С жена ми искаме да си купим каравана и съответно ми трябва начин да я тегля. Започнах да се оглеждам за варианти да монтирам теглич на пасата. Някой минавал ли е през това и може ли да сподели опит?
Това което знам че ще ми трябва:
1. Теглича с букса.
2. Снопа кабели.
3. Модул за да може колата да знае кога тегля нещо и да изключва задния парктроник.
4. Кодировка с VCDS.
5. До колкото разбрах не всеки пасат има броня с отвори за теглич, но при мен това поне не важи, отворите са там.
Въпроси, въпросния модул само един ли е? Къде се монтира заводски? Ако си взема комплект теглич който е на ORIS(една от фирмите които ги прави за първоначално вграждане), всичко plug and play ли е от към окабеляване? Колко се усложнява цялата работа ако взема електрически прибиращ се теглич?
Теглич за Passat B8
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Теглич за Passat B8
Мерсаж. Евала, че ти се е занимавало, но направо ме отказа, по-добре да вземам кемпери от баща ми два пъти годишно 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Мхм, играчка са си.
И на алди са така.
Приятел искаше да си слага на неговото , та идва при мен да види уж какво ще му трябва.
Искаше същия като при мен от тия дето на "една" страна се прибират и спускат ( от лостче в багажното )
Отказах го де.
Обясних му, че при кола която не е с подготовка за теглич , е проблем. Тия които са с такава, само се слага теглича и подвързва .
Не знам на пасата, но на аудитата често и охл.радиатор + перките са други.
Та по-лесно ще е да се купи друга , но с теглич.
И на алди са така.
Приятел искаше да си слага на неговото , та идва при мен да види уж какво ще му трябва.
Искаше същия като при мен от тия дето на "една" страна се прибират и спускат ( от лостче в багажното )
Отказах го де.
Обясних му, че при кола която не е с подготовка за теглич , е проблем. Тия които са с такава, само се слага теглича и подвързва .
Не знам на пасата, но на аудитата често и охл.радиатор + перките са други.
Та по-лесно ще е да се купи друга , но с теглич.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
И жената така каза
“да сме мислили навреме, така разглобена не искам да виждам колата, кой знае и колко ще се туткаш, другата ще е с теглич”

“да сме мислили навреме, така разглобена не искам да виждам колата, кой знае и колко ще се туткаш, другата ще е с теглич”
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Да ти продам един кемпер?! ;)