Здравейте.Обмислям пътуване от Ямбол до Крушунските водопади.Състоянието на Подбалканския път и проходите Хаинбоаз и Шипка ми е известно,но се чудя след това от къде да мина за Крушуна.Единия вариант е през Велико Търново до Павликени,за който има 2 варианта-
1.Път I-4 след разклона за Момин сбор на дясно и от там през Мусина и Михалци до Павликени.
2.Път Е83-Самоводене,от там на ляво през Хотница и Стамболово.
От Павликени до Крушуна пътят е един.На снимки от Google Street View изглежда в прилично състояние,със сравнително нов асфалт.
Втория вариант е през Шипченски проход-Габрово-Севлиево-Малки Вършец-Агатово.
Там доколкото виждам има забутани селца с пътища в съмнително състояние.
Искам да направя уточнение,че тук не гоним време и километри.Колата е с доста твърдо и ниско спортно окачване.Приоритет е състоянието на асфалта,за да може да се пътува максимално комфортно(доколкото е възможно).Някой ако има по-добро предложение,ще се радвам да се включи.
От Ямбол до Крушунски водопади-варианти и мнения?
Re: От Ямбол до Крушунски водопади-варианти и мнения?
Самоводене-Хотница-Русаля-Стамболово-Павликени.
От Павликени до водопадите не съм минавал поне 10г. и не знам как е.
От Павликени до водопадите не съм минавал поне 10г. и не знам как е.
Последна промяна от batjoro на Пет 05 сеп 2025 16:20, променено общо 1 път.
Може да разгледаш като възможност и прохода Твърдица-Елена. Много завои, но няма никакво движение и асфалтът е приемлив.
За състоянието на пътищата можеш да проверяваш на https://www.roads-bg.eu
За състоянието на пътищата можеш да проверяваш на https://www.roads-bg.eu
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Колко ли вода има в момента? Да не се разочаровате от разходката?
- zdravkop64
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V6
Прав си, адаш! При това безводие не знам на какво ще приличат водопадите или това, което е останало от тях. Всъщност след оня трагичен инцидент, при който загина човек, най- хубавите и красиви водопади вече не са достъпни, така че красотата на Крушунските водопади отдавна не е тази, която беше преди. Много пъти съм ги посещавал, но след като забраниха достъпа до най- красивите ходих един път и останах разочарован. Но за хора, които не са ги виждали в целия им блясък, ще им хареса.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Ще ходя на автомобилна сбирка,самите водопади не са ми фикс идея.Пролетта пак ходих там,но не бях с моята кола и минахме през Ловеч.Помня само,че до Ловеч пътя беше добре,ама от там през селата до водопадите беше някакъв апокалипсис,който със сигурност с моята таратайка няма да мога да мина.