Доктор ПЕРНИКОВ и подкупите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Сря 14 мар 2007 16:49

Rumen написа: ...Щото гарван гарванову око не вади, а кокошките най-лесно се фаштат...

... и щото за милионче нема законче, а за кокошка нема прошка. :wink:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 14 мар 2007 17:20

С това проблема за нас приключва, допълни Спасков. Не може при такъв обществен отзвук да го оставим на работа и можем да бъдем само безкомпромисни. Взаимоотношения лекар пациент са грубо нарушени и това е недопустимо за болницата, каза доц. Спасков. Икономическа полиция и прокуратура предявят претенция за подкуп към Пернишки. Д-р Стоян Пернишки беше арестуван с 300 лв., първата част от 1500 лв., които поискал от съпруга на пенсионерка, оперирана по спешност. Вчера Пернишки бе освободен от ареста с мярка "Подписка". Срещу него вече е повдигнато обвинение за "пасивен подкуп", заради което той може да получи до 6 години затвор.

БЕЗ КОМЕНТАР

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 14 мар 2007 18:04

Добре де как така става да дадеш "подкуп" СЛЕД като е направена операцията.

"Подкуп" не се ли дава предварително? Ако не е така дайте да ги плащаме десетолевките на КАТаджиите след като ни пуснат да си ходим, може и по пощата ...

Това че доктора е идиот който се е изгаврил в човека не го коментирам, просто се чудя за техническото интерпретиране на закона.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 14 мар 2007 18:06

20vTurbo написа:Добре де как така става да дадеш "подкуп" СЛЕД като е направена операцията.

"Подкуп" не се ли дава предварително? Ако не е така дайте да ги плащаме десетолевките на КАТаджиите след като ни пуснат да си ходим, може и по пощата ...

Това че доктора е идиот който се е изгаврил в човека не го коментирам, просто се чудя за техническото интерпретиране на закона.

точно за това няма да го осъдят ;)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 14 мар 2007 18:59

Нищо чудно и да е скалъпена история :roll: Същият доктор е помогнал на безброй много хора безвъзмездно.Не го оправдавам, но и не бих вчрвал с лека ръка на някой климантерик

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 14 мар 2007 19:07

Абе, че искат пари докторите, всички го знаят.

Който лекар се смята за много търсен и добър специалист - да си отваря частна клиника, да сложи таблото с ценоразсписа отпред и да печели това, което смята, че му се полага.

Обаче да отиде в държавна болница и да иска пари на ръка :no-no

Лично аз съм давал пари на ръка, за да се обърне специално внимание ... Плащал съм и в частни клиники и мога да ви гарантирам, че парите за една и съща манипулация накрая излизат са еднкави и на двете места, а в частната клиника получаваш в пъти по-добро обслужване (това най-малкото).

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 14 мар 2007 21:34

абе в болницата по-важното е условията и капацитета в операционната да са на нужното ниво, отколкото тези в стаята ... говоря на изуст и не искам да разбирам.
Конкретно с тоя случай май повече е "лов на вещици", доктора може и да е взел пари, не му правя евала, ама е свършил работата, докато директора на Бърза Помощ, и пари взима, и нищо не прави, и е направо за линч, ма как да е, просто услугите на въпросния доктор вече ще струват 2 пъти повече, ако наистина е такъв специалист какъвто го изкарват. Това е частния сектор. Системата е сбъркана не доктора.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 14 мар 2007 21:37

Rumen написа:
Miki написа:...
Що не вземат да окаушат известните в цялата страна (а и извън нея) така наречени "бизнесмени", ами се занимават с кокошкарските изпълнения на тоя-оня?
Щото гарван гарванову око не вади, а кокошките най-лесно се фаштат.

Европа 2007...
Германия: Дохода на средно статистическия немец е около 3,000 EUR. Разходите се разпределят горе-долу така:
1,000 EUR за да си покриват ежедневните разходи;
1,000 EUR да си плащат ипотеката и лизинга на колата;
1,000 EUR спестяват за почивка.
Немското правителство непрекъснато се интересува как да накара немеца да похарчи хилядата евро за да "оживи" икономиката (и да прибере данъци и такси)

Пак някви химери от селски вечеринки, колега, без да се обиждаш.

1. Днес случайно четох статия за доходите на средната класа (= хора без висше) - еми най-високото беше 2700 евро БРУТО, от което след данъци остават 1600 НЕТО. Човека беше митничар. Всички други професии от типа на мед.сестра, лагерист и прочие бяха надолу. Та тва с 3000 евро на месец може и да истина, обаче далеч не е средно статистическия немец. Само за справка - по груби сметки 3000 нето значи годишна заплата от над 50 000 евро бруто, и това далеч не е средностатистическия вариант.

2. Имам познати, които тука учиха за доктори, и сега не им завиждам. Точно в момента лекарите в ДЕ са едни от най-прее"""те, точно поради ниски заплата, смени от по 12++ часа от които се плащат 8 и така...

А освен тоа цифрите, които си споменал, на са верни. 1000 евро за сем. с 2 деца далеч не те оправят. Ама вече дрифтнах яко в офф-а...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 14 мар 2007 21:41

[quote="roadrunner"][/quote]
според мен цифрите бяха за фон, в последното изречение е идеята :)

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 14 мар 2007 22:09

roadrunner написа:...
...
Колега, без да се обиждаш, загубил си чуството си за хумор. Това е само един виц, който просто се разказва сред народа, ... на селски вечеринки. Цифрите нямат никакво значение. Колегата VWGT много точно е схаванал смисъла, както и всички останали, които не са искали да се изкарат изключително компетентни по въпроса с доходите на ония другите европейци. А и децата в 1ви клас знаят че доходите ни са в пъти ... в много пъти по-ниски от тези към чиято общност уж принадлежим. И от там идват всичките ни беди. Айде със здраве! Иначе 6+ за математиката и познанията ти за "доходите на средната класа"

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Сря 14 мар 2007 22:24

Rumen написа:
roadrunner написа:...
...
Колега, без да се обиждаш, загубил си чуството си за хумор. Това е само един виц, който просто се разказва сред народа, ... на селски вечеринки. Цифрите нямат никакво значение. Колегата VWGT много точно е схаванал смисъла, както и всички останали, които не са искали да се изкарат изключително компетентни по въпроса с доходите на ония другите европейци.

Ок, извинявай, че съм разбрал "тона" на твоя пост погрешно. Просто от опит знам, че в БГ цари малко изкривено мнение за реалността на запад (в моя случай германия), и просто използвах повода, за да спомена конкретни цифри.

:beer

Всичко добро!

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 14 мар 2007 22:39

roadrunner написа:... Просто от опит знам, че в БГ цари малко изкривено мнение за реалността на запад ...
:да:
Напълно съгласен.
Обади се когато си "под тепетата" ще пием по една българска :beer

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Сря 14 мар 2007 22:51

С удоволствие!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 15 мар 2007 0:07

на тоя доктор мога да му счупя само пръстите на ръцете,за да смени професията

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 15 мар 2007 1:40

Айде нема нужда.. и здравната каса била виновна..
Здравната каса си има ценоразпис под който са се подписали и докторите.. викат му рамков договор..
в него е указано за коя пътека колко..

Не е правилно да ми искат пари... щот си в такова положение, че парите не те греят..

иди доди преживява се да искат след "намеса" ма да ти кажат.. плащай иначе не влааш не стаа... тва требе да му се счупи ръката дето го храни.. на парам парчета...

Малка им била заплатата...
Я някой да сметне.. скоро дадох 300 кинта за една операция на баща ми... слава богу хората казаха ще трябва да доплатиш толкова но на изписването.. демек ако исках можех и да ги отсвиря....

Ма парата си отиде "дарение" което що писах и се гърчих не знам.. ма да ме сметнат за балък.. та отиде познайте къде.. при екипа дето оперираше..

Та днес тоз екип кат джукне две операциики .. вземе 500 кинта..
айде нема нужда от сметки по-нататък..

прекалиха.. много прекалиха...

Драго.. ако ми кажеш как да не си плащам здравните осигуровки.. ша та черпя много ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”