chifut написа:Служебният ми автомобил е Дъстър имам над 45х.км. на него, карам го от нов. Дизел 1,5ДЦИ -не знам колко коня е.
Модела е префейса на сатарото полколение с квадратните стопове. 21г.
Плюсовете са че е висока и с прилична проходимост даже доста добра(4x4) и свършваме с това.
Интериор -дървен и далеч от съвремененен автомобил. Странни решения меко казано на разни управления и като логика и като местоположение на копчета и лостове.
Шумна е. Подкачващата помпа вие ужасно, наистина ужасно и се чува и по време на движение(проблема не е локален при мен а глобален за модела). При по-висока скорост и шума от вън е много. Не е подходящ за високи скорости над 130 влиза в обороти и се чуват буталата . Тавана му е 160 по километраж. За извънградско пътуване е неподходящ и на мен ми е неприятно да пътувам с него. Багажника не е особено голям.
В града има прилична динамика в комбинация с 4х4, но не е уау.
В заключение не бих си го причинил като личен автомобил, освен ако не е втора кола със специално предназначени- за града и за места които изискват повишена проходимост. Задължително 4х4. Само на предно за мен е абсолютно безмислен автомобил който само фен би си го причинил.
Слизайки от споменатия Пасат който имах до преди 4-5г. съм убеден че ще бъдеш раочарован от Дъстъра.
Ами аз карах Дъстъра сравнително малко и не мога да преценя. Но по-скоро с тази къса първа скорост ми се вижда идеята му е да нещо като по-нова лада нива. Тоест за баирите е добре ама за градско/извънградко няма да е приятно.
А какво мислите за Рено Каджар, то като гледам е вдигнат меган?
tdi fen написа:И според мен Дъстър не си заслужава по-добре kia Sportage или Hyundai ix35 те поне имат повече екстри и двулитров дизел
Ще ги погледна, за момента мисля да видя дали няма да изпадне някоя рено каджар. То като размери/задвижване и просвет ми допада. Въпроса е като цена дали мога да намеря такова до 25к.