За не бъда голословен:
Преди 11 години брат ми си търсеше кола. Негов "човек" му предлагаше нов внос 131-ничка. От Австрия. За 5000лв. С оглед на състоянието тая кола я виждах към 7000лв годна за шофиране. Пък и беше седан. Наведох му вниманието към един 101 коньов, беше подготвен за служебен на джамбото, да пътуват до Италия за подбор на "нов внос". На истински 182000км. От Италия. Обслужен, регистриран, претапицирани таван и кори на вратите. Нови спирачки, нови гуми. Лек чип на около 130кс. За 6500, сядаш и караш. Та за 220000 изминати километри по-сериозните ремонти бяха реглаж на дюзи и смяна на средната част на турбото. Регулярните обслужвания не ги броя.
Ъпгрейд спирачки Пасат Б5.5 на предно
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
-
gemballa
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ъпгрейд спирачки Пасат Б5.5 на предно
Оказа се, че колата има някакъв софт, тъй като надува на 1.1 бар. Върви си много приятно. В момента подготвям смяна на 5 степенна с 6 степенна скоростна кутия и в бонус ще получа 240мм съединител. Основа за бъдещ лек хардуерен ъпгрейд на двигателя (дюзи и турбо).
- MiroKirev
- Автомобил: Passat B5 variant 4motion
- Двигател:
Чак сега попадам на темата
- бая изписано... предполагам си се спрваил и с ъпдейта на задните сипрачки?!? Иначе да- от 4х4 задните не стават на такава с предно - не за нещо друго, те си стават, но и маркучите и ръчната не могат да се сложат като хората, понеже разположението и на двете им е различно!
Иначе имай предвид, че минеш ли на 312 от преде, забравяш за джанти 15-ки
то и без това на тоя параход никак не му ходят 15-ки, но все пак - да кажа!
... ооо и за "гмуркането" - провери си предните амортесьори!!!
- бая изписано... предполагам си се спрваил и с ъпдейта на задните сипрачки?!? Иначе да- от 4х4 задните не стават на такава с предно - не за нещо друго, те си стават, но и маркучите и ръчната не могат да се сложат като хората, понеже разположението и на двете им е различно!Иначе имай предвид, че минеш ли на 312 от преде, забравяш за джанти 15-ки
... ооо и за "гмуркането" - провери си предните амортесьори!!!
-
hellbull
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AEB
Гледам колегата който е пуснал темата отдавна не е писал но нека сподели със спирачките до къде е стигнал. Вече рядко влизам във форума но ще дам и аз малко информация.
Имам пасат б5 1.9 тди 116 коня и ауди а4 б6 1.8т 163 коня и двете са само на предно. Пасата ми е 2000 година и е със двойното серво и 288мм дискове отпред за задните не съм сигурен. Забелязал съм че при дизелите винаги спирачките са по-хубави понеже тандем помпата прави по-добър вакуум отколкото самия двигател при бензиновите коли. Аудито като го взех беше с 312мм предни и 256мм задни дискове но въпреки това пасата ми спираше по-добре. За сега съм сложил 320мм дискове съответно вече с по-масивните апарати отпред и 288мм невентилирани задни дискове като всичко това го взех от а4 б7 3.0 тди. За сега задните не смятам да ги пипа но там като вариант трябва вече да сложа 300мм вентилирани дискове от с4 но там трябва да се преправя малко ръчната и щита който предпаза диска по принцип се държи на 3 болта но за 300мм дисковете щита е по-голям дупките са разположени по различен начин и само 2 пасват на мястото си. Отпред следващата стъпка която смятам да направя е да сложа 4 бутални брембо апарати от q5 фейслифт модел мисля се произвеждат от 2012 до 2016 година. При този модел оборудван с по-малките двигатели дисковете са пак 320мм и апаратите пасват директно като тука само трябва да се вземат спирачни маркучи от голф 3 и да се ползват дисковете които са за а4, че тези от q5 са по-високи. При моделите с по-големи двигатели се слага пак 4 бутално брембо но с 345мм дискове като те също могат да се сложат но пак с дискове за а4 б7 или мисля че от а6 ц6 пак ще станат. Та колега ако минеш на алуминиев шенкел това са ти вариантите за които аз се сещам. Само да добавя, че сестра ми има а6 ц6 със с-лайн спирачки който са 345мм предни но тук са еднобутални апаратите и 300мм вентилирани задни тази кола има едни от най-хубавите спирачки на които съм попадал.
Имам пасат б5 1.9 тди 116 коня и ауди а4 б6 1.8т 163 коня и двете са само на предно. Пасата ми е 2000 година и е със двойното серво и 288мм дискове отпред за задните не съм сигурен. Забелязал съм че при дизелите винаги спирачките са по-хубави понеже тандем помпата прави по-добър вакуум отколкото самия двигател при бензиновите коли. Аудито като го взех беше с 312мм предни и 256мм задни дискове но въпреки това пасата ми спираше по-добре. За сега съм сложил 320мм дискове съответно вече с по-масивните апарати отпред и 288мм невентилирани задни дискове като всичко това го взех от а4 б7 3.0 тди. За сега задните не смятам да ги пипа но там като вариант трябва вече да сложа 300мм вентилирани дискове от с4 но там трябва да се преправя малко ръчната и щита който предпаза диска по принцип се държи на 3 болта но за 300мм дисковете щита е по-голям дупките са разположени по различен начин и само 2 пасват на мястото си. Отпред следващата стъпка която смятам да направя е да сложа 4 бутални брембо апарати от q5 фейслифт модел мисля се произвеждат от 2012 до 2016 година. При този модел оборудван с по-малките двигатели дисковете са пак 320мм и апаратите пасват директно като тука само трябва да се вземат спирачни маркучи от голф 3 и да се ползват дисковете които са за а4, че тези от q5 са по-високи. При моделите с по-големи двигатели се слага пак 4 бутално брембо но с 345мм дискове като те също могат да се сложат но пак с дискове за а4 б7 или мисля че от а6 ц6 пак ще станат. Та колега ако минеш на алуминиев шенкел това са ти вариантите за които аз се сещам. Само да добавя, че сестра ми има а6 ц6 със с-лайн спирачки който са 345мм предни но тук са еднобутални апаратите и 300мм вентилирани задни тази кола има едни от най-хубавите спирачки на които съм попадал.
- MiroKirev
- Двигател:
Сори за спама, но ->
- добре, това е ново за мен!!! Да видим, дали правилно съм разбрал - ако намеря предни апарати от Q5, които са 4 бутални, апарата пасва директно!!!??? Това проверено ли е?
hellbull написа:... Отпред следващата стъпка която смятам да направя е да сложа 4 бутални брембо апарати от q5 фейслифт модел мисля се произвеждат от 2012 до 2016 година. При този модел оборудван с по-малките двигатели дисковете са пак 320мм и апаратите пасват директно като тука само трябва да се вземат спирачни маркучи от голф 3 и да се ползват дисковете които са за а4, че тези от q5 са по-високи....
-
hellbull
Ами за а4 б6 стават в смисъл не знам пасата ти дали е с алуминиевия шенкел. Ако е с алуминиевия както при а4-ката вземаш дискове от а4 б7 320мм и тези апарати от q5. Ако искаш можеш и 345мм да сложиш но пак вземаш дискове за а4 или а6 и апаратите от q5 но трябва да вземеш апарати за 345мм дискове, тях ги слагат на по-големите двигатели.
Оставям едно клипче за да видите как изглеждат:
https://www.youtube.com/watch?v=q5h7I_Y8fGk
Аз реално сега направих този ъпгрейд:
https://www.youtube.com/watch?v=W1WeEfNM_ag
Съжалявам че така качвам клипчетата но не знам тука как да ги направя по друг начин.
Също ще оставя и две теми от audizine, на английски са но мисля, че могат да се преведат на български.
https://www.audizine.com/forum/showthre ... BBK-thread
https://www.audizine.com/forum/showthre ... Q5-oem-bbk
Оставям едно клипче за да видите как изглеждат:
https://www.youtube.com/watch?v=q5h7I_Y8fGk
Аз реално сега направих този ъпгрейд:
https://www.youtube.com/watch?v=W1WeEfNM_ag
Съжалявам че така качвам клипчетата но не знам тука как да ги направя по друг начин.
Също ще оставя и две теми от audizine, на английски са но мисля, че могат да се преведат на български.
https://www.audizine.com/forum/showthre ... BBK-thread
https://www.audizine.com/forum/showthre ... Q5-oem-bbk
- MiroKirev
- Двигател:
hellbull написа:Съжалявам че така качвам клипчетата но не знам тука как да ги направя по друг начин.
- всичко беше полезно, благодаря!
-
hellbull
Да просто като постнах коментара си видях че копираните сайтове направо си станаха на линкове и като цъкнеш на тях си се отварят :)