Благодарност към хората от автосервиз " ЕВРОПА"

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Благодарност към хората от автосервиз " ЕВРОПА"

Мнениеот Dart » Пон 12 мар 2007 21:02

Не мога да се стърпя и да не похваля момчетата от този сервиз - намира се до "Италианеца" на ул. " Житница".
Днес, въпреки,че отидох на края на работното време ме посрещнаха изключително любезно и за час и половина извършиха следното : смяна на преден мост, проверка и смяна на втулки и други неща по предницата,реглаж. Честно казано отидох само за реглаж на предницата, но когато вдигнаха колата ми се "скъса сърцето" Предният мост беше изгнил вдясно и ми обясниха , че това не се прави и ще трябва нов. Искам да подчертая , че не са ми казали това с нетърпящ възражение тон - дори ми предложиха , ако не се доверявам на мнението им по ремонта , те да казват какво е за смяна и аз да преценям дали да се прави , ако тяхното мнение не ме устройва да потърся и други сервизи и да си определя къде ми е изгодно. Въпреки , че през този час и половина стоях там и им досаждах, момчетата си вършеха съвестно работата като им оставаше и време да ми обясняват всичко и да се майтапим - не за моя сметка обаче. Изобщо съм много доволен. Най ме учуди , че казаха,че не са майстори , но могат да го направят за 2 часа.

Потребителски аватар
cas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cas » Съб 17 мар 2007 10:11

Преди 6 месеца карах Астра. Смениха ми задни накладки, но без да сложат законтрящия щифт на пружината (това се разбра в седмия сервиз, който посетих) - в резултат след 1-2 часа нямах задни спирачки. Върнах се - наново ги регулираха, разбира се без резултат. Минах през 2 сервиза на Симеоновско шосе - срещу входа на зоопарка, и срещу Юве, и в Друмник, и в D&N Овча купел, и още няколко. Навсякъде ми "оправяха" спирачките - за 1-2 часа (срещу заплащане, разбира се). Така или иначе не може без спирачки, затова подкарах сервизите наред - докато стигна до D&N в Младост, срещу Деница - един от майсторите само ги погледна и постави точната диагноза. Оказа се, че и в упътването на накладките пише де се използва щифта от старите накладки, ако в новия комплект липсва, но поне аз не съм виждал майстор да чете нищо от документацията. Свалиха ми от стари накладки два щифта и си тръгнах без проблеми. За мен лично извода е, че повечето майстори разбират от ремонт на около 30-40% от механизмите в определена марка, да не кажа модел. Ако дойде клиент, чийто проблем е в рамките на този процент, той си получава колата ремонтирана, и започва навсякъде да говори или пише, че в еди-кой си сервиз майстора бил като Господ. Както и обратното - в случай, че не е в процента (като мен).
А малко встрани от темата - и с лекарите е така, както е с авто-майсторите - има и добри, и не-толкова добри. Да не очакваме чудеса.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”