Какъв автомомбил бихте купили за 55 000 евро?
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Re: Какъв автомомбил бихте купили за 55 000 евро?
Малко употребявано Volvo V90СС B6. Но по-скоро възможно най-ново XC70 T6 и останалите в подобрения по селската къща.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
w_smith написа:Малко употребявано Volvo V90СС B6. Но по-скоро възможно най-ново XC70 T6 и останалите в подобрения по селската къща.
Даам, бензиново с 315 к.с

-
cecoa1
- VW експерт

- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Пооправете я тая тема, ако ще си говорим за коли, все пак е в раздел за автомобилни дискусии.
От една страна се пита за возила, конкретика, кой мотор, защо и така нататък, а после четем за апартаменти, екскурзии, нема да се учудя ако нЕкой каже и за пиене и леки жени(щото освен за тия последните неща, всичко друго са пропилени пари
).
Аз лично, на този етап в автомобилостроенето, бих си купил Рав 4 плъг-ин хибрид. По възможност с всички екстри, най-високо ниво оборудване. Ако парите не стигат за нов такъв, или пък за малко икономия да има за гуми, застраховки и подобни, може и употребяван на малко километри и до около 2 години.
Доста прилична колица, която не ме натоварва с нищо, карах няколко пъти такива рентакар по Скандинавия.
Просто ми е удобна, и не ми липсва нищо, а е здрава колица, с много прилична гаранция. Разхода е нисък, дори когато не се зарежда с ток, а пък на ток само също си върви съвсем прилично(скорост до 130км/ч), и минава около 80км без да включва ДВГ. Вози приятно, качването е удобно, височка е, има някакво 4х4(с ток на задния мост, ама става). Като размери и пространство доста ми допада, изработката е прилична, вътре има разни облицовки та не е на груба твърда пластмаса... Екстрите са каквито в повечето нови коли среден клас, няма да ги изброявам, но работят съвсено прилично за мен(без да ме дразнят). Има доста добро ускорение, все пак общата мощност е над 300к.с, но не е някаква пистова бегачка...за нормално каране повече от достатъчно. Максимална скорост 180км/ч, за някой може и да е недостатъчна, но аз лично не съм любител на по-високи скорости. Сигурно има и еквивалентен Лексус, ако ни трябва повече лукс и имидж, но не съм се интересувал.
300 коня ежедневно повдигнато комби с 4х4, което харчи 6-7л бензин на 100км. А може да върви и само ня ток за ежедневно каране до работа и обратно. Почти няма екстра която да липсва, и като цяло е надеждна кола, има статистики, а и гаранцията на Тойота е добра, включително може да се удължава доста. Има екстри като в електрическа кола, можеш да си пуснеш отопление или охлаждане през смартфона, много преди да се качиш в колата. Обслужването не е драма като цени, дори при официалния сервиз.
За да не излезе само реклама... Звука от затваряяне на вратите е малко като на Вартбург от едно време
. Под капака всичко е голо, нема капак върху мотора...същата капачка за антифриз като на моделите от 80-те години...абе като цяло си е малко олдскуул в коша, даже предния капак се подпира с щека, не е на амортисьори... Ама мен тия неща не ме дразнят, важното е да бачка без да се чупи и без да ме дразни.
И не, не съм си купил такава.
Щото предпочетох такива пари и отгоре да ги инвестирам в техника, с която да се работи, и с която се изкарват пари. Отделно, имам стара кола, която няма да продам по сантиметални причини, и обичам да си я ползвам (както и още една за резервна, и покриваща нормите за влизане в центъра на София). Та като цяло, май ще я пропусна Тойотата, даже и да ми останат излишни такива пари, щото не искам да сменям старите за сега.... А пък в бъдеще сигурно електричките ще напреднат още доста, и ще го мисля тогава.
От една страна се пита за возила, конкретика, кой мотор, защо и така нататък, а после четем за апартаменти, екскурзии, нема да се учудя ако нЕкой каже и за пиене и леки жени(щото освен за тия последните неща, всичко друго са пропилени пари
Аз лично, на този етап в автомобилостроенето, бих си купил Рав 4 плъг-ин хибрид. По възможност с всички екстри, най-високо ниво оборудване. Ако парите не стигат за нов такъв, или пък за малко икономия да има за гуми, застраховки и подобни, може и употребяван на малко километри и до около 2 години.
Доста прилична колица, която не ме натоварва с нищо, карах няколко пъти такива рентакар по Скандинавия.
Просто ми е удобна, и не ми липсва нищо, а е здрава колица, с много прилична гаранция. Разхода е нисък, дори когато не се зарежда с ток, а пък на ток само също си върви съвсем прилично(скорост до 130км/ч), и минава около 80км без да включва ДВГ. Вози приятно, качването е удобно, височка е, има някакво 4х4(с ток на задния мост, ама става). Като размери и пространство доста ми допада, изработката е прилична, вътре има разни облицовки та не е на груба твърда пластмаса... Екстрите са каквито в повечето нови коли среден клас, няма да ги изброявам, но работят съвсено прилично за мен(без да ме дразнят). Има доста добро ускорение, все пак общата мощност е над 300к.с, но не е някаква пистова бегачка...за нормално каране повече от достатъчно. Максимална скорост 180км/ч, за някой може и да е недостатъчна, но аз лично не съм любител на по-високи скорости. Сигурно има и еквивалентен Лексус, ако ни трябва повече лукс и имидж, но не съм се интересувал.
300 коня ежедневно повдигнато комби с 4х4, което харчи 6-7л бензин на 100км. А може да върви и само ня ток за ежедневно каране до работа и обратно. Почти няма екстра която да липсва, и като цяло е надеждна кола, има статистики, а и гаранцията на Тойота е добра, включително може да се удължава доста. Има екстри като в електрическа кола, можеш да си пуснеш отопление или охлаждане през смартфона, много преди да се качиш в колата. Обслужването не е драма като цени, дори при официалния сервиз.
За да не излезе само реклама... Звука от затваряяне на вратите е малко като на Вартбург от едно време
И не, не съм си купил такава.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
В края на миналата година избрах за мой познат и доставих Volvo XC60 PlugIn 4х4.
Колата беше на на 2 години и 7200 km. почти неразличима от нова, освен няколко драскотини по джантите и едната броня. Ниво Inscription, с пуно екстри, включително страхотни ел. кожени седалки с памет, които приличат на кресла, harman/kardon, 360 камери, панорама, асистенти, keyless, head up, и сума други глезотии. Крайната цена с доставката беше около 45000 евро.
За тези пари просто страхотен автомобил - не виждам коя Тойота и дори VW може да бъде толкова приятна, с качествени материали и солидна изработка. Най-малкото защото VW няма Plug-In 4x4 за тия пари. Ето няколко снимки:
Колата беше на на 2 години и 7200 km. почти неразличима от нова, освен няколко драскотини по джантите и едната броня. Ниво Inscription, с пуно екстри, включително страхотни ел. кожени седалки с памет, които приличат на кресла, harman/kardon, 360 камери, панорама, асистенти, keyless, head up, и сума други глезотии. Крайната цена с доставката беше около 45000 евро.
За тези пари просто страхотен автомобил - не виждам коя Тойота и дори VW може да бъде толкова приятна, с качествени материали и солидна изработка. Най-малкото защото VW няма Plug-In 4x4 за тия пари. Ето няколко снимки:
- mukot
- Автомобил: Honda ZR-V Advance
- Двигател: e HEV - 2024
Аз съм малко консервативен. Тойота или Хонда, съотватно RAV 4 или CR-V с най-високо оборудване като дали ще е HEV или PHEV зависи от това дали имам възможност да зареждам ток без много допълнителни усложнения. По това май си приличам с болшиството американци, купуващи компактен семеен SUV.https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... nat-tiguan
-
cecoa1
- VW експерт

Волвото е друг клас, ама с китайски собственици,, не, мерси. На същата база на това Волво, имаше некви други китайчуци, много хубави и луксозни също. Може и да си заслужават тия коли, но за мен са екзотика у нас.
Малко повече комфорт, лукс, и може би мощност, според мен биха ми излезли много по-скъпо впоследствие, ако се вземе това Волво вместо Рав 4. Може би са предразсъдъци, ама Волво смени доста собственици, и сега с тия китайци просто ми олеква доста като марка. Мнението ми не се отнася за камионите на марката, които нямат нищо общо с автомобилите, от много години насам.
Малко повече комфорт, лукс, и може би мощност, според мен биха ми излезли много по-скъпо впоследствие, ако се вземе това Волво вместо Рав 4. Може би са предразсъдъци, ама Волво смени доста собственици, и сега с тия китайци просто ми олеква доста като марка. Мнението ми не се отнася за камионите на марката, които нямат нищо общо с автомобилите, от много години насам.
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Аз бих взел едни от малкото по-нови коли от моя 30+ годишен танк, които ми харесват... А именно за седан "one&only" Audi A7 и то по-стария модел между 2010 и 2018. Новия не ми харесва, грозен ми е. Механикът и ютубър Car Wizard я препоръча в онова видео Audi cars TO buy or NOT to buy. И напълно споделям мнението му - от всички коли Ауди, че тази е най-красива. И другото, че А7 (2010-2018) е хем елегантна, хем спортна, хем и луксозна.
За комби Audi A6 пак по-стария модел C7 (2011-2018), новия отново ми е грозен. Или вариант Б - Volvo V90.
Бих търсил запазен екземпляр между 40 и 60 хиляди лв. Още 20 000 бих оставил за облужване, защото тия коли нямат нищо общо като обслужване с 80-ката ми - палец 10 лв, капачка делко 20 лв, датчик за масло 6 лв, реле мигачи втора ръка 10 лв, съединител Sashs 300 лв... Нито каското е еднакво, танка с каско 100, А7-та ще е съвсем друга бира. Танка го карам без пари на газ, а на А7, А6 и Volvo-то не бих сложил. Другите ~ 20 хиляди бих ги оставил за конвертиране (като оня пич със старото BMW в Лондон или David Bello с онова Volvo 164 от 1975 година) на 80-ката в електричка след 10-15 години. Бих добавил и още де, едва ли ще стигнат ~20 000 лв.
Нова кола не. Имах удоволствието на 3 нови Дачии да им помириша новата пластмаса. Готиното чувство си заминава след седмица-две и от първия месец започваш да им теглиш майни. А за лична, ще взема една кола, ще я покарам няколко месеца, година. Нещо ще стане, ще вземе да ме издразни. Може и на под 10 000 км да е... Но понеже съм първия изпърдял се вътре и бам цената 10-20% надолу.
За комби Audi A6 пак по-стария модел C7 (2011-2018), новия отново ми е грозен. Или вариант Б - Volvo V90.
Бих търсил запазен екземпляр между 40 и 60 хиляди лв. Още 20 000 бих оставил за облужване, защото тия коли нямат нищо общо като обслужване с 80-ката ми - палец 10 лв, капачка делко 20 лв, датчик за масло 6 лв, реле мигачи втора ръка 10 лв, съединител Sashs 300 лв... Нито каското е еднакво, танка с каско 100, А7-та ще е съвсем друга бира. Танка го карам без пари на газ, а на А7, А6 и Volvo-то не бих сложил. Другите ~ 20 хиляди бих ги оставил за конвертиране (като оня пич със старото BMW в Лондон или David Bello с онова Volvo 164 от 1975 година) на 80-ката в електричка след 10-15 години. Бих добавил и още де, едва ли ще стигнат ~20 000 лв.
Нова кола не. Имах удоволствието на 3 нови Дачии да им помириша новата пластмаса. Готиното чувство си заминава след седмица-две и от първия месец започваш да им теглиш майни. А за лична, ще взема една кола, ще я покарам няколко месеца, година. Нещо ще стане, ще вземе да ме издразни. Може и на под 10 000 км да е... Но понеже съм първия изпърдял се вътре и бам цената 10-20% надолу.

Последна промяна от valka на Нед 09 ное 2025 21:40, променено общо 3 пъти.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
cecoa1 написа:Волвото е друг клас, ама с китайски собственици,, не, мерси. На същата база на това Волво, имаше некви други китайчуци, много хубави и луксозни също. Може и да си заслужават тия коли, но за мен са екзотика у нас.
Моето мнение е спам, но понеже и твоето е такова, ще си го позволя.
Не си подготвен по темата Волво. Единственият китайски модел на Волво е ex30. Всичко друго си е собствена разработка. Същите китайци Geely имат дял и в Мерцедес, само за информация. Явно и те олекват...
-
cecoa1
- VW експерт

w_smith написа:Моето мнение е спам, но понеже и твоето е такова, ще си го позволя.
Не си подготвен по темата Волво. Единственият китайски модел на Волво е ex30. Всичко друго си е собствена разработка. Същите китайци Geely имат дял и в Мерцедес, само за информация. Явно и те олекват...
Не е спам мнението ти, нито моето. Просто темата си е такава. Нямам нищо против Волво, дори притежавам такова, само че камион. Но просто с леките автомобили нещо маркетинга им е зле, и лично мен не ме изкушават. Без да твърдя, нито пък съм твърдял, че са лоши автомобили. В контекста на темата, аз лично не бих избрал такава кола, пак казвам, лично мнение. Е, ако стандартът ми е такъв, че тия пари са ми все едно покупка на телефон или телевизор от човек на малко над средната работна заплата в момента, то можех да пробвам и нещо по-луксозно и екзотично.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
И е най-бързото Волво в историята на фирмата.w_smith написа:. Единственият китайски модел на Волво е ex30. .
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Аз не бих купил волво, особено пък нови, на вторичния пазар тези коли са много зле за мен, както и много други.
Ако ще купувам нещо на 0-4 години, със сигурност вторичния пазар трябва да е добър и висок, иначе загубите са огромни и безмислени.
Ако ще купувам нещо на 0-4 години, със сигурност вторичния пазар трябва да е добър и висок, иначе загубите са огромни и безмислени.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8
- Двигател:
bbboiko2004 написа:Бих си купил употребяван на малко километри с гаранция, Фейсов Артеон R 2.0Bitdi, червен, седановата версия.
П.П Даже ще ми останат за едно DCC KW
Такъв и да искаш не можеш да си купиш, защото няма битурбо при фейса.
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Pagemakerboy написа:bbboiko2004 написа:Бих си купил употребяван на малко километри с гаранция, Фейсов Артеон R 2.0Bitdi, червен, седановата версия.
П.П Даже ще ми останат за едно DCC KW
Такъв и да искаш не можеш да си купиш, защото няма битурбо при фейса.
Прав си, няма го :( Значи ще си взема R - 320кс.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи колко зор си видял да го изкараш.
Ако са паднали от небето,за къв ще да е кенеф на 4колела ,ако си ги спестявал цял живот ще е най голямата тъпотия да си ги навреш в гъ..а за една кола,па Ко ще да е Ферари
Ако са паднали от небето,за къв ще да е кенеф на 4колела ,ако си ги спестявал цял живот ще е най голямата тъпотия да си ги навреш в гъ..а за една кола,па Ко ще да е Ферари
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”