Питане за T-Roc Style 1. 5 l TSI GPF

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Веселин_76
Автомобил:
Двигател:

Питане за T-Roc Style 1. 5 l TSI GPF

Мнениеот Веселин_76 » Нед 09 ное 2025 20:34

Здравейте, нов съм във форума. Не намерих съществуваща тема относно модела, който ме интересува затова пускам нова такава, прощавайте ако вече има такова питане. Бихте ли споделили мнение за T-ROC Style 1. 5 l TSI GPF. Не съм карал до този момент VW и нямам никаква представа за марката, камо ли за модела. Карам предимно градско на къси разстояния, колкото да закарам децата на училище. Уикендите пак градско. Извънградско предимно по летни почивки. Не знам мога ли да поставя обявата, която съм загледал, но това ме интересува: [url] https://www.mobile.bg/obiava-2176175740 ... -roc-style [url] Слаби страни на модела и ако някой вече я е гледал на живо да сподели. Благодаря !

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Re: Питане за T-Roc Style 1. 5 l TSI GPF

Мнениеот thanis » Нед 09 ное 2025 23:36

За описаните нужди, ще върши работа. Не е кой знае какво. Ако наиситна караш на къси разстояния градско е препоръчително да се сменя маслото по-често и изобщо няма да се доближаваш до "рекламирания" разход.

Зависи от къде минаваш и колко км става дума, но в София без проблем може да си прави над 10л/100км. Иначе някакви генерални драми с модела по-скоро няма.

Мотора 1.5TSI е доказан и достатъчно икономичен, когато се използва в предвидените режими. Кутията DSG е приятна за каране и не би следвало да усещаш смяна на предавки.

Дали 47 хил лева за 3 годишна кола си струват е друг въпрос, защото тази обява, която си пратил е по-скоро базова към средно ниво.

Ако имаш парите и нямаш някакви свръх огромни изисквания и очаквания, ще ти хареса. Ако имаш бюджет до 35 хиляди и се напъваш да я вземеш тази "защото има гаранция", не е много разумно.

Обслужване на DSG кутията е хубаво да се направи на 60тина хиляди км. Маслата с тези 20 хил са за смесено каране с повече извънградско, освен ако не въртиш външния ринг и караш с 70-90 до работа.

Ако ще е единствен автомобил в семейството и става дума за деца - е възможно да ви идва малка при пътуване на дълго цялото семейство с багаж. Обърни внимание. Бих гледал нова Октавия от магазина, в момента имат отстъпки хубави.

Веселин_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Веселин_76 » Пон 10 ное 2025 5:16

Благодаря за изчерпателния отговор.

chifut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chifut » Пон 10 ное 2025 8:19

Описанието не е коректно, много глупости са чекнати като бързи бавни например. Мощността е 150к.с. Стайл не е базово а средно ниво. Това че вероятно няма добавени екстри не я прави базова. Екстрите надграждат средната окомплектовка в зависимост от нуждите на купувача. Като цяло за предимно градска кола е ок. Моден тренд газиш бордюри, но лично за мен на извънградско не е по-удобната клола тази табуретка.

Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Мнениеот simo7 » Пон 10 ное 2025 8:57

Толкова пари ако ще даваш по добре нова кола от магазина.Някой хибрид на Тойота корола комби и си ти.Моето разбиране за дадена сума за кола е ,че трябва да имам два пъти повече още .Не може да си дадеш последните пари или кредит да теглиш и да купиш еда купчина желязо.Даваш аванс за новата и я вземаш на изплащане.

Веселин_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Веселин_76 » Пон 10 ное 2025 12:57

Оценявам всички изразени мнения, благодаря .

Kolyo B8
Автомобил: Passat Variant B8FL DSG7
Двигател: DTSB

Мнениеот Kolyo B8 » Пон 10 ное 2025 16:35

Веселин_76 написа:Карам предимно градско на къси разстояния, колкото да закарам децата на училище.

При това положение няма да останете много доволни от разхода.
За дълги пътувания - разход: 5.8 до 6.9/100
За градско: до 8.5 - преко сили 9/100 това за къси маршрути около 12-15 км в двете посоки.
За около година и половина с преобладаващо градско: среден разход: 7,10 - 7.20/100
Двигателя и кутията се справят прилично с дълги пътувания и 4 човека + багаж, като лятото не е нужно да изключваш климатика, за да изпревариш или настъпиш малко повече.

В момента в Порше се предлагат последни бройки преди новия T-Roc и са на сравнително добри цени спрямо оборудването - включително и споменатото Style. Това което предлагат е Style Plus с повече добавени екстри (включително и матрични фарове IQ LED). Плюс гаранция за нов автомобил: 5години/150 000 км. Първите две години няма ограничение в километрите. За справка в mobile bg се предлагат по-скъпи, на повече километри и с по-малко допълнително оборудване.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”