Сервиз за Смяна на масло на DSG в Бургас

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
tomichs
Автомобил: passat_B7
Двигател: CFFB

Сервиз за Смяна на масло на DSG в Бургас

Мнениеот tomichs » Пон 15 сеп 2025 21:03

Здравейте,бихте ли ми казали къде в Бургас може да се смени маслото на DSG с 6 скорости.Някой,който да знае как се сменя правилно,понеже слушам противоречиви мнения за смяната.
До колкото разбрах трябва да се закачи на вагком и да се адаптира,а някои твърдят,че не е задължително.
Благодаря

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Re: Сервиз за Смяна на масло на DSG в Бургас

Мнениеот railfan » Пон 15 сеп 2025 21:12

Адаптацията е пожелание. Това което ще направи е да ти ‘изтрие’ паметта на кутията и ще започне да се учи наново по краката ти, но няма никакво отношение към маслото.
Абсолютно не е задължително условие.

gadnyara
Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
Двигател:

Мнениеот gadnyara » Пон 15 сеп 2025 22:06

Не помня добре, но мисля, че закачах VCDS, за да гледам температурата на маслото. При около 40*С (примерно, не съм сигурен) се коригира нивото на флуида преди да се завие финално пробката.
Та, това е основната причина да се включва диагностична техника при подмяната на маслото.

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Пон 15 сеп 2025 22:45

Адаптацията категорично не е задължителна. Има една процедура в 3-4 стъпки където мозъкът на кутията изтрива старите данни и изчислява наново разни налягания на маслото и милисекунди при зацепването на съединителите. https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... daptation/ Но мехатроникът постоянно следи данните след всяка сменена предавка и се старае следващата да не е по-лоша. Тоест самоадаптира се. Според мен за да се усети някаква разлика в превключването след смяна на маслото, трябва старото да е било много зле. Тук стигам до въпроса за самата смяна - единият начин е с гравитация като двигателно масло - нужни са под 5 литра. Някои предлагат промивка под налягане с машина, което отнема доста повече литри, не знам колко е безвредно и аз бих го направил само при нов внос с неясно обслужване.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 16 сеп 2025 11:16

Тоя пич е бивш VW механик, това е процедурата по смяна на маслото според сервизната документация.
https://youtu.be/s0noV4JsSZU?si=C0xsaPwieE4HqfVi

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”