Добавки за дизел
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Re: Добавки за дизел
От къде си я купувате?
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Много скъп тоя керосин - https://sichdatonline.chemical-check.de ... 022_BG.pdf
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Така е. Парички за нищо. Но пазар явно има, търси се, името продава.
Те надали го произвеждат. Предполагам се произвежда в някой хим.завод и те само го разфасоват. Може да се окаже сходен продукт и с на друга "фирма" , на два пъти по-ниска цена ( говоря за Германия, щото то въпросната "добавка" я има на двойно по-ниска цена) .
Та нищо чудно да има нещо сходно по състав ( да не кажа еднакво по състав) и да е под 2.50 евро. тубичката.
Те надали го произвеждат. Предполагам се произвежда в някой хим.завод и те само го разфасоват. Може да се окаже сходен продукт и с на друга "фирма" , на два пъти по-ниска цена ( говоря за Германия, щото то въпросната "добавка" я има на двойно по-ниска цена) .
Та нищо чудно да има нещо сходно по състав ( да не кажа еднакво по състав) и да е под 2.50 евро. тубичката.
нищо чудно да има нещо сходно по състав ( да не кажа еднакво по състав) и да е под 2.50 евро. тубичката
Така е, но повечето не сме химици и не можем да си забъркаме нещото сами.
Няма лошо хората да печелят, все пак това им е бизнеса. Аз като потребител никога не гледам в канчето на другите и не им правя сметка на печалбите. Ако ме устройва - купувам, ако не - има още много, предлагащи същото.
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Ами... не е съвсем така - той и лимона като портокала, ама съвсем друго нещо. Всяка добавка има състав 85-95% основно вещество (примерно керосин), но съдържа активна съставка като в случай хидроксифенил и други съединения, които променят свойствата на сместта (затова е смес). То и безалкохолните са си вода с подсладител, ароматизатор и оцветител, но не са "гола вода". От добавките има смисъл, както има смисъл и от третирането с двутактовото масълце, това оскъпява незначително зареждането.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Не е чак всяка, но масово е така.Lupender написа:Всяка добавка има състав 85-95% основно вещество (примерно керосин)
Излиза, че от добавките които можем да си закупим па родния пазар основно са на керосинова основа ? Освен тези трите добавки, дет ги няма на родния пазар и трябва да ги поръчаме отвън ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ксилол, толуол също. На база на това, което купуват някои фирми, които правят такива добавки.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
AFN98 написа:Излиза, че от добавките които можем да си закупим па родния пазар основно са на керосинова основа ?
Ако въпросите са към мен, то аз не мога да дам еднозначен отговор. Нямам цялостен поглед върху българския пазар, но има поне една добавка, която не е на керосинова основа и я има на българския пазар - https://autobox.bg/bg/erc-dobavka-za-po ... trirana-1l
https://carpartsplatform.de/atp/doc/inf ... 669850.pdf
Може да има и други, за които сега не се сещам (напр. BG). Избора на добавки е голям.
За кои три става дума? Какъв е проблема с "поръчването отвън"? Вече в България се доставя всичко от европейския пазар.AFN98 написа:Освен тези трите добавки, дет ги няма на родния пазар и трябва да ги поръчаме отвън ?
Аз от сайт, който твърди, че добавката за дизелово гориво, която предлага,
"Повишава октановото число..."
не бих поръчал нищо!
"Повишава октановото число..."
не бих поръчал нищо!
- samo_pechka
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм химик нито пък разбирам от добавки. Но когато някой ми каже, че като сложа нещо в резервоара в съотношение 1:500 или подобно и ще има някакъв ефект, то това ми звучи като фантастика.
- samo_pechka
Профи сериите са така, примерно тези за бензиностанции, големи автопаркове и т.н. .
Много концентрирани и третират големи обеми горива.
Точно съотношения не мога в момента да споделя( да не объркам нещо)
А тези в мрежата , са ( силно) разреден барльоч . Или поне в повечето случаи.
П.п. сетих се за една антигел , профи ( за бензиностанции по 10л тубата ) зимна добавка 33мл третираха 100л нафта . Което е голямо съотношение. 1л добавка третира 3 кубика нафта
Много концентрирани и третират големи обеми горива.
Точно съотношения не мога в момента да споделя( да не объркам нещо)
А тези в мрежата , са ( силно) разреден барльоч . Или поне в повечето случаи.
П.п. сетих се за една антигел , профи ( за бензиностанции по 10л тубата ) зимна добавка 33мл третираха 100л нафта . Което е голямо съотношение. 1л добавка третира 3 кубика нафта
-
- Автомобил:
- Двигател:
При това съотношение дали ще е в резервоара на колата или в този на бензиностанция за мен си е фантастика. Или казано по-просто "мижи да те лажем"....
Върни се в “Дизелови агрегати”