Рено меган 1.9 DCI

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Рено меган 1.9 DCI

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 15 мар 2007 8:12

Колеги един приятел е решил да взима такова животно!!!
Някой имали някаква представа що за двигател е това и имат ли някакжа слабост тези френски изобретения!!!
Вчера се качвах на такава, но двигателя неможах да го огледам поради простата причина че отвсякъде е закрит с кори.

Питам във нашия ворум защото имам повече доверие на тукашните потребители.

Последна промяна от ANNIHILATOR на Чет 15 мар 2007 8:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 15 мар 2007 9:13

Имаме таквоз служебно, купувано ново. За 4 години зверско каране ~140 000 км (знаете как се кара служебна кола) и издевателства не е мръднало. Сменяни са само некви дреболий по окачването. Мотора е чудесен. Върви кат бесен. София-Бургас при безумно ръчкане дава среден разход 6.4 литра ... На мен лично ми е леко грозновата, но иначе автомобила е много добър избор.

Последна промяна от Cherepaha на Чет 15 мар 2007 9:25, променено общо 1 път.

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Чет 15 мар 2007 9:17

колегата не е споменал за кой меган иде реч, единица или двойка?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 15 мар 2007 9:17

Еееееееееееее Танасе - толкова рядко пишеш , къде се губиш spam - прати лично на wili 98 - той в момента кара Клио dCi и реално може да те ориентира , dobrinb , също е карал за малко такава - иначе в http://www.renault-bg.com/forum/viewfor ... b3370a00e2
предполагам ще му дадат най много инфо - стига да е зададен добре въпроса :wink: Успех и поздрави в къщи!!! :handshake

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 15 мар 2007 10:38

За Меган II става въпрос.
Аз се качвах вчера в колата дето си я набелязал човека.Найстина дърпа много добре. Даже останах приятно изненадан от дизела. На Шефа королата D4D е доста по зле в ниските обороти.
Благодаря на колегата "Cherepaha" че е писал като цяло защото ме интересуваше окачването най-вече. По отношение на икономичността е вярно щото попрочетох такива отзиви.

Веско нямам никакво свободно време!!! Наистина влизам много рядко а пък пиша още по-рядко. Иска ми се да имам повече свободно време за форума, но уви съм много зает.
Няма ли да идвате пак насам. Ако идваш ми се обади - Имам Червен букет резерве в бутилки :)

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Чет 15 мар 2007 11:15

не са много лоши рената, а и могат да се намерят на страхотни цени (много бързо им падат).

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 15 мар 2007 11:32

Аз карах Рено Лагуна 2000 г., 1.9 dCi точно три месеца, и няма да повторя. Като цяло колата не лоша, комфортна, но има разни дребни неща, които много дразнят. Например турбо дупката е осезаемо огромна, поне при мен беше така. Новите dCi може да са подобрени, но надали много. Електрониката е под всякаква критика - угасват дисплеи, после пак светват. Хидравличните системи /помпи на съединителя, хидравлика/ по автомобила са в лошо състояние - губят течност, не функционират и т.н. Много бързо губат от цената си. Добри страни са ниската цена, комфорт, сравнително добра ходова част, от която поне аз нямах оплаквания, ама то за 3 месеца...

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Re: Рено меган 1.9 DCI

Мнениеот GOLF@ » Чет 15 мар 2007 12:04

ANNIHILATOR написа:Колеги един приятел е решил да взима такова животно!!!
Някой имали някаква представа що за двигател е това и имат ли някакжа слабост тези френски изобретения!!!
Вчера се качвах на такава, но двигателя неможах да го огледам поради простата причина че отвсякъде е закрит с кори.

Питам във нашия ворум защото имам повече доверие на тукашните потребители.

На зет ми слжебната кола беше такава и му гръмна мотора на 200 000. Мое мнение: не е кола далече, но всеки си решева сам къде да си хвърли парите.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 15 мар 2007 20:59

тук имам познати механици(френски монтьори)и фразата им за рено е:пак 4е я има тая марка за да не остават без работа
не знам как е в бг,ама тук dci не е с много добра слава;а и 4астите на по новите бангии са доста скъпи-естественно оригинални и доста неща наистина са безбожно скъпи
но всеки решава сам за себе си;само знам 4е много малко хора повтарят избора си на друга кола с рено(става въпрос за франция)

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 15 мар 2007 22:07

Всички с лошо мнение за Рено да дойдат на срещата да погледнат моето :twisted:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 15 мар 2007 22:10

Vladko написа:Всички с лошо мнение за Рено да дойдат на срещата да погледнат моето :twisted:
твоето още е нови4ко-ама о4акваи изненади :wink:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 15 мар 2007 22:30

Мисля да се разделя с него преди изненадите :D това е ключа към безпроблемното шофиране при всяка марка.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 15 мар 2007 22:32

Vladko написа:Мисля да се разделя с него преди изненадите :D това е ключа към безпроблемното шофиране при всяка марка.
:да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”