Замяна на Passat B5.5 1.8T с по-висок и по-нов автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
S.Stefanov
Автомобил:
Двигател:

Re: Замяна на Passat B5.5 1.8T с по-висок и по-нов автомобил

Мнениеот S.Stefanov » Пон 17 мар 2025 21:59

Zdravko Zankov написа:Баш тая Шкода я забрави. Те тука ше има, "Побелях и остарявам"...
:mhihi
Една торба пари за няколко парчета пластмаса, това е разликата с нормална 4х4.

Еее баш пък, хората ги утрепаха от каране.. Стига да е подържана няма да има ядове.

Потребителски аватар
tonkogtd
Автомобил: Golf GTD Polo GTI
Двигател: JR-1991 BJX-2006

Мнениеот tonkogtd » Пон 17 мар 2025 22:40

Нямаше нужда да ги триеш.Извинявай,ако нещо съм те засегнал!
Просто да го кажем-ФВ Тигуан,ФВ Пасат Б7,ФВ Шаран,Сеат Алхамбра,Сеат Алтеа.От години на производство 2010-2015,е по-добре да са с дизелови мотори 2.0TDI.
1.8T 20v мотора в Пасата,който караш в момента,няма нищо общо с новите бензинови двигатели,тези които са след 2010 г.
И при мен има същия,BFB,в една А4 Б7 куатро,вече 13 година.Без чипове,газ и други тъпни.От Швейцария дойде,чрез едни мои хора.
Един колега преди години се пънеше,в една тема,че 1.8T 20v бил прехвален мотор.Вземал котор,после плюе.
Та по твоята тема.Другото е да се търси марка извън ВАГ.

iron4o10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iron4o10 » Пон 17 мар 2025 23:17

tonkogtd написа:Нямаше нужда да ги триеш.Извинявай,ако нещо съм те засегнал!
Просто да го кажем-ФВ Тигуан,ФВ Пасат Б7,ФВ Шаран,Сеат Алхамбра,Сеат Алтеа.От години на производство 2010-2015,е по-добре да са с дизелови мотори 2.0TDI.
1.8T 20v мотора в Пасата,който караш в момента,няма нищо общо с новите бензинови двигатели,тези които са след 2010 г.
И при мен има същия,BFB,в една А4 Б7 куатро,вече 13 година.Без чипове,газ и други тъпни.От Швейцария дойде,чрез едни мои хора.
Един колега преди години се пънеше,в една тема,че 1.8T 20v бил прехвален мотор.Вземал котор,после плюе.
Та по твоята тема.Другото е да се търси марка извън ВАГ.

Съгласен съм, но нашата нафта нали не им понася на швейцарските коли? Аз дизелак карах голф -ка 1,9 тди 110 коня, той олио да му сложиш щеше да върви. Но за по-новите дизели съм чувал, че имат проблеми с дюзи с egr и т.н. Затова и бензиновите мотори давам за пример. Иначе на едно място казаха, че и новите бензинови мотори са като дизелите- проблемни. Тук чета за VW вселената, за останалите марки даже не чета, че то време няма за всичко.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 18 мар 2025 10:12

Аз мисля, че не си съвсем наясно какво искаш. Но ще ти кажа нещо базово, което трябва да имаш предвид. Всяка кола след 2010, която купиш ще има минимум двойна като цена поддръжка, спрямо твоя Пасат. Минимум! От тази изходна позиция си прави сметката.

iron4o10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iron4o10 » Вто 18 мар 2025 10:43

w_smith написа:Аз мисля, че не си съвсем наясно какво искаш. Но ще ти кажа нещо базово, което трябва да имаш предвид. Всяка кола след 2010, която купиш ще има минимум двойна като цена поддръжка, спрямо твоя Пасат. Минимум! От тази изходна позиция си прави сметката.

Да, колега затова пиша тук за да почерпя знания от хора карали/ползвали/запознати с тези по-нови модели, които аз не съм карал.
Намерих една автокъща, която вкарва от швейцария коли и човекът ми каза същото. Това което си карал 1.8Т 150к и 1.9 ТДИ 110к го умножи по 3 като подръжка и го намали по 3 като надежност.
Той вкарва само ВаГ и ми каза по-добре се насочи извън ВаГ ако искаш по-нова кола с надежден двигател от рода на старите 1.8Т.

Ами другото, което може гледам е някоя Алхамбра 2008, 2009-та която е с моят мотор 1.8Т. Тях гледам ги правят до 2010-та с този мотор.
Или някое CR-V 2.0 VteC, което казват че и по новите са с читави двигатели.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Вто 18 мар 2025 11:10

За 10-15 хил лева какво CR-V Ще се намери ? Или по-генерално каква читава кола ще изпадне, много късмет трябва.

Иначе за жалост за такива пари и изисквания, май по-добре си дръж сегашната кола и чакай да се охлади пазара още.

Ако толкова държиш да се вдига, има китове и цялостна смяна на амортисьори и пружини и това променя геометрията и води до допълнителни проблеми (повече шум, по-голям разход, евентуално по-бързо износване на гуми), но има как да стане и няма да ти излезе 10 хил лв.

Мислил ли си за такава опция или искате нова кола и това е ?

iron4o10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iron4o10 » Вто 18 мар 2025 11:22

thanis написа:За 10-15 хил лева какво CR-V Ще се намери ? Или по-генерално каква читава кола ще изпадне, много късмет трябва.

Иначе за жалост за такива пари и изисквания, май по-добре си дръж сегашната кола и чакай да се охлади пазара още.

Ако толкова държиш да се вдига, има китове и цялостна смяна на амортисьори и пружини и това променя геометрията и води до допълнителни проблеми (повече шум, по-голям разход, евентуално по-бързо износване на гуми), но има как да стане и няма да ти излезе 10 хил лв.

Мислил ли си за такава опция или искате нова кола и това е ?

Ами като гледам обявите за този бюджет пак ще е 20 годишно CR-V. Е за момента я държа, нямам избор. Тази работа с дигането, не мисля че е добра идея. Аз като сложих газовата исках да не кляка багажника и тогава ми сложиха отзад пружини от ауди а6 2.5 дизел автомат, които са по здрави и стават на пасата. Амортисьорите бяха за смяна и казаха, ще ти сложим и тези пружини ако искаш. Никаква разлика не видях, ако са ги слагали де.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Вто 18 мар 2025 11:31

Аз не знам защо е тая тема, ти вече си взел решение за себе си да сменяш автомобила.
Просто трябва да се приготвиш, че ще ти трябват доста повече пари за поддръжка и за покупка отколкото си предвидил, независимо какво купиш в диапазон 10-15 годишен автомобил.

Вече не е като едно време.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Вто 18 мар 2025 11:39

Аз говоря за нови части, не за втора употреба свалени от бог знае какви коли.

Има си китове и можеш да си я вдигаш колкото ти душа иска, просто си има и доста негативи.

Пък иначе, ако ти трябва да си увеличиш бюджета двойно, за да получиш това което искаш без особена гаранция за успех ... някак си ...

iron4o10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iron4o10 » Вто 18 мар 2025 11:43

fur1ous написа:Аз не знам защо е тая тема, ти вече си взел решение за себе си да сменяш автомобила.
Просто трябва да се приготвиш, че ще ти трябват доста повече пари за поддръжка и за покупка отколкото си предвидил, независимо какво купиш в диапазон 10-15 годишен автомобил.

Вече не е като едно време.

Ами да съгласен съм. Ще трябва да се вдига бюджета за покупка, за жалост и за подръжка.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 18 мар 2025 16:08

CR-V бензин ,ако ще за газ не особено добър вариант а си харчи доста бензин,
динамиката му е слаба по-добре дизел 2.2 но автомат е за предпочитане

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 18 мар 2025 16:21

ЦРВ-ето е добро, но парите са малко. Инак са повече ван , откокото СУВ . Голям багажник, просторни, равен под, и мотора 2.0 бензин е добър ( с динамиката се свиква, е да, ще е малко трудно от турбо мотор към атмосверка) .
Проблема му е заделения бюджет , дори и само за преднячка са малко. За четворка имам на предвид . Тройка може и да излезе д/г/ за такива кинти.
Иначе откъм поддръжка, ще е на ниво старата ти кола . За разходите става въпрос.

iron4o10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iron4o10 » Вто 18 мар 2025 17:02

Да за бюджета разбрах, че е малко.
На обяд един колега ми даде неговото CR-V 3-та генерация да го покарам за няколко км. Не е лошо, но когато погледнах багажника общо взето наполовината на пасатора като обем. Май както каза колегата по-горе xc 70 е моят вариант, който отговаря на размер на багажник и височина.

Другото което видях от един колега е Mercedes GLK X204, но там не знам кои мотори и как е подръжката(със сигурност ще е солена).

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 18 мар 2025 19:34

GLK няма почти никакъв багажник по-зле от Хонда cr-v салона е тесноват и бюджета не подходящ за Мерцедес,БМВ,Ауди според мен

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 18 мар 2025 19:57

Честно казано единствено за Ауди A6 Allroad се сещам като алтернатива на твоя пасат. С5 с 2.7 или с6, но там иска дизел. Тигана е смешна кола, никаква устойчивост, висок разход, шумна, пасата е по-добър. За бюджета ти няма много избор, а реално сменяш една стара кола с друга също доста стара.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”