Монтаж на китайска андроид медия на мястото на оригиналната

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Re: Монтаж на китайска андроид медия на мястото на оригиналната

Мнениеот M_POLO » Съб 04 яну 2025 21:31

Колеги какво мислите за Erisin ES3135V 8 ядрена I just found this on AliExpress: BGN282.33 | Erisin ES3135V 7" Android 12.0 Car Stereo GPS For VW UI Vento Passat Polo MK5/6R T5 Multivan Radio WiFi DSP CarPlay Bluetooth
https://a.aliexpress.com/_EvNFvv2

apekov
Автомобил: VW Passat B 5
Двигател: AMX 2004 4Moution

Мнениеот apekov » Чет 03 апр 2025 10:57

Да използвам темата на колегата, някой монтирал ли е такава медия на Пасат 5.5. Аз монтирах на моя, който е с оригинална RNS MFD, но не мога да подкарам бутоните на волана и няма никаква информация от бордната електроника, обороти, отваряне на врати, температура и т.н. Ако някой е свързал успешно да даде някой насоки.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Чет 03 апр 2025 11:49

Провери дали си избрал от настройките на медията правилната кола.

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Съб 19 апр 2025 17:38

Провери също , каква връзка по CAN си избрал .

dmandrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmandrov » Съб 26 апр 2025 19:27

Колеги, какви медии ползвате? Първата която купих от алито изкара няколко месеца (по-малко от 6), когато колата се беше напекла от слънцето и умря дисплея. Купих втора, с вентилатор и с много екстри, тя умра зимата, пали от време на време, но ако карам повече от час, което не е ОК. Загледах и емаг, имат такива но от външен доставчик, трети път питам за гаранция, но ми дават стандартния отговор: “Ще запитаме доставчика и ще ви върнем на имейла до 2 работни дни”, освен имейли със спам от тях друго не получавам.
От Алито ми отговориха да снимам проблема, снимах им клип как паля колата, навигацията не пали по никакъв начин, с мултицет им меря входящите кабели, които показват наличие на захранване и ми затвориха случая с обяснението, че от клипа не се разбирал какъв е точно проблема.
Та преди да потретя, има ли някой с жива навигация повече от 1-2 години да сподели какво да търся :)

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Нед 27 апр 2025 10:08

Моята е на година и половина и няма проблеми, да чукна на дърво. От Георги Церовски е (Jordito).

Потребителски аватар
railfan

Мнениеот railfan » Нед 27 апр 2025 13:57

Колега, на първата страница има линк към моята медия. Още си работи, 2+32 GB e, Junsun, вече около 2 години. Junsun-ите идват с 3 г гаранция, но са по-скъпи като параметри. Не знам как стои въпроса с връщане и замяна или как се доказва, че е повредена.
Идеята да се купува от емаг, или от продавач в олх примерно за нова медия си заслужва само заради гаранция(ако въобще дават) - инак е просто един посредник между теб и алито, който ти натоварва джоба.

Ще я сменям моята скоро, чакам само някакви намаления в алито, защото визуално ми поомръзна, още не съм избрал точно коя, но ще е от 10.1 “, които се продават, с по-добри параметри, мисля да търся поне 4 рам, поне 8 ядрен по-добър процесор, да има вентилатор, по-добър радио усилвател(тази е със 7388, който е по-слаб, трябва поне 7851) и по-нов Андроид. Ако някой е поръчвал от този тип - да пусне линк.

dmandrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmandrov » Чет 01 май 2025 14:37

Благодаря за съдействието, от Емаг (без да им правя реклама) ми отговориха след 2 седмици чакане, че гаранцията е 6 месеца. Изчетох европейската директива относно гаранциите, с цел да им върна “няма как под 2 години”, но в случая тези навигации могат да се тълкуват като авточасти, за които минималната гаранция е 6 месеца. Все пак 6 месеца са повече от нищото на алито и най-вероятно ще прежаля малко по-голяма сума, за поне малко гаранция, стискайки палци поне третата да изкара повече от предишните.

Потребителски аватар
railfan

Мнениеот railfan » Пет 02 май 2025 8:18

Спрял съм се на тази:
https://www.aliexpress.com/item/1005008757137145.html?pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000046539150126%22%7D&sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0
Модел T10-2, защото покрива всички очаквания, които имам, че даже идва и с подарък камера.
Още не съм я купил, но когато го направя и монтирам ще обновя темата.

Потребителски аватар
railfan

Мнениеот railfan » Вто 01 юли 2025 8:21

Няколко месеца по-късно си поръчах най-накрая нова мултимедия и впечатленията са ми много добри. Ползвах тази от линка, който съм дал, модел T10-2 и на последната голяма промоция в алито ми дойде на 230 лв, като към нея пристигна и камера, която не ми е нужна, защото ще си ползвам вече монтираната за старата медия.
Този модел, който съм избрал е с 2.0 Ghz 8 ядрен Qualcomm процесор и разликата спрямо старата от началото на темата е осезаема - значително по-бързо работи, тъча реагира по-бързо и генерално ми допада повече. Прикачам снимки да се ориентирате как стои на колата.
Инсталацията е същата като за старата медия - буквално преместих кабелите и буксите на новата без да преправям нищо. Явно са мултифункционални кабелите отзад без значение от модела :Mr Green Fun
Единствено не можах да подкарам директно камерата, но просто стана тъмно когато я монтирах и на другия ден пътувах за морето, та засега карам без. Нещо там не сработи с plug&play от старата, но когато ми остане време ще се занимая и ще пиша пак.
Друго нещо - когато се монтира в Б6, трябва да се поодрежат пластмасариите малко зад самата медия - това е нещо, което мен ме изненада повече отколкото очаквах и се налага защото стандартно този тип мултимедии са предназначени за Б7, т.е. копчето за аварийните е долу под медията и пластмасите отзад, които пречат - оригинално ги няма. Варианта е да се чупи с резачките касапската или да се ползва малко шлайфче да се отрежат. При мен вече бяха поодрязани заради копчето на аварийните, но има нужда от още, понеже влиза по-навътре самата стойка на медията заради дълбочината на копчето спрямо оригиналната лайсна, която стои там около RNS примерно. Това трябва да се съобрази дори аварийните да не са там, защото иначе има сиво капаче.
Конкретно моята Б6 отдавна съм я "фейсовал" и съм си монтирал часовник, волан, духалки, лайсни и аварийни като на Б7, та драмата е малка - остана да стърчи една идея, както на снимката.
Това ще бъде поправено когато я свалям за камерата - ще поодрежа по-прецизно отзад с мултишлайфче отвора за аварийните да бъде точен и ще заспи плътно на таблото.
Прикачени файлове
front.jpg
parm.jpg
problem.jpg
problem.jpg (96.89 KиБ) Видяна 349 пъти

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Вто 01 юли 2025 8:29

Ох, аз все несе навивам,че през оригиналния микрофон в колата се чува перфектно, а като знам опита ми с външен микрофон на тези,че и с вградения, разговорите са в пъти по лоши :(
Това е едниственото което ме спира, не знам дали има начин да си подкарам оригиналния микрофон на такъв китаец..

Потребителски аватар
railfan

Мнениеот railfan » Вто 01 юли 2025 8:55

Честно казано и аз не знам. И мен се оплакват, че не ме чуват достатъчно добре през медията, даже и с външен микрофон.
Вероятно ще е възможно - трябва да се прочете кой пин е за микрофона от оригиналната голяма букса и този пин да се махне и да се снади с джака за микрофон, който влиза в тази медия. Въпроса е ако е възможно, защо китайците не са го направили :biggrin

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 01 юли 2025 10:22

Това е единия минус който и аз открих не само с Junsun-a, но и като цяло с тия. Но всичките поддържат външен микрофон и като сложих на А3ката нещата драстично се подобриха. Дразни ме малко защото съм го извел на сенника над огледалото за задно виждане, но там ми се стори най добрата позиция. Успях да го завра под мрежичката за оригиналния(във плафона), но там ме чуваха малко приглушено.
пп- не са пинове, има си в големия сноп(там където е AUX, чичовете за усилвател) женски 3.5mm jack за микрофон, поне Junsun-a

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Вто 01 юли 2025 10:31

Външен ясно,че може да подкараш. Аз по скоро питах за оригиналния дали ще стане да се върже като външен.
Попринцип малко ме съмнява да може,щото той май си идва с платка и модула за телефона някак си го разчита, не знам.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 01 юли 2025 10:43

Не става за съжаление(то всичко става, просто не си заслужава).

Върни се в “Направи си сам!”