Здравейте,
Имам следното питане:
1. На Голф3 ГТИ на кутията с въздушния филтър от дясната страна има два въздуховода(две малки тръбички) - едната(горната/черна) отива на дясно към двигателя, а другата(долната/кафява) на ляво някъде под кутията.
Знае ли някои за какво са???
2. Горната ми е счупена и трябва да си купя - кажете от къде?
Благодаря
Въздуховоди ГОЛФ3 ГТИ
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Това са вакуум магистралки и при Digifant инжекционна си трябват (предполагам си с 2Е двигател - това е кода на двг, не обема).
Отиваш някъде където продават авточасти и казваш, че търсиш маркучета за вакуум (май са ф 3 мм), те са по - твърди (за не смачкват от вакуума). Та купуваш си на метър (измери колко ще ти трябва) и сменяш.
Отиваш някъде където продават авточасти и казваш, че търсиш маркучета за вакуум (май са ф 3 мм), те са по - твърди (за не смачкват от вакуума). Та купуваш си на метър (измери колко ще ти трябва) и сменяш.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Контакти:
Re: Голф3 ГТИ 2.0 16в
damga написа:ОК. Благодаря
Ще потърся, но те са с букси които не знам дали мога да сваля.
Чакай! Какви букси?
Не мога да намеря снимка на двг 16В да покажеш (обясниш) кое, че май те подвеждам!

Голф3 ГТИ 2.0 16в
Става дума два въздуховода точно от страни на кутията на въздушния филтър от към двигателя. Значи на дясната страна на кутията те се закачат с едни Г-образни буксички.
И аз не мога да намеря снимка на двигателя за да ти покажа точно за какво става дума
И аз не мога да намеря снимка на двигателя за да ти покажа точно за какво става дума

ГОЛФ3 ГТИ 2.0 16в
Да точно като 18, но при мен там са 2 броя такива
Единия е като 18, а другия отива под кутията някъде.

Единия е като 18, а другия отива под кутията някъде.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Контакти:
ОК
Вакууми са
Купувай от онези и сменяй смело.
Просто за идея - вземи от магазина първо едно малко парче от маркуча, пробвай го как влиза в кутията на въздушния филтър и от другата страна. Ако е лабав, можеш да си купиш и малки скобички за да стегнеш (не бива да изпускат). Това при положение, че не можеш да използваш Г - образните накрайници. Тяхната цел е маркуча да не се прегъне на завоя и да се запуши. Така, че внимавай (ако трябва купи малко по-дълъг) да не прави чупки на 90 гр. и ако виси (коремче) му измисли нещо (свинска опашка).
Вакууми са
Купувай от онези и сменяй смело.
Просто за идея - вземи от магазина първо едно малко парче от маркуча, пробвай го как влиза в кутията на въздушния филтър и от другата страна. Ако е лабав, можеш да си купиш и малки скобички за да стегнеш (не бива да изпускат). Това при положение, че не можеш да използваш Г - образните накрайници. Тяхната цел е маркуча да не се прегъне на завоя и да се запуши. Така, че внимавай (ако трябва купи малко по-дълъг) да не прави чупки на 90 гр. и ако виси (коремче) му измисли нещо (свинска опашка).
Голф3 ГТИ 16в
А за какво са точно тези вакуумни тръбички?
И като сложа спортен филтър май трябва да ги запуша??
И като сложа спортен филтър май трябва да ги запуша??
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”