Passat B8 - обща информация
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Passat B8 - обща информация
Промивка може да се прави, има процедура. Супер трудоемка е и ми цитираха 7 часа за извършването и доста солидна сума(не помня точно колко ми казаха за труд.
Здравейте! Имали ли съществени разлики в производствените модели от 2015 година и тези от 2018-2019 г. до преди фейс-лифта? Разбирам, че имат промени по мултимедията, но чисто технически имат ли съществени подобрения и т.н. Това, което разбрах, че в ранните модели е имало проблем в кормилната ел. рейка, шум изолация и др. Понеже съм в търсене и двете коли, на които съм се спрял са на много малко километри, тази от 2015 (юни) е с почти всички възможни екстри за модела, а другата 2018 (май месец) е по-орязана. Понеже карам малко (до 10к на година) съм се спрял на бензин, 1.4 (150кс.).
- Traytor
Днес забелязах, че в профила ми във VW картата която ми предлага да сваля за Европа е по-стара от това което се предлага... Направили за го изключително трудно да се намери. Явно в myVW картите които предлага се ограничават на база възрастта на колата(теорията ми е, че не ми се предлага по-нова карта от Ноември 2024 защото колата е на 5 години вече).
Ето от тук могат да се свалят актуални карти на база модела кола и мултимедия https://app-connect.volkswagen.com/mapupdates/en/car/
Ето от тук могат да се свалят актуални карти на база модела кола и мултимедия https://app-connect.volkswagen.com/mapupdates/en/car/
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Traytor написа:Днес забелязах, че в профила ми във VW картата която ми предлага да сваля за Европа е по-стара от това което се предлага... Направили за го изключително трудно да се намери. Явно в myVW картите които предлага се ограничават на база възрастта на колата(теорията ми е, че не ми се предлага по-нова карта от Ноември 2024 защото колата е на 5 години вече).
Не са последните версии, аз си платих абонамент за 1г, защото какво и да правех не можех да си ъпна картата. В момента, колата сама се ъпдайтва и последната карта е от 08.25.
От линка по-горе ми дава Updated: 2025/05/27.
За България в какво се изразява ъпдейта? С този безжичен карплей, VW навигацията не съм я ползвал от ...
За България в какво се изразява ъпдейта? С този безжичен карплей, VW навигацията не съм я ползвал от ...
- Traytor
Много странно, ама може и да дават някакво предимство на хората с абонамент, защото дефакто не получават нищо друго от него.
Ми надявам се да има изгладени някой ограничения, ама все си мисля че надежди говежди. И аз си ползвам карплей, картите ги ъпдейтвам единствено за да проверявам дали е използваем темпомата следващ ограниченията, за момента е много далеч от истината и е честно казано опасен.
Ми надявам се да има изгладени някой ограничения, ама все си мисля че надежди говежди. И аз си ползвам карплей, картите ги ъпдейтвам единствено за да проверявам дали е използваем темпомата следващ ограниченията, за момента е много далеч от истината и е честно казано опасен.
- Steels
Traytor написа:Много странно, ама може и да дават някакво предимство на хората с абонамент, защото дефакто не получават нищо друго от него.
Аз имах проблем, като отидох в Парга, навигацията не спираше да ми казва, че не знае къде се намира и се рестартираше през точно 5мин. И ъпдейтнах фърмуера до последната валидна версия за моята кола + трябваше да съм сиг, че и картите не правят проблем и вече за тях си платих, като аз ползвам и допълнителната екстра сега зимата да включвам печката през телефона, ако колата е някъде навън, също има и да отключа и заключвам колата, както и имам мобилен ключ за телефона. С него може да се пали колата, ако слизам до гаража и не съм взел ключа е полезно.
Като казахте печка, аз до сега съм си я пускал само с дистанционното 10 минути преди да сляга, като съм задал 20 минути да работи от самата медия след като я пусна от дистанционното и вътре е баня. Обаче днес реших през медията да задам конкретни часове от понеделник до петък, защото вече съм с първокласници и излизаме в точен час всеки ден. Успях да направя три дни Departure time 7:55 , понеделник, вторник и сряда. Обаче няма как да сложа и четвъртък и петък . След като изредя всички дни понеделник до неделя накрая се появява едно "AT" но но не му схващам идеята, то май е еднократно защото като дам него пише Tomorrow At 7:55 , но дали е всеки ден в толкова часа или само за утре ? Аз реално искам от понеделник до петък без събота и неделя да се пуска в 7:55 за да може като тръгна е 8:05 да ми е топло, а събота и неделя да си го пускам при нужда с дистанционното ?
- Traytor
Steels написа:Traytor написа:Много странно, ама може и да дават някакво предимство на хората с абонамент, защото дефакто не получават нищо друго от него.
Аз имах проблем, като отидох в Парга, навигацията не спираше да ми казва, че не знае къде се намира и се рестартираше през точно 5мин. И ъпдейтнах фърмуера до последната валидна версия за моята кола + трябваше да съм сиг, че и картите не правят проблем и вече за тях си платих, като аз ползвам и допълнителната екстра сега зимата да включвам печката през телефона, ако колата е някъде навън, също има и да отключа и заключвам колата, както и имам мобилен ключ за телефона. С него може да се пали колата, ако слизам до гаража и не съм взел ключа е полезно.
Със абонамента единственото което се ъпдейтва Over The Air са картите, фърмуера на мултимедията се ъпдейтва единствено и само при дилър. Ъпдейти те които идват периодично са специфични security ъпдейти и бъг фиксове за този фърмуер.
Печката изисква абонамент само ако искаш да го правиш през приложението, а не с дистанционното.
Мобилния ключ няма нищо общо с we connect+, това си е хардуерна екстра и за мобилните ключове се плаща отделно(и аз го имам, но с айфон не работи така че….)
We connect plus ти дава отключване/заключване през приложението, пускане на мигачите пак от там и да печката да се контролира от приложението. Ъпдейтите както обясних са само за картите, security/bug fix updates се получават от всички OTA.
За мен лично 260лв на годишна база за това което предлагат не си заслужава.
- Traytor
DoH_KuXoT написа:Обаче днес реших през медията да задам конкретни часове от понеделник до петък
Ами рових за това, но май са го направили да може да се нагласят само 3 таймера.
- Steels
Traytor написа:Steels написа:Traytor написа:Много странно, ама може и да дават някакво предимство на хората с абонамент, защото дефакто не получават нищо друго от него.
Със абонамента единственото което се ъпдейтва Over The Air са картите, фърмуера на мултимедията се ъпдейтва единствено и само при дилър. Ъпдейти те които идват периодично са специфични security ъпдейти и бъг фиксове за този фърмуер.
Печката изисква абонамент само ако искаш да го правиш през приложението, а не с дистанционното.
Мобилния ключ няма нищо общо с we connect+, това си е хардуерна екстра и за мобилните ключове се плаща отделно(и аз го имам, но с айфон не работи така че….)
We connect plus ти дава отключване/заключване през приложението, пускане на мигачите пак от там и да печката да се контролира от приложението. Ъпдейтите както обясних са само за картите, security/bug fix updates се получават от всички OTA.
За мен лично 260лв на годишна база за това което предлагат не си заслужава.
фърмуера има изтекли версии в нета и направо от там го взех и ъпнах, като последните версии се изисква да са на физически носител поради многото брикнати версии на медиите на колите и за това диларите казват само на място, но ги има реално в нета. . Мобилният ключ имаш две опции или да си платиш само ключа които беше 90лв за 1г или аз както направих си платиш целият абонамент 289лв за 1г в който беше също включен мобилен ключ.
За мен 289лв, като мога да си пускам печката от телефона имам последните карти, като картата работи доста адекватно защото ти казва и къде има задръствания в реално време, даже понякога реагира по-бързо от Waze, както отключване и заключване на колата си го ползвам. Само за картата не знам дали бих платил.Мобилнит ключ тук там се ползва, повече ми беше любопитно как се сетва.
- Traytor
Във VW shop-a докато беше активен за България съм гледал, няма включен мобилен ключ. Отделно съм говорил и в Порше изток и няма безплатен обяд. Къде си го сключвал тоя договор за We Connect Plus?
Описанието на услугата от vw shop DE:
Описанието на услугата от vw shop DE:
Expand your mobile online services with We Connect Plus and benefit from the full range of features offered for your vehicle.
Simply locked
Did I just lock my vehicle or not? With We Connect Plus, you can not only see in the app whether your vehicle is locked, but you can also easily lock or unlock it remotely with just a few clicks.
Hassle-free travel
With the help of various navigation services, you can avoid traffic jams and delays and find the most efficient route. Along the way, the nearest gas stations and charging stations are displayed along your route. At your destination, you can also easily find the nearest parking space using the "Parking" service.
Entertainment on the go
With web radio, you are independent of frequencies and can listen to your favorite station or podcast on the go. If you want to discover something new, you can choose from several thousand channels.
Locking & Unlocking
Operate the central locking system via app: Using your smartphone, you can remotely check whether the vehicle is locked and, if necessary, lock and unlock the doors and, depending on the vehicle, the trunk.
Honk & Signal
You can activate the hazard warning lights and the horn using the Volkswagen app.
Online Voice Control / Online Voice Assistant IDA (see requirements)
You can operate your infotainment system using natural language commands.
Gas Stations
With this service, you can search for gas stations in your area. It shows you the distance to your current location and other information about the gas station.
Online Map Updates
With the online map updates, the maps of your infotainment system are updated at regular intervals.
Online Route Calculation
The online route calculation takes the current traffic situation into account and optimizes and predicts your route.
Parking
The Parking service shows you all public parking spaces and parking garages within the vicinity of your current vehicle location. The total number of available parking spaces and the number of available parking spaces are displayed, as well as other available information such as distance, opening hours, and prices.
Online Traffic Information
The Online Traffic Information service provides you with near-real-time information about traffic conditions, accidents, road construction, traffic jams, and traffic clearing. Traffic reports are taken into account when dynamic route guidance is activated, so an alternative route can be calculated if necessary.
Online Destination and Route Import
With the online destination and route import, you can send individual points of interest and routes to your vehicle's navigation system before starting your journey.
Apple Music
With Apple Music, you can stream over 75 million songs and playlists for every occasion – the app is free and ad-free. Directly from your touchscreen display. Apple Music provides these services at its own risk. Apple Music and all related logos and motion marks are trademarks of Apple Inc. Volkswagen AG provides access to Apple Music services with this in-car app. Volkswagen is not responsible for the provision of these services. Apple provides the streaming services at its own risk. Use of these services is subject to Apple Inc.'s Terms of Service and Privacy Policy.
Web Radio
This service allows you to receive radio stations via an online connection.
- Steels
Traytor написа:Във VW shop-a докато беше активен за България съм гледал, няма включен мобилен ключ. Отделно съм говорил и в Порше изток и няма безплатен обяд. Къде си го сключвал тоя договор за We Connect Plus?
За Порше ще си запазя коментарите, там ако отидеш в различните сервизи различно ще ти кажат. :) Всеки сам си решава, дано да не ми се налага да ползвам техните услуги. От самото приложение си купих We Connect Plus и вече с него ми беше активиран и мобилният ключ.
- Traytor
В България поради някаква причина не показва договора за плюс. (това от скрийншота ти е стандартния We Connect който не изисква заплащане).
Аз не споря че си си го пуснал абонамента(в момента не може да се купува нищо от shop-a освен ако не влезеш от някоя друга държава, заради влизането в еврозоната нямаме достъп до vw shop), просто ако има мобилен ключ със абонамента, не е упоменато никъде.
Преди малко си пуснах Плюс 3 месеца безплатно, ще видя като отида да ми потвърдят самоличността дали ще изкочи мобилен ключ(имам един стар Samsung S8).
Ето я отдолу плюс услугата, но и на мен не ми излиза в myvolkswagen.bg
Аз не споря че си си го пуснал абонамента(в момента не може да се купува нищо от shop-a освен ако не влезеш от някоя друга държава, заради влизането в еврозоната нямаме достъп до vw shop), просто ако има мобилен ключ със абонамента, не е упоменато никъде.
Преди малко си пуснах Плюс 3 месеца безплатно, ще видя като отида да ми потвърдят самоличността дали ще изкочи мобилен ключ(имам един стар Samsung S8).
Ето я отдолу плюс услугата, но и на мен не ми излиза в myvolkswagen.bg
- Steels
Traytor написа: Преди малко си пуснах Плюс 3 месеца безплатно, ще видя като отида да ми потвърдят самоличността дали ще изкочи мобилен ключ(имам един стар Samsung S8).
Не мисля, че ще стане, защото имаше изискване коя е мин версията на андроид и ми се върти главата да е нещо от поне S20-ка.