно, но като бързам мога и без да ги отварям.

пп. Ако е прозрачен таван, със сигурност е не е гот и е тъпо да ти пече по цял ден на тиквата. И аз не бих издържал такова изпитание.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 14 мар 2025 17:08

Имам силно негативно мнение. Огромна доза шанс, но:

На Тигуан на 0 км., 01.2023г., за 1 месец и никакъв пробег ми се разскърца зловещо. Айде гаранционно - смазване. Оправи се и точно след 3 дни пак се разскърца. С времето утихна малко, но докато продадох колата постоянно си имаше паразитни шумове. Тестови B8 преди години, на 1500км., също скърцаше впечатляващо. Доминираше впечатлението от шофирането направо. Голф и Артеон с малките версии имат дъъълга история със спукани пластмасови панели около самия подвижен покрив, C-class от 10г насам е известна с трошащи се механизми. И това е само при моделите и марките от които съм се поинтересувал - нови или почти нови автомобили.

За мен е леко приятна екстра. След челния ми сблъсък, повече не я поръчвам. :th_up

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 14 мар 2025 21:18

Ако искам простор винаги мога да взема евтино кабрио, и ше си бръмча. Опита ми е с прост шибидах с ръчно задвижване. Който отказа да си застане на мястото след поредното отваряне. Ползвах го често, до тоя момент. Не е текъл, но тогава ми се изправи косата.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”