Мнениеот aksis » Пет 20 юни 2025 11:55
Реших да пробвам нафтата на Ромпетрол след доста позитивни отзиви из форумите. Изпразних резервоара доколкото е възможно, даже ми изгасна колата на едно баирче. На 16.06.2025 пълна 30 литра в обекта на ул.Девня във Варна и се прибрах. На другия ден тръгвам по обичайния маршрут - те 10-15 коня умряли. Викам сигурно така ми се струва. 4 дни по-късно резултатът е 1.2-1.3 литра повишен разход + липсата на мощност, чак взех да си мисля, че някое колело задържа, че сменях задните накладки през уикенда - ами не. Излишно е, но ще го спомена все пак - няма никаква промяна в стила на каране, маршрутът е обичайния 15 км до офиса и обратно без кой знае какъв трафик, пуснат климатик. Иначе зареждам на Круиз когато се случи да съм в района и съм с по-малко гориво в резервоара, през другото време Лукойл и Бенита, че са ми по път. Но на гориво с такава осезаема разлика в мощност и разход не бях попадал. Трагедия. Шел също не ми се вижда нещо повече от другите, където зареждам. Май не съм пробвал само скъпите на OMV и ЕКО. Колеги от Варна, какви са отзивите?