Всесезонни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Всесезонни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот hooligan_sk » Пон 25 авг 2025 12:15

R-line 19ките на Тигуан са широки 8,5J, гума широка 235 почва леко да се стречва на такава основа и няма да пази от ожулвания. Освен това стои леко нефелно. Силно те съветвам да си запасиш оригиналния размер от 255/45. Cross Climate си беше топ всесезонка във всички поколения до сега, няма причина и новият модел да не е превъзходна гума. Като цяло с този пробег, всесезонни гуми са отлично решение. :th_up

Danube
Автомобил: VW Tiguan
Двигател:

Мнениеот Danube » Пон 25 авг 2025 13:10

След дълго мислене и смятане, изчетох и изгледах сума ревюта и се спрях на CONTINENTAL ALLSEASONCONTACT. Благодаря за отговорите, благодаря и за всички ревюта тук, много ми бяха полезни. След време ще напиша впечатления за гумите, още повече, че за пръв път ще карам всесезонки.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 25 авг 2025 19:23

Добри гумета си избрал :th_up
И аз ги заглеждам, вкл. и първите дето посочи.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 08 сеп 2025 15:21

Danube написа:След дълго мислене и смятане, изчетох и изгледах сума ревюта и се спрях на CONTINENTAL ALLSEASONCONTACT. Благодаря за отговорите, благодаря и за всички ревюта тук, много ми бяха полезни. След време ще напиша впечатления за гумите, още повече, че за пръв път ще карам всесезонки.

имах същите преди Ковида, супер доволен бях изкараха на една Шкода 6г без драма

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пон 08 сеп 2025 18:42

Продължавам да съм доволен от Нексен-а. Поради мненията на колеги за калпави летни постоянно ги гледам и проверявам. Като пътно поведение се държат чудесно. Аз съм спокоен шофьор, но няколко пъти се наложи да спирам рязко и впечатлението ми е силно позитивно. Меки гуми, не са шумни въпреки по-горни мнения. Дори в най-големите жеги не свиреха по завоите. Изглеждат много добре и за мен са чудесен избор. Ако има промяна ще пиша пак, но за една година не са мръднали.

Потребителски аватар
tonyy5
Автомобил: VW Golf VII Variant
Двигател: DPCA

Мнениеот tonyy5 » Сря 10 сеп 2025 13:06

Аз сложих преди няколко дена Goodyear Vector 4Seasons Gen 3, като това са ми първите всесезонни гуми изобщо. Без да имам досегашна база за сравнение - засега впечатленията са добри, особено имайки предвид това, че им се падна да се разработват на 30 градуса жега. Ще ги видим как ще са на мокрото и заснеженото. Размер 205/55 R16, на Golf VII Variant FL.

Иначе познати, които вече от доста време карат с всесезонни на Мишлен и имат преки впечатления от тях, споделят добри отзиви.

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Сря 10 сеп 2025 14:49

tonyy5 написа:Аз сложих преди няколко дена Goodyear Vector 4Seasons Gen 3, като това са ми първите всесезонни гуми изобщо. Без да имам досегашна база за сравнение - засега впечатленията са добри, особено имайки предвид това, че им се падна да се разработват на 30 градуса жега. Ще ги видим как ще са на мокрото и заснеженото. Размер 205/55 R16, на Golf VII Variant FL.

Иначе познати, които вече от доста време карат с всесезонни на Мишлен и имат преки впечатления от тях, споделят добри отзиви.

Ще останеш доволен колега.Добри са гумите.При мен след третата година обаче започнаха да се ронят по краищата.Така и не установих причината.Маже да е било до партида.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 10 сеп 2025 16:41

MamaMy написа:Продължавам да съм доволен от Нексен-а. Поради мненията на колеги за калпави летни постоянно ги гледам и проверявам. Като пътно поведение се държат чудесно. Аз съм спокоен шофьор, но няколко пъти се наложи да спирам рязко и впечатлението ми е силно позитивно. Меки гуми, не са шумни въпреки по-горни мнения. Дори в най-големите жеги не свиреха по завоите. Изглеждат много добре и за мен са чудесен избор. Ако има промяна ще пиша пак, но за една година не са мръднали.

За всесезонните нямам мнение, но , ако са като летни им си се нахендрил.
Летните са отвратителен боклук.На 5 та година отвън шарки Ок и дълбоки, но спадат постоянно . При демонтаж и натискане на гумата се виждат хиляди пукнатини отвътре като мрежа. Не са карани меки/ бяха предни/. Лошото е ,че преди да установя това взех 2 ри к-т , но сегашните отвън вече са с пукнатини .
И двете партиди бяха с съвсем пресен ДОТ

Потребителски аватар
tonyy5
Автомобил: VW Golf VII Variant
Двигател: DPCA

Мнениеот tonyy5 » Сря 10 сеп 2025 19:22

dalgia-73 написа:
tonyy5 написа:Аз сложих преди няколко дена Goodyear Vector 4Seasons Gen 3, като това са ми първите всесезонни гуми изобщо. Без да имам досегашна база за сравнение - засега впечатленията са добри, особено имайки предвид това, че им се падна да се разработват на 30 градуса жега. Ще ги видим как ще са на мокрото и заснеженото. Размер 205/55 R16, на Golf VII Variant FL.

Ще останеш доволен колега.Добри са гумите.При мен след третата година обаче започнаха да се ронят по краищата.Така и не установих причината.Маже да е било до партида.

То това не е ли горе-долу нормалният експлоатационен срок на всесезонките по наште ширини, предвид горещите лета. Ясно, че зависи и от още куп неща, де - колко се кара, как се кара и т.н., но аз като че ли съм се настроил, че след втората зима ше е трудна работа вече. Или просто така си мисля, щото нямам реален опит с такива гуми.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Чет 11 сеп 2025 8:47

Те ако карат по толкова, доволно. На мен летните трудно ми изкарват 3г. Зимните карат повече, но пък още на третата почват да показват разни дефекти. Това значи, че всесезонните са си избили парите двукратно.

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Чет 11 сеп 2025 11:09

tonyy5 написа:
dalgia-73 написа:

То това не е ли горе-долу нормалният експлоатационен срок на всесезонките по наште ширини, предвид горещите лета. Ясно, че зависи и от още куп неща, де - колко се кара, как се кара и т.н., но аз като че ли съм се настроил, че след втората зима ше е трудна работа вече. Или просто така си мисля, щото нямам реален опит с такива гуми.
Дори и след третата година си бяха все така меки.Все пак са висок клас гуми.Повече от три години ще изкарат.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Чет 11 сеп 2025 13:29

Като всяко нещо, всесезонните гуми трябва да се използват по предназначение. Нереалистично е да очакваш 40 + градуса лета и -20 градуса зими и после, ами те не вършат работа и заминаха за 2 години.

За климат Бургас/Варна, където няма сняг и реално температурите не падат системно под -5 градуса - всесезонните гуми са добра алтернатива пред това да сменяш.

Всесезонните гуми винаги са компромис, на сухо и топло са по-зле от летни, но по-добре от зимни и на мокро,сняг и ниски температури са по-добре от летни, но не колкото зимни.

Среден клас всесезонни гуми са напълно достатъчни за повечето водачи. Лично на едната кола ползваме Kleber Quadraxer 3 и за момента сме доволни.

За хора, които напъват колите си, по-добре отделни висок клас летни и зимни гуми.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Чет 11 сеп 2025 23:25

Едно време видинките ги карахме целогодишно и по 10 години. Нима искате да кажете, че гумата е била по-качествена от сегашните гуми?
И тогава имаше зимни видинки, но разликата беше в шарката. Зимните бяха на кубчета като някои камионски гуми.
Прикачени файлове
Vida-zimni.jpg
Vida-zimni.jpg (19.87 KиБ) Видяна 307 пъти
Vida-sport.jpg

fighter-interceptor
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHW 2000

Мнениеот fighter-interceptor » Пет 12 сеп 2025 17:26

Видинките бяха много добри гуми!Не че има много общо с темата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”