инфо за покупка на голф 4 1.9 ТДИ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sal
Автомобил:
Двигател:

инфо за покупка на голф 4 1.9 ТДИ

Мнениеот sal » Чет 15 мар 2007 10:39

Предстои ми закупуване на такава машинка, производство след 2000 година. Свързах се чрез познати и роднини с няколко авто джамбази, внасящи коли от Италия, Германия, Австрия и Чехия, изглежда чакането е към края си, понеже вчера ми се обадиха че до седмица ще ми докарат един голф 4 2001 година. За съжаление от най-несигурния за мен източник и най-вероятно ще трябва да си отварям повечко очите за евентуални проблеми по колата които продавача иска да скрие.

От около месец преглеждам форума и трупам информация за + и - на тези коли и останах с впечетлението че като цяло са добри и най-важното за което трябва да гледам е състоянието на двигателя и турбото.

Въпросите ми (на които не намерих конкретен отговор в търсачката) са: Има ли някакъв по-специфичен дефект специално на 4-ката за който да гледам и как мога да проверя колко "издухано" е турбото. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 15 мар 2007 10:59

В дизеловия раздел е писано десетки пъти за тая покупка.Последната тема е на колегата FreeSoul и в момента даже още се пише по нея.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 15 мар 2007 11:04

Тема точно за Голф 4 дизел
А в дизеловия раздел колко е писано за двигателите :търсачкаа

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”