Кой, какво видял в Нет-а

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой, какво видял в Нет-а

Мнениеот Stivi » Сря 07 авг 2024 14:06

Когато не уцелиш хората, пред които да се правиш на мутра :) https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18604030

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Чет 26 сеп 2024 12:50

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Нед 23 фев 2025 0:45

Колеги обявата не е моя, случайно попаднах на нея и мисля че някой може да има интерес към голфчето.
Някой се е потрудил за да стегне тази колица но поради някаква причина не е успял да я довърши и така се е съхранила в гаража.

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... 8-216-8407

Едит:
За съжаление утре ми е полета за България и няма да мога да го огледам.
Обаче писах на продавача и ми даде телефон за връзка с него.

Gerne können wir morgen Mittag mal Telefonieren meine Nummer
01624724132.
LG Mozer

SlaviRedTeam
Автомобил:
Двигател:

Швабите мачкат нови коли или руснака си вдига рейтига ? видео

Мнениеот SlaviRedTeam » Пон 21 юли 2025 11:44

Mod Edit:
icon_idea icon_idea icon_idea Видеото се разпространява като пропаганда, която гласи, че без руските кленти на Ауди се налага да си унищожава колите.
:arrow В случая колите са AUDI A6 C7, след фейслифта от 2014 г. Този модел няма как да са нови коли, защото е спрян от производство 2018. На доста от колите на клипа се вижда, че са наводнявани, вероятно от наводнението във фабриката на Audi Neckarsulm през май 2016 г., след което най-вероятно са дадени за разкомплектоване на компанията RETEK в тази локация: https://maps.app.goo.gl/QpHHJwKE6bEsn2WTA

Иначе е стандартна практика за големите автопроизводители е да разкомплектоват автомобили, произведени за тестове, за демонстрации и т.н. - коли, които никога не са предвиждани да бъдат регистрирани

:love.vwclub се бори срещу дезинформацията!

Ето го и видеото:
https://www.facebook.com/reel/1253735863048581

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 27 авг 2025 17:07

Двамата юнаци, дето искаха сами да си свалят скобата, попаднаха на точния човек на когото да се изрепчат, видеото е много яко :) https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21182443

Потребителски аватар
mukot
Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024

Мнениеот mukot » Сря 27 авг 2025 19:43

Stivi написа:Двамата юнаци, дето искаха сами да си свалят скобата, попаднаха на точния човек на когото да се изрепчат, видеото е много яко :) https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21182443

Точният човек е хулиган на работа. Ще видим дали ще получи ефективна присъда.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 27 авг 2025 19:58

Още при пристигането на колата тия двамата налетяха на прозореца да се ежат, после по-възрастният най-вероятно го е напсувал на майка и се стига до "бой и ебане не се връщат", за мен напълно си заслужиха тупалките !

ilkapavlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkapavlova » Сря 27 авг 2025 22:38

Подкрепям! Представете си какво ще направят тези със скобата на някой кротък човек, който би им направил забележка! С кеф гледах видеото!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 28 авг 2025 6:19

Това не го разбирам, за лев или за два, та дори и за 35 или колко пари е там да махнат скобата. Типичните прашари, с дърта джипка, обикалят и пробват да махнат скобата. Не оправдавам тоя къде ги натупа, всичко е на негова страна, ама явно е по лабилен и не устиска на напрежението, щото цял ден е така

Потребителски аватар
mukot
Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024

Мнениеот mukot » Чет 28 авг 2025 21:17

Според потърпевшите скобата е сложена неправомерно - имали талони на стъклото. Скобарите пък казали, че талоните се застъпвали. Всеки си има версия. Но длъжностно лице няма в правомощията си да набие нарушителя, включително и когато е провокиран с обиди.
Така някой ще оправдае и пребитите от полицаи, защото са извършили престъпление.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 30 авг 2025 8:04

mukot написа:Според потърпевшите скобата е сложена неправомерно - имали талони на стъклото. Скобарите пък казали, че талоните се застъпвали. Всеки си има версия. Но длъжностно лице няма в правомощията си да набие нарушителя, включително и когато е провокиран с обиди.
Така някой ще оправдае и пребитите от полицаи, защото са извършили престъпление.

:th_up
Преди половин година имах проблем с плащането на последните ми пари от агенцията, за която работех. А вече си бях в България. Заведох дело срещу тях, както си бях вкъщи на българския диван, първо е медиация по телефона, аз пак на моя си диван. Върнах се в Англия на 1ви август, присъственото дело беше на 26ти август и го спечелих. Сам без адвокат, с моя кошмарен английски.
Ако в България имахме толкова лесен и ефективен достъп до адекватно и справедливо правосъдие, подобни случки като гореспомената нямаше да са ежедневие.
И не съм съгласен, че за дребни суми не си струва да се разправяш, това че лесно допускаме да ни прецакват пък дори и с жълти стотинки е главната причина да нямаме нормална и подредена държава. До присъственото дело бяха останали неплатени само двете съдебни такси - 155 паунда общо, а дневната ми надница е 250 паунда, демек въпреки, че спечелих делото, всъщност загубих 100 пауда, щото не отидох на работа.
Първата прична да обичам Англия е една дребна случка в метрото в деня на първото ми стъпване тук, една младичка негърка ме видя, че заради природната ми тъпота системата ще ме таксува с едно билетче, без да съм пътувал. Каза ми да ида в офиса и ще ми върнат парите. Само и се усмихнах умно. Заключи си работното място и ми каза да я следвам, отидохме до офиса, тя обясни какво съм сътворил, дадох си картата и ми върнаха стотинките.
Може ли изобщо да допуснете нещо подобно в Софийското метро, а що да не може, нищо скъпо и сложно няма.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 30 авг 2025 9:03

Добре дошли в България, държавата на монополите и фирмите по-големи от господ. Тук може безнаказано държавата и всички около теб да те третират като наркоман цяла година заради обществена поръчка за дефектни уреди за тестване за наркотици, да те бият от център за градска мобилност(не мисля че бяха прави да се опитват сами да си свалят скобата, трябваше да се обадят и да изяснят с господата ситуацията), да ти се карат неграмотни полицаи в районното когато трябва да напишеш молба за падане на акт(ЗАЩОТО СЪЩИТЕ НЕ МОГАТ ДА ТИ ПРЕПИШАТ ИМЕТО ОТ ЛИЧНАТА КАРТА В РЪКАТА ИМ), земята на мини мартове собственост на дебел депутат(ма иначе сърцето на квартала), държавата на актовете за несъобразена скорост с терена(интересно как "асфалтиран първокласен път" се класифицира един вид като офроуд или на мен така ми звучи) като си пръснеш гумата и смажеш джантата в дупка 2 часа след като си си платил винетната такса... Примерите са безкрай и системата е така устроена, че няма кого да съдиш. И въпреки това, тук си е най-хубаво. Дал си пример с Англия, да и на мен ми харесва, или по-точно ми хареса 2012г, сега Англия е съвсем друго животно. Престъпността им е супер висока, биваш следен 24/7 от камери по улицата, узаконено е службите им да имат достъп до съдържанието на телефона ти по всяко време, могат да те съдят за коментари в интернет стига да преценят, че не са в публичен интерес(две дами излежават 3 годишна присъда защото в X говорили против имигрантите които вандалстват, изнасилват и тероризират.

Та пълна 'убост няма.

Като допълнение към случката със скобата, от център за градска мобилност, със сигурност имат снимки на талончетата от момента на слагането на скобата, та тая част ще се изясни. Въпроса е дали правосъдната система ще си свърши работата, защото като ти се развика някой, не ти дава правото да раздаваш шамари. На такава служба трябва да си наясно, че постоянно ще ти се карат хора, просто такова е естеството на работата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”