Замяна на Passat B5.5 1.8T с по-висок и по-нов автомобил
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Замяна на Passat B5.5 1.8T с по-висок и по-нов автомобил
Добре изглежда. Гледай внимателно по документите датите и км, да не са поправяни.
Колега или търсиш кола на малко километри, от първи собственик купувана нова от тук желателно в гаранция или в края на гаранцията с ясна история за повече пари и да знаеш че ще караш без да ремонтираш или вземаш кола за малко пари и се кръстиш да си от единиците целунати от господ за късмет.
Или пък свиваш желанията до възможностите да си купиш читава кола от първото изречение какъв пример дадох в предната страница без да ти казвам купи си точно такава кола.
Истината е че багажника никога не стига, но пък винаги може да качиш един бокс на тавана.
Или пък свиваш желанията до възможностите да си купиш читава кола от първото изречение какъв пример дадох в предната страница без да ти казвам купи си точно такава кола.
Истината е че багажника никога не стига, но пък винаги може да качиш един бокс на тавана.
-
- Автомобил:
- Двигател:
chifut написа:Колега или търсиш кола на малко километри, от първи собственик купувана нова от тук желателно в гаранция или в края на гаранцията с ясна история за повече пари и да знаеш че ще караш без да ремонтираш или вземаш кола за малко пари и се кръстиш да си от единиците целунати от господ за късмет.
Нова е най-добре, въпроса е че за нова нямам бюджет. Втори вариант е такава купена от човек на който му е изтекъл лизинг-а, но такива няма в момента а и да има цената също е непосилна. И остава вариант 3 кола в бюджета с преглед в сервиз преди покупка и после надежда да не съм ударил голям проблем. Видях, но твоята кола не става за моите нужди а дори и твоята не мога нова да я купя, така че за съжаление вариант 3 е единственият който мога да си позволя.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Виж някое Санта Фе в бюджета.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
В критериите и бюджета са 10 годишни дизели особено внос от Запад за са изминали около 300 к км може и повече тоест при обслужване 30 к км най-много 10 пъти да е сменено маслото най-големият риск мотора да заминал и да гори масло няколко мой познати се опариха от подобни моят съвет беше 120-150 к км те решиха да ги купуват тънкана на над 250 км еми не попаднаха на читави
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Понеже бях в същата дилема, ще споделя своя опит. Дори притежавам все още същата кола - Passat B5.5 1.8T комби. Смея да кажа доста поддържан и запазен, но и на 21 години (така че осъзнавам колко смешно звучи запазен и 21 години в едно изречение)
Моят бюджет бе 30к за кола - абсолютно нищо, което да отговаря на изискванията ми: по-висока, комби / СУВ, бензин или хибрид, на под 100к реални и двигател с добра кубатура (отпадат 1.3Т, 1.5Т и т.н.) и по възможност 4х4 с опция да се изключи.
Нямаше абсолютно нищо, което да превъзхожда сегашната кола - качих бюджета на 40к., дори с много компромиси на 45-50к. Почнаха да изникват автомобили, но на повече от 100к км. - идват смяна на масла на скорости, други скъпи обслужвания, отделно колите в БГ са доста... зле. Или са много читави, но на безбожни пари (пример с Тойота Рав 4 на 4-5 години с цени 2-ра ръка от 60к лв. нагоре; Щкода Сюпърб 2-ка, 190к.с. бензин пак 55к нагоре), или са на добри пари, но с въртяни километри и доста забележки.
Моят избор се сведе до две неща - нова кола или да си вкарам от чужбина. Избрах второто.
Погледни Subaru Outback 2.5i - ще се изненадаш приятно от тази кола.
Погледни и VW Tiguan от САЩ / Канада.

Моят бюджет бе 30к за кола - абсолютно нищо, което да отговаря на изискванията ми: по-висока, комби / СУВ, бензин или хибрид, на под 100к реални и двигател с добра кубатура (отпадат 1.3Т, 1.5Т и т.н.) и по възможност 4х4 с опция да се изключи.
Нямаше абсолютно нищо, което да превъзхожда сегашната кола - качих бюджета на 40к., дори с много компромиси на 45-50к. Почнаха да изникват автомобили, но на повече от 100к км. - идват смяна на масла на скорости, други скъпи обслужвания, отделно колите в БГ са доста... зле. Или са много читави, но на безбожни пари (пример с Тойота Рав 4 на 4-5 години с цени 2-ра ръка от 60к лв. нагоре; Щкода Сюпърб 2-ка, 190к.с. бензин пак 55к нагоре), или са на добри пари, но с въртяни километри и доста забележки.
Моят избор се сведе до две неща - нова кола или да си вкарам от чужбина. Избрах второто.
-
- Автомобил:
- Двигател:
buller написа:Понеже бях в същата дилема, ще споделя своя опит. Дори притежавам все още същата кола - Passat B5.5 1.8T комби. Смея да кажа доста поддържан и запазен, но и на 21 години (така че осъзнавам колко смешно звучи запазен и 21 години в едно изречение)![]()
М да и аз съм да не кажа в същата ситуация и вече се отчаях. Гледах обяви за Субаро, но там ме притеснява бокс двигателя и обслужването му. Никога не съм имал или карал подобен автомобил, колега имаше каза че е супер, но е капризен от към подръжка. Питах го какво значи капризен, той каза само един пример ако искаш да провериш маслото на двигателя оставяш колата на равно място и го проверяваш минимум след 12 часа, защото толкова му трябва да се отече от бокс двигателя. От друга страна Антон, който ми слага газовата каза, че на субарото супер лесно се слага гас и има желязно 4x4. Думите когато му казах, ще си купувам пасат 1.8Т можеш ли да сложиш гас бяха- мани тия уморени пасати вземи си едно субаро ама ако все пак си решил за пасатор ще сложа ама само на този мотор с друг не идвай.
Тигуана ми е малък от към багажник освен ако не е allspace, но там цените са други.
- Kn0cK3r
- Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
- Двигател: CJXA
Като споменахте Тигуан, ще си позволя да ви споделя една обява на едно Тигуанче със сравнително малък пробег и закупено ново от Бългаиря. Изглежда много свежо, има доста екстри и може някой да си го хареса. На мен лично единствено цвета не ми харесва. https://www.mobile.bg/obiava-2173496311 ... si-4motion
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Всяка кола си има своите предимства и недостатъци. Ако намериш Аутбек на 50-60к км., сервизиран редовно - не би трябвало до 150-200к да имаш ядове. Аз не взех такава само поради 2 причини: 1) върви слабо (на усещане) след турбо мотор - реално си дърпа добре до 80-90км/ч и 2) проблемната газификация на колите след 2019 - май са с директно впръскване. Но, ако имаш човек за ГИ на субару - погледни ги.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Kn0cK3r написа:Като споменахте Тигуан, ще си позволя да ви споделя една обява на едно Тигуанче със сравнително малък пробег и закупено ново от Бългаиря. Изглежда много свежо, има доста екстри и може някой да си го хареса. На мен лично единствено цвета не ми харесва. https://www.mobile.bg/obiava-2173496311 ... si-4motion
Не е лъжица за моята уста този "Тиган", пък и багажника му е малък.
buller написа:Всяка кола си има своите предимства и недостатъци. Ако намериш Аутбек на 50-60к км., сервизиран редовно - не би трябвало до 150-200к да имаш ядове. Аз не взех такава само поради 2 причини: 1) върви слабо (на усещане) след турбо мотор - реално си дърпа добре до 80-90км/ч и 2) проблемната газификация на колите след 2019 - май са с директно впръскване. Но, ако имаш човек за ГИ на субару - погледни ги.
Той от форума или беше поне преди 10 години, субарото ми е малко голямо/тежко повече от това от това което търся. По-скоро ако намеря някой скаут 2.0 TDI 150 коня ако не същият мотор обикновенна шкода октавия и ще пробвам с планки за повдигане. Аз и за дъстър се бях засилил карах 2-3, не ми хареса.
- Kn0cK3r
iron4o10 написа:
Обявата и без това вече е свалена. Явно някой си го хареса. Нищо чудно и да е човек от форума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Kn0cK3r написа:iron4o10 написа:
Обявата и без това вече е свалена. Явно някой си го хареса. Нищо чудно и да е човек от форума.
Нормално, колата изглеждаше запазена, но просто е над бюджета ми.
Какво мислите за B7 Alltrack, 2.0TDI, 177 коня, 2012-та година? Намерих един запазен, но не знам този двигател дали е добър. По мои спомени имаше нещо с някаквъ шестограм, който превърта, но не съм сигурен в кой мотор точно беше.
- Kn0cK3r
Имах А4-ка 2014г с този двигател, с код на мотора CGLC.
Колата беше на малко над 300 000км и за 2г не съм сменял абсолютно нищо освен масла и филтри на кутия и двигател. Много приятен двигател - икономичен и върви добре. Като цяло този двигател в Пасат Б7 е доста хвален.
Минусите - ДПФ-а се задръстваше при предимно градско шофиране, като при всеки съвременен дизел. При Аудито с този двигател има два много често срещани проблема. Единият е недозагряването на двигателя (държи около 70-80 градуса). Този двигател е с няколко термостата и обикновено проблема е в един от тях. Другият проблем е грешката с "ниско налягане на маслото на двигателя". Из групите споделят, че причината е в хидравличните повдигачи или маслените дюзи и подмяната им решава проблема. Незнам обаче дали тези неща са валидни и за двигателя, който се вгражда в Пасат, понеже там кода на мотора е друг.
Шестограма тук трябва да е подобрен и изкарва по 400 000км.
Бих отишъл да го видя. Успех!
Колата беше на малко над 300 000км и за 2г не съм сменял абсолютно нищо освен масла и филтри на кутия и двигател. Много приятен двигател - икономичен и върви добре. Като цяло този двигател в Пасат Б7 е доста хвален.
Минусите - ДПФ-а се задръстваше при предимно градско шофиране, като при всеки съвременен дизел. При Аудито с този двигател има два много често срещани проблема. Единият е недозагряването на двигателя (държи около 70-80 градуса). Този двигател е с няколко термостата и обикновено проблема е в един от тях. Другият проблем е грешката с "ниско налягане на маслото на двигателя". Из групите споделят, че причината е в хидравличните повдигачи или маслените дюзи и подмяната им решава проблема. Незнам обаче дали тези неща са валидни и за двигателя, който се вгражда в Пасат, понеже там кода на мотора е друг.
Шестограма тук трябва да е подобрен и изкарва по 400 000км.
Бих отишъл да го видя. Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
CFGB е кода на мотора, не реални 190к километри е понеже е от VW Стара Загора и човекът, който работи там ми снима цялата сервизна книжка с печатите. Сменяно е само масло филтри течности(спирачна/антифриз/халдекс и т.н.) и на 166к ангренажният комплект. Друго нищо не е правено, лошото е че е товарен от завода а на мен ми трябва М1.
Сега карах A4 Allroad Б8, защо ми се струва че вози по-хубаво от Пассат Б7, Алтрак и Шкода Октавия Скаут или се бъркам?
Сега карах A4 Allroad Б8, защо ми се струва че вози по-хубаво от Пассат Б7, Алтрак и Шкода Октавия Скаут или се бъркам?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Предполагам защото предното му окачване е с кокали - многораменно, но имай предвид, че багажникът му е по-малък.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”