musura написа:Cherepaha написа:Твърдо против съм протести по въпроса. Аз пък мисля, че требе да се направи нещо срещу пиратството.
Е тук е проблема, че самите торент-тракери (сървъри) не съдържат никакво нелегално съдържание. В случая потребителите разменят помежду си някакво съдържание, а дали е нелегално или легално, това вече е друг въпрос. Обаче понеже полицията не може да се справи с проблема (сиреч да претърси 500 000 потребителя), на нея й е по-удобно да отиде в офиса на доставчика Х и да му каже "Или спираш тракера, или ти е*аваме майката на целия бизнес, ти решаваш!" и доставчика спира тракера от страх, да не му вземат коматчето хлебец от ръцете.
В България в момента няма легален начин на разпространение на филми онлайн. Дори и да искам да си платя левчето или двата лева за да гледам някой филм, немога да го направя. А да ходя до видеотеката в 21-ви век, малко несериозно ми се струва. В моя град няма работещ кино салон. Та останахме на варианта "интернет" - ако искаш да гледаш филм - теглиш от торентите.
Първо да предоставят легален начин за онлайн разпространение на съдържание и после да почват да се борят с нелегалното такова.
Много е ясно, че самите торент тракери подпомагат пиратството, но в случая пиратите са самите потребители, а не собствениците на сървърите, така че точно в този случай сървърите са спрени без абсолютно никакво ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ, което ще се докаже в последствие и в съда, но това няма да е важно за никого, защото сега се борим да излезем от "черния списък"![]()
Който му трябва торенит - ето тук наволя The Pirate Bay - има много повече стока от колкото по родните тракери и на всичкото отгоре НСБОП няма как да ги спрат тези
Ами това твърдение ми звучи малко, като все едно да ти дам да ползваш моя собственост, ти да си държиш в нея наркотиците или да я ползваш за каквато и да е друга незаконна дейност и да нямат право да я затворят, щото наркотиците не са мой ....