Голф 5 1.9ТДИ май скъсах ангренажен ремък

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Sky_is_the_Limit
Автомобил: Golf V
Двигател:

Re: Голф 5 1.9ТДИ май скъсах ангренажен ремък

Мнениеот Sky_is_the_Limit » Сря 08 окт 2025 18:12

550 евро ми е само ремъка с ролки и водна помпа. Има и две къдрави гумени работи на предната ос за смяна и те са за 23.10. Датчик за температура на радиатора и 5 литра антифриз, проблема със спирачките и тоя проблем от снощи пак кажи речи може би 1200 евро ще оставя.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Чет 09 окт 2025 9:08

Брат ми с Г4 скъса ремъка на Тракия преди време със 120 - същите симптоми, отведнъж изгасна и няма палене. Изобщо не въртеше стартера, толкова беше блокирал мотора. Не го отворихме - направо взехме друг двигател.
На мен ми е прескачал ангренаж на АФН преди време със 6-7 зъба, хем беше на около 40 хиляди, но се случи в градско и в момента наа отпускане на съединителя за втора - с 20 км/ч и просто изгасна. Пак не искаше да запали сам, при разглобяване ги преброихме с колко е пренасочил, но нямаше ударени клапани - сложихме нов и колата се кара и до ден днешен.
Така че положението е повече на късмет…отваряте и гледате - ако е скъсан, сто процента е за друг мотор, ако не е и само е прескочил - презацепване с нов ремък, палене и слушане и тест на мотора
за необичайно поведение. Ако не запали - друг мотор, не е оправдано да се ремонтира основно мотор на 20 години(лично мнение, но цените ти ги казаха колегите така или иначе).

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 09 окт 2025 9:11

Той е отворил капака на ангренажа, здрав бил. Евентуално може да са скокнали зъби, ама нека хо закара в сервиза и ще стане ясно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”