торентите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 15 мар 2007 22:19

musura написа:
Cherepaha написа:Твърдо против съм протести по въпроса. Аз пък мисля, че требе да се направи нещо срещу пиратството.

Е тук е проблема, че самите торент-тракери (сървъри) не съдържат никакво нелегално съдържание. В случая потребителите разменят помежду си някакво съдържание, а дали е нелегално или легално, това вече е друг въпрос. Обаче понеже полицията не може да се справи с проблема (сиреч да претърси 500 000 потребителя), на нея й е по-удобно да отиде в офиса на доставчика Х и да му каже "Или спираш тракера, или ти е*аваме майката на целия бизнес, ти решаваш!" и доставчика спира тракера от страх, да не му вземат коматчето хлебец от ръцете.

В България в момента няма легален начин на разпространение на филми онлайн. Дори и да искам да си платя левчето или двата лева за да гледам някой филм, немога да го направя. А да ходя до видеотеката в 21-ви век, малко несериозно ми се струва. В моя град няма работещ кино салон. Та останахме на варианта "интернет" - ако искаш да гледаш филм - теглиш от торентите.

Първо да предоставят легален начин за онлайн разпространение на съдържание и после да почват да се борят с нелегалното такова.

Много е ясно, че самите торент тракери подпомагат пиратството, но в случая пиратите са самите потребители, а не собствениците на сървърите, така че точно в този случай сървърите са спрени без абсолютно никакво ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ, което ще се докаже в последствие и в съда, но това няма да е важно за никого, защото сега се борим да излезем от "черния списък" :wink:

Който му трябва торенит - ето тук наволя The Pirate Bay - има много повече стока от колкото по родните тракери и на всичкото отгоре НСБОП няма как да ги спрат тези mhihi

Ами това твърдение ми звучи малко, като все едно да ти дам да ползваш моя собственост, ти да си държиш в нея наркотиците или да я ползваш за каквато и да е друга незаконна дейност и да нямат право да я затворят, щото наркотиците не са мой ....

Последна промяна от Cherepaha на Чет 15 мар 2007 22:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 15 мар 2007 22:20

musura написа:...В никоя друга държава няма такъв цирк!

И начело на целия циркажилък Яворчо Колев 8)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 15 мар 2007 22:22

Cherepaha написа:Ами това твърдение ми звучи малко, като все едно да ти дам да ползваш моя собственост, ти да си държиш в нея наркотиците или да я ползваш за каквато и да е друга незаконна дейност и да нямат право да я затворят, щото наркотиците не са мой ....

Нещо се омота колега :wink:
Кое е собственост на държавата?
Друг е въпросът, че качеството на ripovete било на mp3 било на DVD
няма нищо общо с качеството на оргинала! По тази логика собственика на "Слънчогледите" на Гог да вземе да съди всички собственици на репродукции на великото платно :oops:

Последна промяна от tyo на Чет 15 мар 2007 22:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 15 мар 2007 22:23

е това ми напълни душата! благодаря за линка, колега!

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Чет 15 мар 2007 22:23

Ами това твърдение ми звучи малко, като все едно да ти дам да ползваш моя собственост, ти да си държиш в нея наркотиците или да я ползваш за каквато и да е друга незаконна дейност и да нямат право да я затворят, щото наркотиците не са мой ....[/quote]

Да ама кой може да забрани да дадеш диск на съседа да го слуша

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 15 мар 2007 22:26

tyo написа:
Cherepaha написа:Ами това твърдение ми звучи малко, като все едно да ти дам да ползваш моя собственост, ти да си държиш в нея наркотиците или да я ползваш за каквато и да е друга незаконна дейност и да нямат право да я затворят, щото наркотиците не са мой ....

Нещо се омота колега :wink:
Кое е собственост на държавата?

Май ти се омота. Какво за държавата? :wink:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 15 мар 2007 22:27

Cherepaha написа:Май ти се омота. Какво за държавата? :wink:

Аз несъм, явно примера който даде сам не си го разбираш mhihi

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 15 мар 2007 22:30

tyo написа:
Cherepaha написа:Май ти се омота. Какво за държавата? :wink:

Аз несъм, явно примера който даде сам не си го разбираш mhihi

Ми може, въпреки, че ми се струва доста ясен. Кое не ти е ясно ... За каква собственост на държавата говориш?

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 15 мар 2007 22:34

Кой какво е дал? И кой какво държи вътре?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 15 мар 2007 22:37

Помисли логично колега :idea: В описаната от теб ситуация, ако ти ми дадеш твоята кола и аз сложа в нея наркотици, виновния ще съм АЗ и полицията ще преследва мен, а не теб. Сега превод в торент форма - твоята кола = торент тркаер, АЗ = торент юзър. Кой е пирата/престъпника?

Торент тракерите ни дават комуникацията между нас юзърите. Ако аз ползвам твоята кола, за да пренасям наркотици на други юзъри без твое знание, ти с какво ще си виновен в ситуацията?

Това е цирка! Аз не съм против борбата с пиратството, само че да се води с легални (законни) средства!

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 15 мар 2007 22:43

Ами тоя целия цирк с напъните да затворят сървърите на тракерите е опит да блеснем в очите на Големия Брат :wink: , лошото за наште ченгенца, е че хората отдавна се усетиха и си изнесоха бизнеса отвъд граница, където са ънтъчъбъл хихи. Мноо интересно как сега ше атакуват Арената, когато сървърите им са в УСА - та, мда мда..... просто милите не могат да стоплят, че тея работи не вършат така. Квито и тракери да затварят, квото и да правят, самата държава толерира широко разпространението на пиратски софтуеър. Тук в нашата мила реалност най-лесното нешо е да на мериш от а до я на пиратка.... кво се напъват за тея торенти, не мога да разбера ??????

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Чет 15 мар 2007 22:46

Ми нали и zamunda изнесоха?пишеше нещо за акции на НСБОП

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 15 мар 2007 22:46

Само си представете полицията и НСБОП по същия пламенен начин да защитаваха правата на редовите български граждани :wink:

Кофти е да те карат да се чувстваш втора ръка човек в собствения си дом, в собствената си държава ...

А за замунда - пичовете преди две седмици са продали торента на някакъв сириец (има инфо на сайта им), но въпреки това от НСБОП са им казали "Или спирате тракера, или ще ви ...." Ей на това, колега cherepaha се казва, да ми продадеш колата си, аз да я дам на някой да вози наркотици с нея, а после НСБОП да дойдат и да ти кажат "Ако не донесеш наркотиците до 18 часа, ще ти разкажем играта" :) А ти после им обяснявай, че нямаш кола ...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 15 мар 2007 22:50

Аааааааааааа не не не не може да бъде, това е душевен оргазъм просто, не е истина.
Куууууулт!
Ще се попикам от кеф:

It is the opinion of us and our lawyers that you are ....... morons, and
that you should please go sodomize yourself with retractable batons.

Please also note that your e-mail and letter will be published in full on
http://www.thepiratebay.org.

Go fuck yourself.

Polite as usual,
anakata

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 15 мар 2007 22:51

relaxxx написа:...Квито и тракери да затварят...

Абе как ще затварят :evil:
Така е защото няма отговорност на държавния служител. И противоконституционните набези на посткомунистически ченгета продължават. И като се издънят(няма осъдителна присъда) ги боли ку** :evil:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”