Какъв автомомбил бихте купили за 55 000 евро?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какъв автомомбил бихте купили за 55 000 евро?
Любопитно ми е какви са нагласите във форума към днешна дата при такъв или сходен бюджет. Независимо от това дали ги имате или не, какво бихте купили, ако можете да си позволите автомобил на такава стойност, независимо кеш, на лизинг или с кредит.
Моля за аргументирани мнения, по възможност с точно посочване на модел, моторизация, оборудване и т.н.
П.П. Нарочно няма да пиша моите предпочитания, защото не искам да давам повод за спорове за и против конкретен модел, моторизация, задвижване или екстри.
Моля за аргументирани мнения, по възможност с точно посочване на модел, моторизация, оборудване и т.н.
П.П. Нарочно няма да пиша моите предпочитания, защото не искам да давам повод за спорове за и против конкретен модел, моторизация, задвижване или екстри.
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Re: Какъв автомомбил бихте купили за 55 000 евро?
Бих си купил употребяван на малко километри с гаранция, Фейсов Артеон R 2.0Bitdi, червен, седановата версия.
П.П Даже ще ми останат за едно DCC KW
П.П Даже ще ми останат за едно DCC KW

- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
Новата Тесла У long range, AWD 
От финансова гледна точка - най-добрия избор е МПС на 1-2-3г. с остатъчна гаранция.
Ако вкараме егото на човек в уравнението, избора е само нов автомобил. Тук най-оптимален би бил Toyota RAV4
За жалост 55хил евро не са това което бяха преди 5-8г.
Сега Пасат B9 добре оборудван си ги стига без някакви същински драми.
Ioniq 5N - е малко над 75 хил евро.
A5 комби и седан с 200кс. са около 50к евро.
Bigster хибрида с всички екстри е около 30 хил евро.
Honda и Toyota са най-безопасните марки за дълга експлоатация на километри и време.
Другите си имат своите болежки. Винаги е компромис и винаги има значение тоталната картинка.
Ако вкараме егото на човек в уравнението, избора е само нов автомобил. Тук най-оптимален би бил Toyota RAV4
За жалост 55хил евро не са това което бяха преди 5-8г.
Сега Пасат B9 добре оборудван си ги стига без някакви същински драми.
Ioniq 5N - е малко над 75 хил евро.
A5 комби и седан с 200кс. са около 50к евро.
Bigster хибрида с всички екстри е около 30 хил евро.
Honda и Toyota са най-безопасните марки за дълга експлоатация на километри и време.
Другите си имат своите болежки. Винаги е компромис и винаги има значение тоталната картинка.
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Отметнах "друго", понеже моят отговор не фигурира в анкетата. Ако ще се дават такива пари за кола, то със сигурност ще е някаква непреходна класика, например Ланча Делта Интеграле, по възможност ЕВО, БМВ Е9, Фолксваген Карман купе (ако въобще може да се намери за такива пари) и прочие от този род, но не и за нова кола с качество на играчка от Кроки, или Зрънчо...
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Аз бих си взел BMW X5 с B58 мотор на възможно най-малко км и година, като екстри бих гледал да има поне М пакет, адаптив ЛЕД фарове, асистиращи системи при управление и адаптично окачване, бонус би дошъл един напа кожен салон с обдухване и масаж. 
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Lupender написа:Отметнах "друго", понеже моят отговор не фигурира в анкетата. Ако ще се дават такива пари за кола, то със сигурност ще е някаква непреходна класика, например Ланча Делта Интеграле, по възможност ЕВО, БМВ Е9, Фолксваген Карман купе (ако въобще може да се намери за такива пари) и прочие от този род, но не и за нова кола с качество на играчка от Кроки, или Зрънчо...
Отговор 3 не пасва ли?
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
dobrin написа:Отговор 3 не пасва ли?
Зависи, но се съмнявам в обхвата на общоприетото схващане за "тупалка" да влизат ретро класики без екстри, та затова.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
911 991 каквото има за тези пари.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Почти нов Land Cruiser 2.8 дизел.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
За автомобил не зная дали бих дал толкова пари но бих взел един кемпер https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.h ... ndroid_vip
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Гласувах за втората опция. Смятам, че каквото е имало да се трОши се строшило и оправено по гаранция. Избягвам официалните сервизи и техните услуги и цени. Смяна масло за 400-750лв, Не благодаря! Отделно застраховките си правиш където си искаш.
Нещо такова https://www.chevrolet.com/suvs/previous-year/traverse с офроуд пакет.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Нямам нужда от един автомобил за 55к евро, по скоро бих купил няколко ако разполагам с тия пари и са отредени само за кола. Гласувах с "друго"
- zdravkop64
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V6
Като за начало да поясня, че имам недвижими имоти- таман три, но въпреки това гласувах за недвижим имот. Като гледам аз съм единственият, който е избрал тази опция. Пояснявам- вече си купих колата, която много исках, за около 30 евра, имам още една за ежедневка и за друга кола не си мечтая, защото хубавата ми кола има достатъчно голям двигател, конски сили и екстри, които ми трябват. По- мощен автомобил и с повече екстри не ми трябва. Затова- недвижим имот, макар че парите няма да стигнат, но въпреки това.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”