Централното не отключва и заключва задните врати
Централното не отключва и заключва задните врати
Форд Галакси 1.9 тди , 99 година, AVG мотор. Отключвам с ключ (без дистанционно). От предните две врати се заключваха и отключваха всички - задните две врати , багажника и капачката на резервоара. От известно време задните врати не се управляват от централното. Звука, който издаваха също е по-кратък. До сега прегледах бушоните - всички са здрави. Моля за съвети къде какво да ровя.... 

Последна промяна от ila на Вто 05 авг 2025 11:42, променено общо 1 път.
- NikMar55
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: TDI 1900 101 к с 2003 г
Re: Централното не отключва и заключва задните врати
Нека позная. Колата сигурно е ЗАЗ 968.
NikMar55 написа:Нека позная. Колата сигурно е ЗАЗ 968.
Първата ми кола беше Шкода 120. Тя нямаше централно. Остави ме на пътя... До сега като чуя само първите букви ШК.. и ми идва да повръщам. На заза всичко му се ремонтираше на пътя.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Провери си сноповете в задните врати в гумената гофра. Късат се веднага след куплунга от огъване при отваряне затваряне особено докрай отв./затв.
На задните врати снопа не е с много проводници - само 18 са на брой .
За ремонт сваляш корите и кърпиш скисаното. Обаче си купи преди това щипки жълти за тапицерията / има ги в Алати/ . Чупят се от старост прио сваляне на кората . За по-лесно развиваш и половинката на куплунга, който е закрепен за вратата чрез завъртане, режеш едена свинска опашка и издърпваш снопа назад във вратата и през големия отвор работиш.
Ако някой проводник е скъсан веднага до куплунга 0 мисията е безмислена - бързо се къса пак.
Закл'чвай задните от дръжките във вратите
На задните врати снопа не е с много проводници - само 18 са на брой .
За ремонт сваляш корите и кърпиш скисаното. Обаче си купи преди това щипки жълти за тапицерията / има ги в Алати/ . Чупят се от старост прио сваляне на кората . За по-лесно развиваш и половинката на куплунга, който е закрепен за вратата чрез завъртане, режеш едена свинска опашка и издърпваш снопа назад във вратата и през големия отвор работиш.
Ако някой проводник е скъсан веднага до куплунга 0 мисията е безмислена - бързо се къса пак.
Закл'чвай задните от дръжките във вратите
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
И на мен първата ми мисъл беше сноповете, защото е редовен проблем. Но с оглед на факта че и двете врати или едновременно или в много кратък период спират да се заключват, ме кара да мисля по-скоро за комфорт модул. Винаги могат да се проверят сноповете, но комфорт модула е единия компонент, който е общ в ситуацията.
Дръпнах гумената гофра, но на пръв поглед няма скъсан кабел. Опитах се да откача куплунга от колоната, но не успях. Инструмент ли трябва да ползвам за да го откача?
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Traytor написа:И на мен първата ми мисъл беше сноповете, защото е редовен проблем. Но с оглед на факта че и двете врати или едновременно или в много кратък период спират да се заключват, ме кара да мисля по-скоро за комфорт модул. Винаги могат да се проверят сноповете, но комфорт модула е единия компонент, който е общ в ситуацията.
Koмфорта му е в таблото с предпазителите пред ляво коляно. Черна кутийка.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
ila написа:Дръпнах гумената гофра, но на пръв поглед няма скъсан кабел. Опитах се да откача куплунга от колоната, но не успях. Инструмент ли трябва да ползвам за да го откача?
Визуално може изолацията да е здрава , но вътре да са прекъснати нишките . Прозвъняване му е цаката с мултицет.
Със завъртане и натиск навътре на куплунга към колонката
- nikidimow
- Автомобил: VW sharan
- Двигател: BRT 2008г
Блокирала машинка на някоя задна врата .Скоро го имах този проблем ,беше задна дясна .След смяната и всичко работи .
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аз също го имах, но задна лява си работеше
По-скоро проблема ще е с шофьорската, ама пък тогава май не се заключваше и пасажерската врата.
Не помня вече!
Със сигурност при мен на шофьорската беше изгоряло второто моторче, за вторичното заключване. Тогава не заключваше и задните, и капачката на резервоара.
Ама ми се струва, че заключваше пасажерската, без да съм сигурен в това
По-скоро проблема ще е с шофьорската, ама пък тогава май не се заключваше и пасажерската врата.

Не помня вече!
Със сигурност при мен на шофьорската беше изгоряло второто моторче, за вторичното заключване. Тогава не заключваше и задните, и капачката на резервоара.
Ама ми се струва, че заключваше пасажерската, без да съм сигурен в това
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”