Здравейте колеги, имам нужда от помощ че този проблем така и не можах да намеря от къде е.
Значи когато стъклата са вдигнати няма абсолютно никаква мирис в колата (с включен климатик, парно и тн.) но като сваля стъклото даже и 1См ужасно идва мирис на изгорели газове вътре в купето сякаш вакуумира вътре.. Турбото е рециклирана преди и ЕГР-а е изчистен, мисля че ще е един от двете но не съм сигурен, някой дали се е сблъсквал с нещо подобно? От капака тече малко масло първоначално мислех че е от там до катализатора, но то веднага почва да се усеща миризмата след като се пали колата.
колата е: VW Jetta Mk5 1.9TDI BXE 2007 105hp.
Jetta V 1.9 TDI Мирис на изгорели газове при отворено стъкло.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Мирис на изгорели газове при отворено стъкло.
Мека връзка проверена ли е
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Exhaust leak, обикновено както колегата първо се гледа мека връзка, ама ако има разкъсване там, обикновено има и вибрации и шум. като е сваляно турбото за рециклаж дали е сложен като хората изпускателя?(гарнитура/силикон).
- caro
- Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
- Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994
К:ъв тоя силикон ,че съм проЗт и не разбрах?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Като слагахме на стария ми голф новото турбо, ми сложиха някакъв червен силикон върху гарнитурата, който щял да изгори, ма бавно… И тогава не разбрах логиката, ама моите компетенции са много различна сфера, та слушах и плащах.
Меката връзка е окей, закарах при тенекеджия да погледне отдолу изцяло, и ми каза че всичко е както трябва 100/100. За турбото знам че смениха ламарината-гарнитурата на изпускателният колектор за останалото нямам идея, само ми дадоха старите части от турбото..
Изчистиха и ЕГР-а там ли нещо не е наред не знам от къде идва този мирис и е ужасно дразнещо не мога да свалям стъклата..
Изчистиха и ЕГР-а там ли нещо не е наред не знам от къде идва този мирис и е ужасно дразнещо не мога да свалям стъклата..
На отворен капак отпред усеща ли се нещо? Другият вариант е по тръбите отдолу, но не само оглед, а със запален двигател. Имах подобни миризми при работа на място и беше от дупка по изпускателните тръби някъде в средната част или по-напред.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Има едни клапи отзад под бронята ( задната), скъсани са.
При отваряне на прозореца, се получава нещо като вакуум в купето . И дърпа газове от задницата .
При отваряне на прозореца, се получава нещо като вакуум в купето . И дърпа газове от задницата .
На място няма много мирис, колкото бързо карам толкова повече се усеща, днес ще погледна на отворен капак как е.
Да, за тия клапи знам (Trunk air ventilation) но надали ще са от тях, усещам че миризмата влиза от прозореца още от 30км/ч иначе верно и в багажника има подобна миризма но не е чак толкова остра колкото е в кабината.
Да, за тия клапи знам (Trunk air ventilation) но надали ще са от тях, усещам че миризмата влиза от прозореца още от 30км/ч иначе верно и в багажника има подобна миризма но не е чак толкова остра колкото е в кабината.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
JettaMk5 написа: От капака тече малко масло първоначално мислех че е от там до катализатора.
Защо си мисля, че ей от това ти е проблема?
Първоначално и аз мислех така, но миризмата се усеща веднага след като запаля колата без да загрее. На студен двигател дали е възможно това нямам идея..
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Значи имаш пропуск веднага след двигателя. Гарнитура на колектор, например. Преди ремонта имал ли си такъв проблем?
Май нямаше, честно да ви кажа постоянно карах със климатик не се налага да сваля прозореца но доколкото спомням нямаше. Колата има 1000в усилвател, дали предишният собственик пипнал тия клапи в багажника и да е от там както спомена колегата отгоре, но пък толкова много мирис да е от багажник не ми се повярва.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ако е нещо около мотора, ще мирише и на затворен прозорец. Просто вентилатора ще го засмуче.
Запали цигарка в купето. отвори леко прозореца. На място пушека остава вътре, тръгни да караш и дима се изсмуква навън.
Ти сам го казваш. на място няма мирис, и колкото по-бързо се кара, повече се усеща
На място "вакуум" нямаш :) във движение се получава. И колкото по-силна е скоростта , толкова вакуума нараства ( дебита му) .
Като отвориш повече прозореца, става вид турбуленция. Вкарва се въздух от отвън в задната части се избутва въздуха от купето напред .
От отзад е най-вероятно , от клапите.
Предполагам де.
П.п. на отворен заден капак почти нищо не се постига, газовете се засмукват вътре, освен ако не се включи и вентилатора на макс ( без отворени прозорци). И пак не е съвсем релевантен тоя тест.
JettaMk5 написа:На място няма много мирис, колкото бързо карам толкова повече се усеща, днес ще погледна на отворен капак как е.
Запали цигарка в купето. отвори леко прозореца. На място пушека остава вътре, тръгни да караш и дима се изсмуква навън.
Ти сам го казваш. на място няма мирис, и колкото по-бързо се кара, повече се усеща
На място "вакуум" нямаш :) във движение се получава. И колкото по-силна е скоростта , толкова вакуума нараства ( дебита му) .
Като отвориш повече прозореца, става вид турбуленция. Вкарва се въздух от отвън в задната части се избутва въздуха от купето напред .
От отзад е най-вероятно , от клапите.
Предполагам де.
П.п. на отворен заден капак почти нищо не се постига, газовете се засмукват вътре, освен ако не се включи и вентилатора на макс ( без отворени прозорци). И пак не е съвсем релевантен тоя тест.
Хмм значи първо трябва да започна от клапите, днес ще погледна и на тях да видя как е състоянието. Даже ще затапя с тиксо временно само да ги пробвам дали ще спре миризмата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”