Петиция за спасяване на делфините!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Чет 15 мар 2007 17:58

не разбирам, какво толкова има в този клип.
хора колят животни.

не че ми харесва, ама тва е живота, трябва да се яде. а и свинските заколения май не са много по-различни.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 15 мар 2007 18:13

dpp написа:а масов улов ...

почти 90% от рибните продукти са плод на масов улов

Филмчето не го гледах, защото сигурно е ужасно гадно ...

Честно казано, малко ми е по-мъчно за хората, отколкото за делфините :cry:

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Чет 15 мар 2007 18:23

Бих казал че това вече е ГАДНО!
Едно е да убиваш нещо за да ядеш, друго е да го убиваш за да ушиеш некое палто примерно от кожата му!

18+ 18+ 18+ 18+ 18+ 18+ 18+ 18+ 18+ 18+
18+
18+ http://tuleni.hit.bg/indexbg.html
18+
18+ 18+ 18+ 18+ 18+ 18+ 18+ 18+ 18+ 18+

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 15 мар 2007 18:28

Тия са ебати нещтастниците :cry: Толгова мъчно ми стана за делфините......

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 15 мар 2007 18:28

+21

А на тях някой ще помогне ли? По-добре вижте само първите две снимки, останaлите вече са ужасни. :cry:
Нещо не е наред в тоя света и това не са тюлените и делфините!

http://www.terradaily.com/images/africa ... ine-bg.jpg

http://www.terradaily.com/images/starvi ... ine-bg.jpg

http://www.scienceclarified.com/scitech ... mg0007.jpg

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/4 ... eap203.jpg

http://news.bbc.co.uk/olmedia/1060000/i ... ing300.jpg

http://www.christianaid.ca/pages/needs/ ... hild_w.jpg

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 15 мар 2007 18:35

dermeister написа:+21

А на тях някой ще помогне ли?

А сигурно се сещате колко хиляди хора мизерстват в милата ни родина!

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Чет 15 мар 2007 18:55

Човека, е гадно същество. Радвам се, когато бика наръга тореадора и мине отгоре му и му ехе майката, и не мога да разбера как има хора да се радват на обратното. Това е. Избиват делфините за храна, ама на края на филмчето казаха, че по японските ресторанти делфинското месо е деликатес. Ей това японците са ми най-противните хора, гледах ги веднъж но NG, как ядът малки октоподчета, живи. Бахти гадовете. Един се задуши, влезе му в кривото гърло сигурно, много се изкефих. Някой по-горе беше писал за крави и прасета. Ми не е съсвсем същото, защото кравите и прасетата се развъждат, одгеждат се, пък тея - ловят животните, и като ги гледам им е забавно. :twisted: :twisted: собено един японец много весело му беше като заколи делфина. Японците са най-големите садисти на света. :twisted:

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Чет 15 мар 2007 19:20

Подкрепих петицията ама с тея петиции точно нищо няма да стане.Ние ракията неможахме да си спасим с петиция,та камо ли делфините :evil:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 15 мар 2007 19:45

:да:

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 15 мар 2007 20:59

гадна работа, спор няма, ама все пак...както каза колегата по-горе, ами има хора, които умират, за тях петиции?и прасетата е гадно да се гледа като умират, ама който му е гадно да не гледа и това е....

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 15 мар 2007 21:46

Айде стига бе - ТОВО БИЛ ЖИВОТА ОНОВА БИЛ ЖИВОТА
ОДВРАТИТЕЛНО Е !!!!!
То в живота има и канибализъм и убиване на себеподобни - що тогава ги съдим тия убийци а ? Що като си на война колкото повече пречукаш толкова медали получаваш а инак като се върнеш в града ти - неможе да претерепеш некоя такава гадина ?
ЗАщо като човек е част от природата не участва в хранителната верига ?
Кой е фактора контролиращ популацията на хората по света ?
Делфините били кльопали риба - ми те са кльопали и преди хиляди години пък рибата не е изчезнала , а напоследък се наблюдава такава тенденция .
ЧОВЕКА - те това е добичето за трепане . В едно филмче човечеството беше сравнено с вируса ! - точно , много точно казано защото само той и онова безмозъчното убиват средата в която живеят.
А това за крави , прасета и т.н. - има си международни закони . Ма къде ще ни учат некои си чужденци как да се однасяме към животните - "Па я го знам "
ЗА хора не би ми било така жал никога както за животно - животното няма шанс никога
И как се спазва естествения подбор при подобна ситуация .
Абе май много въпроси зададох айде да спирам , че и без това не любим много човечеството - САМО ТЕОРИЯТА НА МАЛТОС
А ако утре се изтрескат некои по-висши същества от нас например некаквми извънземни и почнат да ни колят то пак ще е част от живота ама ние нема да го приемем като нещо нормалко.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Чет 15 мар 2007 22:08

Здравейте!
Никой "морски" не взе думата, та се чувствам задължен да внеса някой пояснения.
1 Улов ,промишлен на делфини не е имало от 60-те години. Тогава са ги избивали освен за месото и за маста - за вакса.
2. Имали делфини - има риба, защото той я гони към брега, към таляните / даляни/ и към рибарите с една или повече кукички на брега.
3. Почти доказано, че са по- интелигентни от нас, но ние нали сме си ревнивци на върха на хранителната верига - трепем ги. Бях шокиран от същото отношение, но към вълците. Не забравяйте, че доста родоначалници на народи са отгледани от вълци / Рим и др./, а и вие /ние/ имаме месец на вълка, което означава, че сме го имали за тотем / закрилник/. Това е от прабългарските времена, но и по късно той ни е кем / кумчо Вълчо.
З а делфините е отвратитлно. Тия дебита / нежно от дебили/ бих ги скопил.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 15 мар 2007 22:47

да е аз съм морски но това не бих го правил никога,(никога не казваи никога) но има и други начени по малко садестични.
абе няма да е за далго и те ще свършат,има и друго аз не ям риба,много рядко и то само оределена риба но само при едно ословие-САМО С БИРА
аз немога да разбера нащи рибари що режат перките на делфините и ги пускат да мрат,преди 6 дена пак имаше един делфин на брега без перки-някои знае ли

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Чет 15 мар 2007 22:58

ЛЕЛЕЛЕ тва е отвратително дето го правят с делфините!!!!!!
И гладните в Африка е мн гадно!!!!
Колкото и да псуваме и ситуацията в България и политиците аз лично си харесвам страната и никога няма да я напусна !!!!!!-тва малко е офф за което се извинявам :)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 16 мар 2007 15:53

Dariknew.com написа:Италиански магистрати забраниха представянето на спектакъла „Да убиваш, за да ядеш“ (Matar para comer) в миланския „Театро Уно“ (Teatro I).

Това стана малко преди започването на представлението на екстравагантния аржентински режисьор Родриго Гарсия. Спектакълът се очакваше с нетърпение заради присъствието на сцена, в която главният герой разкъсва на парчета един омар.

Според режисьорския прочит това трябва да символизира човешкото страдание.

Неочаквано известие, пратено от италианските власти до режисьора, забрани „показването на убийство на животно, което се нарича омар“.

Според организаторите на спектакъла вината за блокирането му носи Международната организация за защита на животните, която се е обърнала към прокуратурата, карабинерите, общинската полиция и към местната служба на Гаранта за защита правата на животните, съобщи „ПронтоСофия”.

Организацията поиска спешната им намеса за „предотвратяването на престъплението малтретиране на животните“, което трябвало да се извърши в сцена от представлението.

Първоначално режисьорът Гарсия не съобщи за мотивите за спирането на спектакъла, надявайки се да отмени забраната чрез адвоката си.

После изпрати прес-съобщение до медиите, в което се оплака, че Италия е единствената страна, в която творбите му срещат проблеми.

„В католическа Италия ми забраняват представянето на спектакъл. Забраняват го съдии, които носят обувки от кожа и полицаи, които са облечени с ризи, ушити от децата в Азия. Забраняват го политици, които позволяват представянето на ужаси по телевизията“, възмути се Гарсия.

Tва вече е прекалено

Върни се в “ОФФ-Топик - други”