Жената иска си купи Рено Клио - жив ужас!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 15 мар 2007 17:21

polo_fen написа:Абе хора що сте толкова тесногледи по отношение на колите незнам чудно ми е колко от негативните мнения тук за реното са плод на личен опит а не на чул недочул! Карам 4 година меган 2.0 16в минал съм над 50 000км. по нашите прекрасни пътища и нямам никакви забележки ама никакви! колкото до безкрайното възхваляване на прословутия голф това пък ми е супер смешно човек толкова да се изкриви!

колко годишен е мегана :roll:
и колко е голфа :roll:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 15 мар 2007 17:38

polo_fen написа:Абе хора що сте толкова тесногледи по отношение на колите незнам чудно ми е колко от негативните мнения тук за реното са плод на личен опит а не на чул недочул! Карам 4 година меган 2.0 16в минал съм над 50 000км. по нашите прекрасни пътища и нямам никакви забележки ама никакви! колкото до безкрайното възхваляване на прословутия голф това пък ми е супер смешно човек толкова да се изкриви!

Колега за тея рендета с пластмасовите окачвания не ми се говори!!! Преди 6 години навъртях на едно рено 19 (покупката на което беше може би най-голямата грешка в живота ми) 40к и не исках и да го видя дори! Три пъти сменях предница - е тва ако не е опит здраве му кажи! Новите модели също са такива - имам познати таксиджии и просто не им се чува за френския москвич, та камо ли за дъщерната дачия :banghead:

Потребителски аватар
bggolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bggolf » Чет 15 мар 2007 18:08

Абе хайде стига сме се излагали!
Гледаме само в една посока - ГОЛФ!
Голфа е кола като всички останали!
Чупи се като всички коли! Нека да не се правиме на болни мозъци! И без туй сме си създали достатъчно лошо име!
Ако си мислите че за 2000 лв едно Поло би било по-добре от Клиото лъжете се много!
А доколкото до Рено са достатъчно хубава марка и това те го даказват с успехите които са постигнали във Формула 1 ! A нас там никога не и е имало, а като гледам няма и да ни има!
Така че стига с този фанатизам, преминаващ в избиване на комплекси!

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 15 мар 2007 18:42

Не забравяйте моля, че Формула 1 не е критерии за сравнение - говорим за съвсем различно нещо! И колега, не знам дали изобщо си в час с изказването "избиване на комплекси"! Рендето си е ренде, това е истината - приеми я!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 15 мар 2007 19:51

Един от най-добрите ми приятели кара Рено 19 и се кълне в него:) За 3г. и около 40К ремонта по ходовата част му е около 100лв. Но пък ръждата го яде здраво :( В общи линий за тези пари /доста по-малко от Голф/ Рендето си струва !

Потребителски аватар
bggolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bggolf » Чет 15 мар 2007 19:59

Не став въпрос само за Рено! А това, че непрекъснато обиждаме марки като Рено, Пежо, Ситроен, Фиат и тн все марки които са зе доказали (Пежо Ситроен са почти непобедими в WRC). А тук има само едно фанатично мислене и толкова комплексарски изказвания от сорта "Рендето си е ренде". Само дето всичките изброени по-горе марки са все доказали възможностите си!
Основно плюем другите марки (и това ако не са комплекси) и пишем глупости от сорта "свирки" и "спагети"! Нека малко да се спрем с тези селски изказвания и да гледаме по реално на нещата!

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 15 мар 2007 20:04

От Пежо Ситроен до Рено има разлика, съгласи се! Не съм толкова върл фен на Фолксваген, всяка кола си има плюсове и минуси, и въпреки това смятам, че съм направил правилния избор!
П.П. В Силистра, още ток нямаме mhihi

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Чет 15 мар 2007 20:15

Е и какво като имат успехи в формула 1!?Какво общо има едно турско клио символ с болида им в формула едно?Едно еднакво болтче нямат сигурно.Такаче формулата не пречи да си останат слаби коли.

Потребителски аватар
bggolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bggolf » Чет 15 мар 2007 22:08

Имат много общо, но явно промитите мозъци които знаят "голфа е най-великата кола" им е трудна да си представят, че освен че Ф1 е една голяма реклама на големите фирми, е и едно огромно развитие на технологиите на тези фирми!
Така като гледам отзивите на една част от лубителите на фолксваген, не се учудвам, че са си създали лошо мнение за тях. Не мога да повярвам, че е възможно да има толковамногокомплексари на тема голф и анти-френски и италиански марки. Явно някои хора им е голям комплекс, че големите производители се доказват в най-комерсилните състезания F1 и WRC , а любимата им марка никога не е била сред тях и няма и да бъде!
Въпрос на манталитет е да се избиват коплекси! все пак целта на форума е да си помагаме, а не да плюем другите марки! не се ли промени това нещо няма да спрат да ни викат "селяни", "пернишки тунинг" и много много други! Съмнявам, се че в другите форуми има такова плюене срещу другите марки, каквито комплекси се избиват тук!

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 15 мар 2007 22:35

виж колега, нека не говорим за другите форуми, там редовно има доста остри, глупави и детски изказвания за марки различни от техните, включително и VW. аз като бивш собственик на VW(в момента карам друга марка), пак съм във форума, не съм манияк, но факт е че тези коли покриват критериите за качество, цена, издържливост, икономичност + БЪЛГАРСКИ ПЪТИЩА И ГОРИВА, така че не се изненадвай от мнението на повечето хора тук, включително и моето, следващата ми кола ще е VW :lol:
п.п. формула едно е най-глупавия критерий, я кажи нещо за nissan i toyota, като не участват там боклуци ли са :roll:

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Чет 15 мар 2007 22:47

bggolf написа:...

Сега обясни ми след като са се доказали във WRC, F1 колко милиона коли (серийно производство) е продала една фирма, да речем Рено и колко VW. А за мен един от критериите за качество/цена е продаемостта. Виж ако съберем Рено ,Ситроен, Пежо и Фиат може и да докараме бройката само до продажбите на Голф, но нека не забравяме че VW имат и други модели....

Искаш да си говорим за състезания - Париж -Дакак, Льо Ман(Ауди ама пак VAG). Но това е напълно безсмислено, защото такава кола няма да караш. Това си е просто реклама и я накара някой да си купи Ситроен само защото Льоб е шампион, я не.

Последна промяна от FreeSoul на Чет 15 мар 2007 22:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 15 мар 2007 22:48

на вниманието на колегата bggolf:колега ела насам ще те разведа тук и там,ако трябва и ще ти превеждам да 4уеш самите французи как си плюят националните марки коли.истината е 4е са кекави!и затова един голф 4 тди98г перфектен е на мимнимум 6000евро,а един меган 02г дци е и на по малко пари
аи смятаи сам кое как е;тук са по добри икономисти от нашата нация :wink:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Чет 15 мар 2007 23:04

само да вметна,че и мойта жена е от Перник и се чувствам съпричастен-Имах КЛИО-1.2 лично брат ми ми го докара от немско--изгодно.Е карах го-ама един месец само-хмм,няма да споменавам ама го продадох още на първия който ме попита дали се продава колата.Просто го попитах колко дава,слязох от колата и му дадох ключовете с документите-взех парите и =ГОЛФ 2....от тогава съм много добре.

Потребителски аватар
bggolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bggolf » Пет 16 мар 2007 9:59

smurf написа:п.п. формула едно е най-глупавия критерий, я кажи нещо за nissan i toyota, като не участват там боклуци ли са :roll:

Като не си запознат по добре не се изказвай непотготвен!!!
Тойота участва във Ф1 и е отбора с най-голям бюджет, НИСАН са собственост Рено и Двигателите на Нисан и Инфинити какви мислиш че са??? Съвместна разработка на Рено-Нисан

А относно бр продадени коли на Рено:
Френско-японската автомобилостроително група Рено-Нисан днес даде официално зелена светлина за начало на преговори за обединяване с американската Дженерал мотърс (GM), съобщиха световните агенции.
Вероятността за съюз с "колоса на глинени крака", както някои експерти започнаха да определят GM, бе обявена днес от административния съвет на Рено. "Такива преговори ще започнат веднага, след като американците отговорят на предложението", заяви представител на Рено. Нисан вече обяви, че е готов за планирания тристранен съюз, но подчерта, че GM трябва да се съобразява с предложенията на своите акционери. Отговор от GM може да даде само административният съвет на концерна, датата за чието следващо заседание все още не е уточнена, съобщи представител на американската компания. В момента Рено държи 44,4 процента от акциите на Нисан, а обединената група Рено-Нисан би могла да получи 20 процента от Дженерал мотърс, коментират запознати. Съобщението за вероятния съюз с американския гигант в автомобилостроенето дойде след новината, че Рено-Нисан е излязла на четвърто място в света след GM, Тойота и Форд по продажби на коли. Френско-японската група, която бе създадена през 1999 г., е продала през 2005 г. 6,13 милиона коли, а това е близо 10% от световните продажби.

А ето и малко данни от WIKIPEDIA

Type Marque of Volkswagen Group
Revenue € 50,245 billion (2005)
Net income € 741 million (2005)
Employees 344,900

Renault
Revenue € 41.528 billion (2006)
Net income € 3.453 billion (2005)
Employees 126,584 (2005)

Спрете да говорите глупости без да сте ги проверили!

Последна промяна от bggolf на Пет 16 мар 2007 10:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 16 мар 2007 10:04

bggolf написа:.....

Исказвай мнение съпроводено с по -малко емоции!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”