торентите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
торентите
Какво ще кажете за тия събития напоследък с тракерите.сега видях че има инициатива за митинг в zamunda.Аз лично подкрепям протеста 

- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Твърдо против съм протести по въпроса. Преди няколко години пак се пиратстваше, ама в много по-малки размери, защото трябваше да имаш неква компютърна грамотност. Сега и секретарките свалят филми като бесни .... Яяяя, малко ... 

Последна промяна от Cherepaha на Чет 15 мар 2007 22:15, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Cherepaha написа:Твърдо против съм протести по въпроса. Аз пък мисля, че требе да се направи нещо срещу пиратството.
Е тук е проблема, че самите торент-тракери (сървъри) не съдържат никакво нелегално съдържание. В случая потребителите разменят помежду си някакво съдържание, а дали е нелегално или легално, това вече е друг въпрос. Обаче понеже полицията не може да се справи с проблема (сиреч да претърси 500 000 потребителя), на нея й е по-удобно да отиде в офиса на доставчика Х и да му каже "Или спираш тракера, или ти е*аваме майката на целия бизнес, ти решаваш!" и доставчика спира тракера от страх, да не му вземат коматчето хлебец от ръцете.
В България в момента няма легален начин на разпространение на филми онлайн. Дори и да искам да си платя левчето или двата лева за да гледам някой филм, немога да го направя. А да ходя до видеотеката в 21-ви век, малко несериозно ми се струва. В моя град няма работещ кино салон. Та останахме на варианта "интернет" - ако искаш да гледаш филм - теглиш от торентите.
Първо да предоставят легален начин за онлайн разпространение на съдържание и после да почват да се борят с нелегалното такова.
Много е ясно, че самите торент тракери подпомагат пиратството, но в случая пиратите са самите потребители, а не собствениците на сървърите, така че точно в този случай сървърите са спрени без абсолютно никакво ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ, което ще се докаже в последствие и в съда, но това няма да е важно за никого, защото сега се борим да излезем от "черния списък"

mod edit: dobrinb
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Rumen написа:Подкрепям протеста напълно!
Е то не може т.нар. "държавни органи" да лапат от всекъде.
Да не говорим, че точно държавните органи са едни от най-големите консуматори на пиратско съдържание (не точно "органите", а държавните служители, които трябва да уплатняват работното време)
П.П. Днес се срещнах с един познат, който "частно" бачка като строителен майстор някакъв и явно е добър, защото го търсят много. Та той днес ми казва "Офф уморих се много братле, ще взема да си прекратя отпуската и да се върна малко на работа, та да си почина"

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
освен това ми се струва, че трябва да са поне малко по-компетентни т.нар. "държавни органи" и като им дават трибуна да изказават съжденията си относно интернет-пиратството (например тази вечер в часът на милен цветков), да не стават за смях с техническите си познания и изказ. според мен забраната на бг торънтите е тенденциозна. нямам наблюдения за други държави, но мисля че е най-малкото странно български държавен орган яростно да защитава правата на американска частна компания (каквито са повечето филмови и музикални компании).Rumen написа:Подкрепям протеста напълно!
Е то не може т.нар. "държавни органи" да лапат от всекъде.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Основната простотия е заложена в БГ законодателството, в което "пиратството" е криминализирано и това позволява носителите на правата да водят криминално разследване срещи предполагаемите "пирати" и по този начин си спестяват милиони левове от държавни такси и от пари за разследване. В момента, ако Microsoft решат, че потребителя Х е откраднал от тях 10 милиона долара, то те завъртат държавното колело и полицията и прокуратурата абсолютно безплатно започва да се занимава с техните хипотетични загуби.
Ако аз, като частно лице се почувствам ощетен от гражданина Х и заведа гражданско дело за нанесени щети от 10 милиона долара, то аз съм длъжен предварително да заплатя държавна такса в размер (не съм сигурен) на 4% от стойността на иска ми! Ако не спечеля делото, то тези пари отиват в държания бюджет, както и аз поемем разноските по делото.
Сега се сетете колко дела за пиратство са водени в БГ, какви колосални суми се споменават като загуби и колко са спестените пари от държавни такси и от съдебни разноски
А има ли всъщност осъдени?
В никоя друга държава няма такъв цирк!
Вижте примерно, как от the piratebay са отговорили на заплахи от dreamworks (на английски)
Ако аз, като частно лице се почувствам ощетен от гражданина Х и заведа гражданско дело за нанесени щети от 10 милиона долара, то аз съм длъжен предварително да заплатя държавна такса в размер (не съм сигурен) на 4% от стойността на иска ми! Ако не спечеля делото, то тези пари отиват в държания бюджет, както и аз поемем разноските по делото.
Сега се сетете колко дела за пиратство са водени в БГ, какви колосални суми се споменават като загуби и колко са спестените пари от държавни такси и от съдебни разноски

В никоя друга държава няма такъв цирк!
Вижте примерно, как от the piratebay са отговорили на заплахи от dreamworks (на английски)
Последна промяна от musura на Чет 15 мар 2007 22:17, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”