Здравейте,какъв software и firmware ще предложите за кола 2020г.?
Благодаря!

Всичко за Autocom/Delphi
Re: Всичко за Autocom/Delphi
Може ли все пак конкретно предложение за закупване на едноплатков Delphi или Multidiag със софтуер неизискващ каракове и конектрори за различни водове леки автомобили : немски, френски, корейски и т.н. Би било добре софтуера да е с USB връзка към лаптоп и да може да записва живи данни в движение. Всичко това за любителска диагностика , за хора с нормална техническа грамотност.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Няма Аутоком или Делфи без кракове и т.н, това е клонинг, както на апаратурата, така и на софтуера. Ако не искате кракове, оригинала е на цена от 3500 евро, може да си го закупите от официалния производител, след което ще трябва да заплащате годишна такса за ъпдейти и поддръжка. Ето линк на няколко вида едноплаткови хардуери с доставка от Европа, разликите са само във външните кутии и дали е с кабел или с кабел и блутуут.
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... ry_from%3A
megatronS написа:Няма Аутоком или Делфи без кракове и т.н, това е клонинг, както на апаратурата, така и на софтуера. Ако не искате кракове, оригинала е на цена от 3500 евро, може да си го закупите от официалния производител, след което ще трябва да заплащате годишна такса за ъпдейти и поддръжка. Ето линк на няколко вида едноплаткови хардуери с доставка от Европа, разликите са само във външните кутии и дали е с кабел или с кабел и блутуут.
От същия търговец поръчах двуплатковия модел на делфи, със 2021.11, отворих го за да видя какви са реално платките и чиповете. Инсталирах и Делфи и Аутоком, но при опит да се свърже с ECУ вади червения хикс и до там. Писах му доста пъти като прикачах клипове - прави се на ущипан че не ги виждал, но лъже.
Има ли решение как да подкарам това устройство, пък било и с по-стара версия, автомобилите са ми 2009 и 2011г
Благодаря предварително
Качвам снимки на устройството:
В продължение , сложих 2017.3 , мина връзката с обд, мина и актуализацията , но след това не се връзва към колата.
- megatronS
- VW експерт
- Двигател:
Тук проблемът може да е или прекъснат кабел от обд снопа до аутокома или има проблем с чиповете за комуникация по К и Кан линия. Сега ще направиш следното: пробваш да се свържеш не само с двигател, а с всички модули за конкретните автомобили. Намерете по нова кола, примерно след 2014 година и отново проба за свързване, намерете по стара кола да кажем 2000 година и пак опит за свързване към всички модули. Докладвай след тези опити.
.
Сега остава да пробвам за спорта и с 2013, само че ще имам нужда от релийза, както и с виртуалка за която също нямам нужния софтуер.
И да помогнем на някой колега да не се набутва е този продавач.
Сега остава да пробвам за спорта и с 2013, само че ще имам нужда от релийза, както и с виртуалка за която също нямам нужния софтуер.
И да помогнем на някой колега да не се набутва е този продавач.
- megatronS
- VW експерт
- Двигател:
Не е виновен само продавача, повечето купуват от производителя, без да знаят работи или не. Има много бракувани стоки, които трябва да се ремонтират. Аз често попадам на такива. Някои от тях си заслужават ремонта, други не. Другият случай е продавача, закупува второ и трето качество от производителя, защото е много евтино и не им се разправя да го ремонтират. Конкретно аз от този продавач имам закупени няколко и всички работят без проблем. Предполагам, че при теб има нещо дребно, но трябва да се погледне от човек, който разбира.
Пробвай и да се свържеш с колите по ЕОБД, да видиш дали се свързва.
Пробвай и да се свържеш с колите по ЕОБД, да видиш дали се свързва.
- megatronS
- VW експерт
- Двигател:
С мултицет да се провери обд кабела да адаптера за прекъсант кабел в него, както и спойките на кабела към платката на адаптера.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”