Замяна на Passat B5.5 1.8T с по-висок и по-нов автомобил
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Замяна на Passat B5.5 1.8T с по-висок и по-нов автомобил
2.0 ТДИ, 150кс се е доказал като здрав двигател. Преди години имаше обява за Октавия на над 500000км. Бяха забравили явно да пипнат километража.
Аз да кажа само , че вече имаме готово решение за повдигане на предница и задница на Passat B5 -5.5 ако решите
-
- Автомобил:
- Двигател:
DoH_KuXoT написа:Аз да кажа само , че вече имаме готово решение за повдигане на предница и задница на Passat B5 -5.5 ако решите
С колко см максимално може да се дигне отпред и отзад пасатора? Сега вече влезнахв сериозна чуденка..
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
За тази, която е със сменено турбо имай едно наум, току така турбо не се сменя. На мен ми говори или за лоша поддръжка, или за незнайни км. Оттам пък може да има проблеми с дпф, горене на масло, ЕГР и т.н. За другата, за сменения ангренаж не вярвай на 100%, изискай документи. Тези двигатели имат един проблем с водната помпа, по-точно ел. управлението и има навик да блокира в затворено положение, което води до прегряване, затова задължително се сменя водната помпа с ангренажа. За мен най-важното е да могат да докажат км, че са реални.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:За тази, която е със сменено турбо имай едно наум, току така турбо не се сменя. На мен ми говори или за лоша поддръжка, или за незнайни км. Оттам пък може да има проблеми с дпф, горене на масло, ЕГР и т.н. За другата, за сменения ангренаж не вярвай на 100%, изискай документи. Тези двигатели имат един проблем с водната помпа, по-точно ел. управлението и има навик да блокира в затворено положение, което води до прегряване, затова задължително се сменя водната помпа с ангренажа. За мен най-важното е да могат да докажат км, че са реални.
Уж каза човекът с втората кола на 190к км, че е сменил целият ангренажен комплект с водна помпа и това ремъче. Доколкото четох в шкода форума имало замянка на тази водна помпа да се сложи водна помпа без ел. управление за да не става гаф с прегряване. Утре ще му кажа да ми изпрати снимки на ремонтите, защото все пак кола за 20 000 ако сменяш нещо ще искаш фактура. Аз поне така бих направил. За какво друго да се притеснявам като потенциален голям ремонт?
- vanesto
Въобще не им вярвай на честна дума за км, за сигурно е само сервизна история в официалното представителство, всичко друго се манипулира. Не знам за такава помпа без управление, няма как да стане без такова. Другото са стандартни неща за всеки дизел. Закачете ги в сервиз за диагностика, щом са съгласни, вижте дюзи, турбо, дпф, записани грешки. Демпферният маховик виж дали хлопа на студен мотор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:Въобще не им вярвай на честна дума за км, за сигурно е само сервизна история в официалното представителство, всичко друго се манипулира. Не знам за такава помпа без управление, няма как да стане без такова. Другото са стандартни неща за всеки дизел. Закачете ги в сервиз за диагностика, щом са съгласни, вижте дюзи, турбо, дпф, записани грешки. Демпферният маховик виж дали хлопа на студен мотор.
Едната е в Асеновград, другата в Смолян. Питах ги и 2-та да запазя час за Транскексперт или cars for you, понеже са в близката част на София до магистрала Тракия като аз ще им поема горивото за да дойдат и да направим преглед, но и 2-та нямат време. Сервизите, където те са ходили не издават фактури. Малко ме е страх така на късмет да не взема нещо на половин милион с един милион проблеми...
- vanesto
Ако питаш мен вероятността е много голяма...
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:Ако питаш мен вероятността е много голяма...
Другият вариант, който ми се върти е да сваля колкото мога от цената за тази с повечето км и после да си сменям аз сам каквото трябва да се смени.
Защото тази на 190к км е 22 000лв, докато другата на 270к км е на 17 500, като там мисля мога да успея да я сваля до 16 000 примерно и може би за едни 5 000 да си сменя каквото трябва...
Въпроса е ще ми стигнат ли тези 5 000 да сменя ангренажен комплект и т.н.
- vanesto
За първоначално обслужване ще стигнат, стига да няма някой скрит сериозен дефект. Там гаранция няма. Ако искаш дай линк да я видим, ако не те притеснява нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:За първоначално обслужване ще стигнат, стига да няма някой скрит сериозен дефект. Там гаранция няма. Ако искаш дай линк да я видим, ако не те притеснява нещо.
Ето това е тази със сменяната турбина:
https://www.mobile.bg/obiava-1174522607 ... ia-scout-3
Тази според продавача е подържана за лично ползване и той всичко, което е сменял си го пише на листче:
https://www.mobile.bg/obiava-1174646925 ... -tdi-scout
iron4o10 написа:DoH_KuXoT написа:Аз да кажа само , че вече имаме готово решение за повдигане на предница и задница на Passat B5 -5.5 ако решите
С колко см максимално може да се дигне отпред и отзад пасатора? Сега вече влезнахв сериозна чуденка..
30мм отпред , 40мм отзад
- vanesto
Втората повече ми грабва окото. Медията не става за нищо, но може да се смени. Вин номер можеш да провериш.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Втората е регистрирана преди половин година...иначе е обслужвана редовно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Sonny_89 написа:Втората е регистрирана преди половин година...иначе е обслужвана редовно
Той това каза, докараха ми я от Германия декември месец, аз си я оправих. Но не е моята кола затова искам да я продам. И го попитах какво оправи каза всичко, халдек, масла , цедки, ангренаж. Няма забележки като нова е. Викам добре тогава защо я продаваш, ами не е моят автомобил. Викам добре може и така да е прати ми фактурите на всичко, което си сменил. Каза не взимам аз си я правих за себе си и всичко си го пиша на листче. Може да е така, просто да си взел кола за примерно 15к и да си налял едни още 5-6-7 и да не пазиш документ за нищо...После ако имаш проблем как ще кажеш в сервиза ето вие казахте, че сте сменили тази част а сега имам проблем с нея подменете я пак? Аз си купих нов акумулатор за пасата исках бележка, смених днес ремъци исках бележка, миналата седмица смених машинката на предна дясна врата пак гаранция/бележка. Нищо че моя пасат е кола за 5-6 хиляди лева. Идват купувачи питат ами защо искаш толкова казвам ето защото това и това и това е сменено тогава и тогава и така.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”