Някой успя ли да разбере къде ще се засича средна скорост?

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Някой успя ли да разбере къде ще се засича средна скорост?

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 23 юли 2025 6:19

Burner_inc написа:Говореше се, че ще се засича на участъци в които няма промяна на ограничението на скоростта.

Точно такъв беше отговорът на министъра на изказването на Костадинов, че пътувал 8 часа от Варна спазвайки ограниченията.
Не могат да засичат на участъци с промяна на скоростта, затова ще се засича само там където няма промяна

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Сря 23 юли 2025 7:24

Ако е така, супер. Друг въпрос е защо е толкова трудно да се намери това като информация.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 24 юли 2025 9:48

stefan4o написа: Но със скрития замисъл да се напълни малко скъсания бюджет.

Що пък да е скрит и какво му е лошото на това?
Аз имам 2 фиша за последните няколко месеца - скорост и обща сума около 600лв. (Май има някакво увеличение, ако си рецидив за 1 година. Не ги следя вече)
Преди това с години не съм имаш нарушение. Може би 10г. А не е да съм бил по-спокоен. Напротив.
Значи действително има подобрение в системата за засичане.
Това показва и днешна новина, че от началото на годината има 900000 фиша, което е с 200000 повече от миналата година. Тол камерите ще завишат още тези числа.
Аз, бидейки 'потърпевш' от това увеличение в засичането, само мога да се радвам, че го правят. Нарушител ли съм? Нарушител съм. Няма какво да се оправдавам с външни фактори. Аз съм си виновен
Няма друг начин да се дисциплинираме.
Че ще има джигити, така е. Ама със сигурност ще намалеят.
Че ще има и номера на 'наши' хора, които не се засичат, ще има. Ама това не променя нещата, че масово ще се внимава доста повече.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Чет 24 юли 2025 15:37

Нещата вървят напред, ама само в посоката да те глобяват по още и нови начини.
Никой няма да си направи труда да обиколи пътната мрежа и да махне ненужни ограничения тип хранилки, вкл забравени временни. Нито пък ще направят по-прозрачни харчовете от фонда за глобите, че даже напротив - поръчват икони.
Институциите трябва също така да се съсредоточат много и върху тези неща, защото по-голямата част от проблема с ПТП-тата не е скоростта, а все по-лошата инфраструктура(масово дупки и разбити пътища, липсваща маркировка и/или несъответстваща със знаците, закрити знаци от клони, и какво ли още не). Даже последната тъпотия е ремонта откъм София по Тракия по изкачването към Вакарел - направили трета лента, т.е магистралата остава без аварийна лента за около 10 км участък, следователно това не е магистрала, следователно там скоростта става 90? 120? Неясно, няма никакви знаци за край на магистрала и какво става през този участък. Ето това са проблемите, че утре това ще стане новата хранилка.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 24 юли 2025 17:17

Аз съм окей да засичат по всички трасета, стига точно оборката на излишните знаци да се направи. Всеки разклон за обезлюдено село, където държавата даже е сметнала, че нямат нужда от автобуси, все още има табела 60км/ч, всяка една отбивка със заведение което не работи от години също, има ограничения за опасни завои, които да кажем са били опасни за волгин с над 60км/ч но на днешно време не са актуални дори и за най-обикновени автомобили. Контрол на скоростта трябва, хората масово не преценяват какво може и не може със скоростта с която се движат, новите автомобили са комфортни, скоростта не се усеща и в допълнение с факта че шофьорска книжка се взема по-лесно от всякога и никой не има показва даже клипове какво се случва при сблъсък с различните скорости… Нещата не са добре, инфраструктурата ни не е добра, но дупките не убиват хората, камиони има навсякъде и ние не сме единствената държава в която се движат по междуградски пътища, манталитета и скоростта убиват в България, но това не означава и че трябва да се мисли само в насока как повече да глобяваме. Да се осигури безопасно пътуване с 90км/ч на извън градско трябва да е целта.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 24 юли 2025 18:40

group® написа:
stefan4o написа: Но със скрития замисъл да се напълни малко скъсания бюджет.

Що пък да е скрит и какво му е лошото на това?

Вдигането на данъците (предстои), както и увеличаването на глобите е прийом типичен за фалираща държава. Не ми се пише, кое и какво доведе до това, че ще ми изтрият поста... Не обичам да говоря за политика, понеже е много мръсна работа това политиката. Някои като вземе да обяснява, колко много го е еня за "хората" :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 24 юли 2025 22:40

Сбъркани разсъждения на един човек. Он се знае кой е.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”