Мнение относно добавка "Bardahl" ?!?
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Re: Мнение относно добавка "Bardahl" ?!?
С тия дупки и неравности по пътищата,процесите по смесване са доста ускорени.
-
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Добавката BDC е ползвам повече от година. Нито разхода ми се намали, нито има някаква друга осезаема промяна. Лично при мен играе роялта на един вид профилактика или подръжка. При други може да има и по-голям ефект.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моят колега ми продава бензин в големи количества на супер изгодна цена обаче съм свикнал на силният бензин от OMV и сега като слагат от тази колата ми се струва леко по-тромава... Ако сложа BARDAHL OCTANE BOOSTER 5 пункта дали ще се подобри горивото и въобще се усетя ли разлика?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Малко по-евтино можеш да откриеш Октан Бустер-а в Клубния магазин
https://fanshop.vwclub.bg/dobavka-barda ... ne-booster
Пък и се доставя от вносителя, така, чеее...
Относно добавките за повишаване на октановото число - положителното им влияние се усеща при по-сгъстени мотори, с повишена степен на компресия, които често се карат в по-натоварени режими.
Целта на тези добавки е намаляване на детонациите и по-равномерно изгаряне на горивната смес.
Та ако си се 'позабавлявал' с мотора и често си правиш светофарни гонки - ще усетиш разликата
Ако мотора е полу-мъртвец и караш икономично с оглед цената на горивата, разлика няма да има или поне не би я отразил.

https://fanshop.vwclub.bg/dobavka-barda ... ne-booster
Пък и се доставя от вносителя, така, чеее...
Относно добавките за повишаване на октановото число - положителното им влияние се усеща при по-сгъстени мотори, с повишена степен на компресия, които често се карат в по-натоварени режими.
Целта на тези добавки е намаляване на детонациите и по-равномерно изгаряне на горивната смес.
Та ако си се 'позабавлявал' с мотора и често си правиш светофарни гонки - ще усетиш разликата
Ако мотора е полу-мъртвец и караш икономично с оглед цената на горивата, разлика няма да има или поне не би я отразил.
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Добавка за почистване на дюзи. Мнения.
Колеги,здравейте някои ползвал ли е добавка за почистване на дюзи ,и има ли някакъв ефект от нея.Гледам в момента има една на Бардал Bardahl Common rail injector cleaner.Нека ,ако някои има опит ,или впечатления от тази добавка ще ми бъде от полза.
Знам,че има много писано по темата,но масово всички теми са много стари,а и има много отзиви от колеги,които препоръчват ,а други не.
Знам,че има много писано по темата,но масово всички теми са много стари,а и има много отзиви от колеги,които препоръчват ,а други не.
Последна промяна от Vlad777 на Чет 31 юли 2025 10:00, променено общо 1 път.
Причина: Това, че дадена тема е стара и коментирана, не означава, че трябва да се пуска нова.
Причина: Това, че дадена тема е стара и коментирана, не означава, че трябва да се пуска нова.
Re: Добавка за почистване на дюзи. Мнения.
Помагат, но не правят чудеса. Ако дюзите са ти надрани много и "пикаят" - няма как добавка да ги оправи.
-
Re: Добавка за почистване на дюзи. Мнения.
Ясно,а по принцип,ако са замърсени би трябвало да ги изчисти поне.?
- nikidimow
- Автомобил: VW sharan
- Двигател: BRT 2008г
Зареждаш качествено гориво и Бардал ,очаквай резултат след 20-30 к км .Като взех моята кола тя беше карана с гориво от евтина бензиностанция .Разхода ми на празен ход беше 0,9-1.0 .След 20-30 к км с читаво гориво и Бардал падна на 0,7-0,8 .Без никакви ремонти по горивната система .
Нека ,ако някои има опит ,или впечатления от тази добавка ще ми бъде от полза.
Добавката, за която питаш е по-скоро за профилактично почистване. Ако нямаш проблем с дюзите и искаш да ги поддържаш чисти - става.
Ако имаш проблем, по-добре сложи Bardahl – Diesel injection restorer.
-
Не нямам проблем просто искам профилактично да я сложа Благодаря :). Все пак изчетох доста,и се оказа ,че и тази добавка чисти доста добре дюзите.
Добавката работи и чисти добре ако си сипал стара нафта или замърсена с химикали. При ползване на нормална нафта няма кой-знае какво да чисти и е излишно ползването и. Ако все пак държиш пусни една опаковка профилактично. Повече е излишно и ненужно. Ефекта при теб след почистването ще е плацебо ефект. Друга работеща почистваща добавка е на Лики моли.
-
Ясно Благодаря :)
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
лики моли мат една която направо се слага на мястото на горивния филтър и работи само на добавка колата.
Това е абсурдно. Комън рейл мотор без филтър веднага хвърля дюзите с малко късмет може и помпа.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
И на база какво реши, че хвърля дюзите? Помпата по-може, ако не внимаваш и оставиш да засмуче въздух….
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”