Имам следния проблем на Туарана .
Започнах със ремонт на предна дясна врата защото не заключваше със копчето на ключа .
Поправих я тръгна. но спря да заключва шофьорската. после почнаха да отказват и задните.
Ту се отключват. ту не. проблема се показва хаотично отпред-отзад.
Четох във интернет в чужди форуми. и там едно момче споделя че му е присадена врата от по нов туаран и че вратата се различава по оплетка на кабелите -демек пътищата и не са същите като неговите или електрониката на вратата е друга.
Дали и при мен проблема е подобен. или просто кабелите към шофьрската са прекъснати или бравата се ибава.
на VCDS Дава проблем на централна електроника врата отпред и брава но??????????
Някой който го е ял да сподели - темата е и за инфо на останалите заради срещата на различно окабеляване като проблем.
Проблем със заключването на вратите на туаран 102 коня BSE 2006
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Re: Проблем със заключването на вратите на туаран 102 коня BSE 2006
Имах подобен проблем с голф 5 плюс, при мене се оказаха прекъснати кабели в предна дясна и задна лява врата, и според мене се "шашкаше" компютъра, възстанових кабелите и проблемите изчезнаха.
- hardener
- Автомобил:
- Двигател:
дано са само кабели, че на хаос да купувам брави или електроника и да се окажат моите здрави???????? ще изтрия грешките и ще видя врата по врата къде ще даде първо, че студено сега за чупене на щипки.
Препиши каква точно е грешката във VCDS.
- hardener
- Автомобил:
- Двигател:
Оправих проблема.
Смених шофьорската брава с нова и всичко си дойде на място .
Проблема във шофьорската брава бъзикаше електрониката и от там ту лява, ту дясна, се редуваха.
Кабелите и на двете врати са прозвънени и са ок.
Но първоначална грешка набиваше в дясна предна врата и след раздвижване набиваше централна електроника и брава на шофьора, което ме подведе. Може да се заключва.
Смених шофьорската брава с нова и всичко си дойде на място .
Проблема във шофьорската брава бъзикаше електрониката и от там ту лява, ту дясна, се редуваха.
Кабелите и на двете врати са прозвънени и са ок.
Но първоначална грешка набиваше в дясна предна врата и след раздвижване набиваше централна електроника и брава на шофьора, което ме подведе. Може да се заключва.
Аз за половин година смених 3 брави и продължават да излизат грешки в VCDS. Но пък всичко се отключва/заключва от раз. Чудя се за бравата на багажника ако се развали, каква грешка ще извади - в Central Conv. или шоф. врата
- hardener
- Автомобил:
- Двигател:
Грешка ми вади и на мен заради някакъв сейф мотор функция, която май е с тигче за северноамериканския модел но не съм я тагнал. Иначе въртях кодировки махах регистрация на модули и все светва . Само не съм пробвал да сложа тигче на мотор без сейф функция за северно американски модел и си я търси. Другият ми вариянт и мисъл заради деактивираната фабрична аларма но надали от нея. Ако пробваш сподели
Грешките за моторче на заключването започват да излизат когато работи, но върти малко по-бавно от очакваното (заради сажди върху четките). В студеното време се влошава после се пооправя. А кабелите дори да са прозвънени може да са прогнили и изтънени в прегъвката, и изолацията като им е нацепена стават смущения.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”