Избор на бебефон

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Избор на бебефон

Мнениеот Vlad777 » Сря 16 апр 2025 14:51

Tipsy написа:Въпросната камера не става да се носи по пътувания понеже трябва всеки път да се връзва с новата wifi мрежа, докато другото устройство няма нужда от такива настройки.

Това наистина е минус на камерата, който също отчитам и аз, но винаги си я нося, заедно с един таблет, който имам и ползвам само за това. Настройката не е чак толкова сложна и става за 1-2 минути.

Истински проблем се явява когато WiFi мрежата не е защитена с парола - камерата изисква мрежа с парола и не може да се свърже към мрежа със свободен достъп. Тогава оставям един телефон, който пускам на Hotspot и закачам камерата към неговия нет.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Re: Избор на бебефон

Мнениеот thanis » Съб 10 май 2025 16:48

В крайна сметка взех TP Link Tapo C220 и днес ще я сетъпвам и пробвам.

Не сме се отказали от опция за нормален бебефон, но на българския пазар или са прекалено скъпи цените или няма изобщо предлагане на уж добрите модели с цена/качество.

Първоначалния сетъп на камерата става много лесно с приложение. Отнема малко време да се намерят, но след това няма занимавка. Трябва да разуча функциите, но на теория има и нощен режим. Има и възможност за слагане на SD Card за запис, но за бебефон е безсмислено. Просто този продукт след съдбата си на бебефон, може да се използва и по други направления.

Boifun бебефон марката ни препоръчаха, но трудно намираме опция за доставка, а уж има ЕС магазин. Берлин, София и Лондон ги отказа, като адреси по някаква причина. (напълно възможно е аз да не правя нещо както трябва и да вкарвам грешен п.к.)

Ще ъпдейтна за Tapo C220 като му направим поне седмица.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”