пробег на ангренажен ремък?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Zhiv написа:Ремък - powergate - 12 лв ; ролка - 26 лв.Цени от миналата седмица за пасат 92 г. , 1,8 бензин .То от една седмица и го карам тоя кон , че и масло Приста сложих и от горните коментари взех да се чудя дали не съм оцапал ситуацията.
Щом вече си сипал Приста карай го 4-5х както е писал tyo иго сменяй а с какво преценявай вече, както си видял мнения за масла бол

tyo написа:Emo написа:И аз съм с 15W40 Лики Моли с МОС (молибденов сулфат) и го сменям на 10 000, маслото е 39 и нещо кинта за 5 литра в Била. Преди карах с Ajip F1. Въпрос на вкус, ако е смислено и във финансово отношение, още по-добре.
Успех.
На това му се казва плацебо колега
Ха ха, не мога да преценя дали МОС добавката има някакъв особен положителен ефект, най-малкото не разчитам на него, така че плацебото тука не върви (да оставим и това, че ставащото в главата ми няма как обективно да повлияе на нещо извън мен - матора на пасата), но ако те смущава цената, мога да го намирам и значително по-скъпо.

- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е хайде, не точно плацебо, а нещо подобно
"Слагам скъпо да ми е мирна главата!" Колкото е по-скъпо толкова е по-вероятно да е "менте"!

"Слагам скъпо да ми е мирна главата!" Колкото е по-скъпо толкова е по-вероятно да е "менте"!
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: RP 1989
- Контакти:
Zhiv написа:Ремък - powergate - 12 лв ; ролка - 26 лв.Цени от миналата седмица за пасат 92 г. , 1,8 бензин .То от една седмица и го карам тоя кон , че и масло Приста сложих и от горните коментари взех да се чудя дали не съм оцапал ситуацията.
Според мен си карай колата спокойно. Аз лично карам моя пасатор с това http://www.lubrica.com/products.php?type=1&oid=1&pid=20 от доста време. Сменям го на около 6 до 7 х.к. и нямам никви грижи.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
passi1 написа:Да питам и аз нещо по въпроса:
На Passat-а могат ли да му се ударят буталата в галвата, ако ремъкът се скъса при работа на двигатела?
Развиват ми, различни теории по въпроса, но аз лично не знам.
Първо кажи какъв ти е Пасат-а (то не че е важно, че е Пасат, ами двигателя какъв е).
И после прегледай цялата тази тема (само 4 страници е).
Белким намериш отговора.
Жокер - намира се на втората страница най-отгоре. Ако искаш, може и от първоизточника да получиш повече инфо.
Успех !
- severnakorona
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:passi1 написа:Да питам и аз нещо по въпроса:
На Passat-а могат ли да му се ударят буталата в галвата, ако ремъкът се скъса при работа на двигатела?
Развиват ми, различни теории по въпроса, но аз лично не знам.
Първо кажи какъв ти е Пасат-а (то не че е важно, че е Пасат, ами двигателя какъв е).
И после прегледай цялата тази тема (само 4 страници е).
Белким намериш отговора.
Жокер - намира се на втората страница най-отгоре. Ако искаш, може и от първоизточника да получиш повече инфо.
Успех !
Passast - 1.8 Mi 90 к.с. - RP двигател!
- severnakorona
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Смених си ангренажния ремък. Сложиха ми Фленор и ролка. Взех ги като комплект и ми струваха 70 лв. Казаха след 50 000 да го сменя, смениха и другите два ремъка. Казаха, че били още оригиналните(другите два ремъка),възможно ли е да са издържали толкова?)90г ми е пасата. Цялата работа ми излезе 130 лв.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
severnakorona написа:Смених си ангренажния ремък. Сложиха ми Фленор и ролка. Взех ги като комплект и ми струваха 70 лв. Казаха след 50 000 да го сменя, смениха и другите два ремъка. Казаха, че били още оригиналните(другите два ремъка),възможно ли е да са издържали толкова?)90г ми е пасата. Цялата работа ми излезе 130 лв.
Възможно е ако вярваш в Дядо Коледа.