Не знам дали въпроса ми е за тук , предварително се извинявам .
Така.
Има непорочна практика да се спира чека да свети софтуерно и да заблуждава, че колата няма проблем.
Та въпроса ми е .
Ако софтуерно е забранено на чека да свети , той ще светели когата колата е на контакт. ( както е нормално когато колата е на контакт чека да свети . И при запалване да изгасне ако всичко е наред .) ?
Спиране на чека софтуерно. За всички модели на VW.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Re: Спиране на чека софтуерно. За всички модели на VW.
Чека се спира, чрез изтриване на съответните грешки от таблицата за грешки в компютъра. Тоест, когато да кажем в паметта е записана грешка P0200, тя ще запалва лампата на таблото. Премахването на тази грешка ще премахне и пускането на лампата на таблото, но реално не премахва самия проблем. Ако аз изтрия конкретната грешка, колата ще влиза в авариен режим, но на диагностика няма да се вижда , че има проблем , защото грешки няма да има. Тогава, трябва да се използват живи данни, за да се разбере какво се случва реално, но тук трябва доста опит и умения. Всичко това, няма да попречи на лампата да се тества по време на контакт или да се пусне за проба през диагностика. Има много случаи, при които се премахва механично самата лампа, нарочно за да не свети, чрез подлагане на скоч или премахване на диода.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Re: Спиране на чека софтуерно. За всички модели на VW.
Има случаи когато тази лампа е вързана към индикатора на маслото. Тогава гасне само след запалване. Видях кола светеща като елха на контакт. Палиш и всичко гасне на един път. Това са джамбазки инженерни решения против стрес 

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”