Touran Cross 2011-2015
Touran Cross 2011-2015
Става дума за модела 2011-2015. Какво е по-различното в Cross варианта и доколко е плюс или минус тая модификация? Доколкото знам Cross-ът е съвсем малко по-голям (широк) и по-висок (поне предишната версия). Не знам поне вратите и капаците им дали съвпадат - откъм търсене на части на старо.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Touran Cross
По-широк, по-скоро не. И да, по-висок е.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
И със сигурност по-скъп.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Всичко си му е същото, само разни декорации, от които може да има некви разлики под тях за закрепването им. По-висок е само на окачване. То същото окачване го има и за нормалния Туран, ама се води опция за лоши пътища.
Най-същественото в Крос, ако не са го променили в тия години, но в предишния фейс беше така, та сигурно и тук е същото - джанти и гуми са еднакви две по две, демек различни като размер на преден и заден мост. Нещо май и изнасянето на джантите беше различно - както от обикновенния Туран, така и преден от заден мост(по спомен, ако не бъркам). Разликите не са големи, и някои собственици понякога не ги спазват баш предписаните размери, и карат с еднакви гуми поне.
Като цяло това е маркетингов трик - малко по-оффроад визия, некви пластмаси, по-интересни цветове, комплектация и оборудване, както вън така и вътре, и споменатите гуми и джанти за по-хубава стойка. Не съм сигурен дори, дали има някаква по-сериозна защита под двигателя.
Ако не е зор за визията баш на Крос, и обикновения Туран може да се намери или направи също толкова висок.
Най-същественото в Крос, ако не са го променили в тия години, но в предишния фейс беше така, та сигурно и тук е същото - джанти и гуми са еднакви две по две, демек различни като размер на преден и заден мост. Нещо май и изнасянето на джантите беше различно - както от обикновенния Туран, така и преден от заден мост(по спомен, ако не бъркам). Разликите не са големи, и някои собственици понякога не ги спазват баш предписаните размери, и карат с еднакви гуми поне.
Като цяло това е маркетингов трик - малко по-оффроад визия, некви пластмаси, по-интересни цветове, комплектация и оборудване, както вън така и вътре, и споменатите гуми и джанти за по-хубава стойка. Не съм сигурен дори, дали има някаква по-сериозна защита под двигателя.
Ако не е зор за визията баш на Крос, и обикновения Туран може да се намери или направи също толкова висок.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”