Алфа Ромео 156 2.0 ТС - Мнения
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Алфа Ромео 156 2.0 ТС - Мнения
Момчета гледах една алфа 156 1999г. 155 коня типтроник с скорости ферари. Добре работеше, добра ходова част, но ми казаха много лоши неща за тези коли .... вие как мислите ?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз бях собственик на такава за около 1 ден.
Купих я и я върнах. после купих аудито.
Много приятен автомобил. Това, което ме накара да я върна - вдигнах я на подемник и отдолу беше доста ръждясала. Гърнето направо си беше изгнило. Ръжда имаше навсякъде.
Тази, която аз гледах беше края на 1998 г.
Иначе не мога да си изкривя душата. Върви много добре, окачването е страшно стабилно. Залепена е за пътя.
Като цяло те съветвам преди да я купиш да провериш техническата изправност, защото детайлите не са никак евтини.
Пример - окачването е много добро, но има много детайли по него. Алуминиеви носачи, едни такива извити...
Санто да каже как е точно. (въпреки, че той е сектант
)
Купих я и я върнах. после купих аудито.
Много приятен автомобил. Това, което ме накара да я върна - вдигнах я на подемник и отдолу беше доста ръждясала. Гърнето направо си беше изгнило. Ръжда имаше навсякъде.
Тази, която аз гледах беше края на 1998 г.
Иначе не мога да си изкривя душата. Върви много добре, окачването е страшно стабилно. Залепена е за пътя.
Като цяло те съветвам преди да я купиш да провериш техническата изправност, защото детайлите не са никак евтини.
Пример - окачването е много добро, но има много детайли по него. Алуминиеви носачи, едни такива извити...
Санто да каже как е точно. (въпреки, че той е сектант

- angel.1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Алфа Ромео е една от любимите ми марки автомобили.Имал съм възможността да навъртя доста километри на 155-ца и имам добри впечатлиния от нея като пътно поведение и "отзивчивост" на газта.При повечето "италиянки" проблема според мен идва от предишния собственик и от това ,че в Италия колите се карат доста душманската като самата им поддръжка е на доста ниско ниво, а не от това ,че видите ли италиянските коли са щайги.Предполагам,че и 156-ците не правят изключение,човек трябва да отправя молитва за да попадне на добре спопанисвана и тогавя няма да има кой знае какви ядове.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
алооVlad777 написа:
Санто да каже как е точно. (въпреки, че той е сектант)

за 2 години експлоатация на мойта като не карам много леко

първоначално обслужване ремъци и т.н...
за 2 години по Софиските дупки
2бр. горни носача по 80лв /алуминиеви/
1бр. долен носач ще ти кажа цена на магазин аз не съм го платил толкова но е 210лв
2бр биалетки по 21 лв предни
2бр. тампони на стабилизиращата щанга по 15 кинта
другото нафта и ръчка

колата за мен си заслужава но тази селеспиид /така се казва а не ферари/ е готина голям кеф е но ако ти даде фира робота който управлява скоростите е 2000лв
селеспиид се купува след 2001год
търси ръчна скоростна кутия по гот е

друго ако има питай
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
santo_trafficante написа:...
Е за това казвам, че си сектант. Разбираш ги алфите и си си намерил читава дето не се троши много.

То при всяка кола е така, но докато при някои коли, ремонтите са по-евтини и засягат по-малко компоненти, при алфа специално, ако не попаднеш на добре гледана, може да имаш големи неприятности.
п.п. по въпроса за колите от Италия: моето ауди е от Италия

За 1 година и 20 000+ км, поддръжката ми е била доста по евтина от на голф 2ката на брат ми! (това включва и синтетичното масло и съединителя, който смених)
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
a
Мен най-много ме притесни скоростната кутия ... голям кеф е да я караш но .. както каза santo_trafficante счупили се .. край
Ще помисля още време за алфите ... Даскала™ аз съм 210см
трябва ми голяма кола
А ако пък събера още някой лев може да се метна на Пасат 5 или Ауди А6 .. ще видим
Благодаря много за отговорите 

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сега аз да кажа като в моето семейство баща ми е фена на алфа - 33ка и сега 155, еми .... хубавото им е мотора и дизайна всичко друго е ........................................ + алуминиевите носачи................. Миналата седмица ходих до село с 155цата - върви, ама и яко бръмчи- а има катализатор и 3 гърнета след него - там слезнах яко изморен и с надута глава. Опитах се да пиша в алфа форума - но там са фанатици и ме направиха на гъз, сега само чета там но и не пиша. Това е качеството има на сглобка е типично италианско. Не напразно за такива пари немска кола тези години не можеш да си вземеш

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
[quote="santo_trafficante"]
1бр. долен носач ще ти кажа цена на магазин аз не съм го платил толкова но е 210лв
другото нафта и ръчка
другото нафта и ръчка

- Пасат Б3 по Софийските дупки
за 3г6м
1бр маншон на хидр. рейка-5лв
2бр тампони Макферсон по 18лв
Пасата е 92г
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Явно е до кой каква кола нацели ... аз в моя голф 2 съм дал адски много пари за поддръжка ... едно 2000лв... карам го от 11 месеца. Май наистина от кола до кола има много голяма разлика... Наистина за тези пари едно Фау Ве не можеш да си купиш .... е намират се примерно някой пасат 4... но алфата ми грабна сърцето, а за момента за Пасат пари нямам ... все още се чудя. А какво най-много се троши на тези автомобили .. казаха ми нещо лоши неща за скоростите ... има ли нещо с тях проблем или ... ? А и дали имате няква представа колко харчи градко/извъградско този двигател при нормално каране ??