Golf 6 1.6 TDI 105 кс - Играят оборотите и двигателят тресе
- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
Golf 6 1.6 TDI 105 кс - Играят оборотите и двигателят тресе
Здравейте, колеги, завърнах се в Голф -манията. Щерката ми порасна и мечтата й е (като моята едно време) да има голф. Взе шофьорска книжка и след много обиклаяне се сдобихме с голф 6 1.6 ТДИ 105 коня. Колата не е лоша но си има проблеми, повечето от които реших сам, но остана един който много ме дразни. Сутрин като пали, на колата й играят оборотите и двигателят тресе. Закачих й Делфи - за мое очудване нямаше нито една грешка за двигателя. Всичко е обслужено ремъците са сменени. Като по-загрее проблемът изчезва. Моето предположение е дюза. Надявам се да ми помогнете с този проблем и ако има други идеи, ще се радвам на всяка помощ. Питах няколко майстора - всеки ми вика приготви си 2000+ лв. и ми се обади. Благодаря предварително и се радвам, че се завърнах и регистрацията ми се пази още :)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Re: Здравейте, колеги, завърнах се и вече имам проблем
Дюзите какви стойности дават? С тия 200лв си за никъде.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ако става въпрос за CAYC мотор, вероятността да са дюзи е много голяма. Майсторите са прави.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
+1
Пътник са.
Късмет, ако се набарат от някоя блъсната или с друг проблем, но читава откъм мотора чарколак.
Нови са... майка плаче.
Пътник са.
Късмет, ако се набарат от някоя блъсната или с друг проблем, но читава откъм мотора чарколак.
Нови са... майка плаче.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Първо им замери стойностите в покой при загрят мотор с VCDS или нещо подобно с което може да видиш стойностите на всяка дюза по отделно.
Ако имаш такива с високи стойности е добре да ги свалиш и на стенд да се проверят за да е сигурно, че проблемът е в тях, а не е в лоша компресия или заминала дихтунга.
Ако имаш силно чукане при ускорение като е студена колата е много вероятно да е някоя дюза.
Ако имаш такива с високи стойности е добре да ги свалиш и на стенд да се проверят за да е сигурно, че проблемът е в тях, а не е в лоша компресия или заминала дихтунга.
Ако имаш силно чукане при ускорение като е студена колата е много вероятно да е някоя дюза.
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:Дюзите какви стойности дават? С тия 200лв си за никъде.
2 000+ имах предвид
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
Re: Golf 6 1.6 TDI 105 кс - Играят оборотите и двигателят тресе
Искам да Ви попитам как да хвана коя дюза е? Аз карам дизелов автомобил, друга марка, пак комън рейл и дюзите се хващат с тест с колби на обратната нафта. Тук става ли. Препоръчайте ми някой майстор за района на София.
1.6 тди от това поколение в Г6 е само CAYC като код на мотора.
Един приятел още с взимането на една Октавия с посочения мотор ги даде на стенд дюзите, хвърли една хилядарка за рециклиране и приключи драмата, кара се колата без проблеми досега.
Обикновено проблемната не е само една или две, а всичките.
Един приятел още с взимането на една Октавия с посочения мотор ги даде на стенд дюзите, хвърли една хилядарка за рециклиране и приключи драмата, кара се колата без проблеми досега.
Обикновено проблемната не е само една или две, а всичките.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Добре де имаш Делфи закачи я дай на стойностите на дюзите на тия канали и пали и гледай докато работи какви стойности дава, като прекъсва гледай колко скачат и като се оправи какви.По този начин ще разбереш дали си за дюзи ако на студено дава над 2.5 независимо дали е в плюс или минус нещата не са добре.
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
kukata_pasat написа:Добре де имаш Делфи закачи я дай на стойностите на дюзите на тия канали и пали и гледай докато работи какви стойности дава, като прекъсва гледай колко скачат и като се оправи какви.По този начин ще разбереш дали си за дюзи ако на студено дава над 2.5 независимо дали е в плюс или минус нещата не са добре.
Ще го направя и ще пиша пак.
- hristian37
- Двигател:
- Контакти:
Гледах с Делфи-то - на студено, една от дюзите стигна до 1.2, другите 1.0. Като загря паднаха на 0.4-0.3. Като притресе всички мърдат.
Притрисането е, както при бензинова, когато се прецака стъпковия мотор. Мисля да и купя една добавка на Бардал за дюзи, да сложа хубава нафта и да я изкарам на дълго. Според мен колата, преди да я купя е стояла много време - всичките й пръскалки за стъклата бяха запушени, едва ги отпуших.
Притрисането е, както при бензинова, когато се прецака стъпковия мотор. Мисля да и купя една добавка на Бардал за дюзи, да сложа хубава нафта и да я изкарам на дълго. Според мен колата, преди да я купя е стояла много време - всичките й пръскалки за стъклата бяха запушени, едва ги отпуших.
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Здравей, за добавка по-добре на Protec, ползвани многократно има и за чистене на дюзи.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
1.2 не е много поносимо е, а когато притриса колко показва.Смени бензиностанцията на първо време (за справка моя Пасат б7 на студено първа дюза ми даваше 1.4 смених бензиностанцията и вече показва 0.3-0.4 сложи и някаква добавка и виж какво стойности ще дава
Върни се в “Дизелови агрегати”