Пасат Б8 2019г. 2.0 TDI не пали
-
kukata_pasat
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Re: Пасат Б8 2019г. 2.0 TDI не пали
Браво колега че си решил проблема,кажи кои са тия майстори в Плевен че да си имаме едно наум за тях.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ще ползвам темата на колегата, щото в момента имам един досаден проблем с отчитането на наличното количество адблу в резервоара на колата ми. От известно време ми правеше впечатление, че след изминаване на определени км , ми излиза съобщение за остатъчните км до непалене. Наливам нали течност, но някъде около 10-ина литра и се напълва резеровара ( той м/у другото е 23 литров) . Изчезва съобщението и така до следващия път. Днес обаче вкарах само 5 литра, а ми "оставаше" около 750км до непалене. И резервоара тотал пълен.
Т.е. почна яко да скъсява периодите, явно има проблем с отчитането.
Някой с такъв проблем и оправията му?
Значи мисля, че може да се ресетне нали при пълен резервоар.
Но има дублиращ проблем цялата история и ако не се подходи изначало , ще почне пак с чалъмите.
https://www.youtube.com/watch?v=baKdyEoWaDk&t=41s
Това видео онагледява процеса.
При мен проблема е, че нямам грам грешка , излиза по някое време 2000 ( или 2500 ли беше) км до непалене с шишето адблу , постепенно спадат км, всичко както си е. Само дето си има в резервоара течност за поне 10к.км, а компа не го знае .
Т.е. почна яко да скъсява периодите, явно има проблем с отчитането.
Някой с такъв проблем и оправията му?
Значи мисля, че може да се ресетне нали при пълен резервоар.
Но има дублиращ проблем цялата история и ако не се подходи изначало , ще почне пак с чалъмите.
https://www.youtube.com/watch?v=baKdyEoWaDk&t=41s
Това видео онагледява процеса.
При мен проблема е, че нямам грам грешка , излиза по някое време 2000 ( или 2500 ли беше) км до непалене с шишето адблу , постепенно спадат км, всичко както си е. Само дето си има в резервоара течност за поне 10к.км, а компа не го знае .
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Възможно е датчика, който отчита нивото вече да не мери коректно. Не знам при теб как е, но при Октавия 3 е някакъв акустичен. Демек измерва спрямо шума от плискането на течността в резервоара.
- samo_pechka
Т.е. ако е такъв и е тотал пълен до дупка , то няма се плиска вече и още повече ще се "обърка"...
Още не съм проучил точно какъв е и дали не са три датчиците, че някъде снощи мернах нещо...
Цялата кондика следва някакъв алгоритъм и ако прецени компа ( мисля отделен комп има за адблу-то или? ) , че харча на течност е по-ниска отколкото трябва , значи нещо не е "наред". Отначало скъсява периоди за пълнене ,а течност си има в резервоарчето.
Ще видим. Ще пробвам някои неща. Дано не се наложи разглобяване , че не е съвсем лесно и отделно със съмнителни резултати.
Още не съм проучил точно какъв е и дали не са три датчиците, че някъде снощи мернах нещо...
Цялата кондика следва някакъв алгоритъм и ако прецени компа ( мисля отделен комп има за адблу-то или? ) , че харча на течност е по-ниска отколкото трябва , значи нещо не е "наред". Отначало скъсява периоди за пълнене ,а течност си има в резервоарчето.
Ще видим. Ще пробвам някои неща. Дано не се наложи разглобяване , че не е съвсем лесно и отделно със съмнителни резултати.
За какъв автомобил става въпрос? В повечето случаи са акустични датчиците, препълването обикновено вкарва системата в грешка и необходисмост от ресет. Никога не препълвам, като ми изпише между 3 и 8 литра да долея, сипвам 5 и така на два пъти изхабявам една ОЕ VW туба 10л. Не сипвам нищо друго освен ОЕ , колкото теми съм чел за проблем с AD Blue първия въпрос е каква течност се ползва , има ли проблем са ползвали неоригинална течност обикновено от бензиностанция
- samo_pechka
Кю 5 е колата.
И аз само оригинал допреди две години, последно време предимно на Хойер в деселитровите туби . Доколкото знам, те са производителите за оригиналната течност . Само дето цената е често двойно по-ниска :)
И да, ако се оправи, вече по малко ще слагам, няма препълвам.
Досада голяма .
Довечера като се прибера, ще закача кабела да я видя. хем и да махна сервизни интервали, хем да видя дали пак излиза грешката за печката .
И аз само оригинал допреди две години, последно време предимно на Хойер в деселитровите туби . Доколкото знам, те са производителите за оригиналната течност . Само дето цената е често двойно по-ниска :)
И да, ако се оправи, вече по малко ще слагам, няма препълвам.
Досада голяма .
Довечера като се прибера, ще закача кабела да я видя. хем и да махна сервизни интервали, хем да видя дали пак излиза грешката за печката .
Виж и дюзата да не е кристализирала външно, че тия течности имат склонност и да замръзват
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Виждал съм на камиони Евро 5, където се ползва ултразвуков датчик да плуват разни гадости вътре в течността, които побъркват датчика. Също така и има доста често датчици, които в някакъв момент се побъркват и започват да показват нереални стойности. Там обаче има опцията да видиш показанията на датчика в литри, също така като знаеш, че резервоара събира 60, 80 или 100 литра може да премериш с рулетка нивото и да видиш дали показва коректно датчика. При колата няма да е толкова лесно, за съжаление.
Адблу с нежелани примеси все още масово се предлага по бензиностанциите, особено там, където се пълни от колонка.
Адблу с нежелани примеси все още масово се предлага по бензиностанциите, особено там, където се пълни от колонка.
- samo_pechka
Еми хванах се , каквото трябваше , го направих.
Грешки никакви, всичко функционира правилно .
Сега каране му трябва и след време ще споделя дали и какво се случва.
Грешки никакви, всичко функционира правилно .
Сега каране му трябва и след време ще споделя дали и какво се случва.
- goppa
- VW експерт

- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Като се зачетеш за физичните свойства на адблуто установяваш, че тая течност е склонна да пуска утайка. И след мнението на колегата PzKpfW си мисля, че някакви промивки на резервоара от време на време ще решават такива проблеми
- samo_pechka
Възможно е. Има резон . И аз съм си мислил за това .