:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем със спукана гума заради дупка - ПОМОЩ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
babayaga83
Автомобил: Golf V 1_6 fsi
Двигател: 2004
Контакти:

Проблем със спукана гума заради дупка - ПОМОЩ

Мнениеот babayaga83 » Пет 16 мар 2007 23:14

От Бургас съм и спуках гума защото влязох в една голчма дупка.Гумата неможеше да се оправи и се наложи да купувам нова (тоест това всичко е заради дупката , знам че аз съм си виновен че нея избегнах ама ако нямаше дупки нямаше да се стига до това положение). Та каква е процедурата ако ми се случи пак или и при този случай , да си взема парите от общината защото тя е виновна че не потдържа пътя. Знае ли някои към кои трябва да се обърна и какво трябва да се направи.
Благодаря ви!!!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 16 мар 2007 23:18

Пробвай с търсачката следващия път! Има писано, писано, писано...
А иначе варианта е ако си застрахован пълно каско, да ти плати застрахователя, ама май повечето застрахователи искат протокол от КАТ.
Другия вариант е да съдиш общината, което дълга и скъпа процедура, но е начин да си търсиш правата.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 16 мар 2007 23:19

Да заведеш дело срещу пътно управление, щото ако се обърнеш към КАТ може и акт да ти праснат за несъобразена скорост със пътната обстановка. :evil:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 16 мар 2007 23:27

Добре е да се обърнеш към КАТ, защото дори да ти напишат акт, е официален документ, който доказва увреждането на твоята вещ /автомобила ти/. Освен това делото се води срещу собственика на пътя, а не срещу поддържащия го. Може и срещу двамата, но най-добре срещу държавата или общината, защото са най-сигурни платци.

babayaga83
Автомобил: Golf V 1_6 fsi
Двигател: 2004
Контакти:

Мнениеот babayaga83 » Пет 16 мар 2007 23:29

Ами аз карах със съобразена скорост ама керливата дупка беше 1 педя дълбока пък и пред мене имасхе кола и аз нея видях и хич неможах да отреагирам

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Съб 17 мар 2007 0:04

За мен завеждането на дело е сложно и скъпо струващо удоволствие. Мисля, че ще е хубаво да потърсиш съдействието на някоя телевизия -да направят репортаж, да потърсят виновните за това състояние на пътя. И ако не получиш възмездие, то поне ще може да предотвратиш друг колега да не си спука гумите.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 17 мар 2007 0:06

blue_shadow написа:За мен завеждането на дело е сложно и скъпо струващо удоволствие. Мисля, че ще е хубаво да потърсиш съдействието на някоя телевизия -да направят репортаж, да потърсят виновните за това състояние на пътя. И ако не получиш възмездие, то поне ще може да предотвратиш друг колега да не си спука гумите.

За съжаление съдействието от някои телевизии, и по-точно от техните репортери също не е евтино. Освен това, освен уведомяването на колегите, които може и нищо да не запомнят, ползата от такъв репортаж е никаква...

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Съб 17 мар 2007 0:50

За съжаление съдействието от някои телевизии, и по-точно от техните репортери също не е евтино. Освен това, освен уведомяването на колегите, които може и нищо да не запомнят, ползата от такъв репортаж е никаква...

Не подценявай силата на медиите. Все пак за да се реши даден проблем трябва да се пробват различни варианти.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 17 мар 2007 10:56

Колега единственият начин да вземеш пари при подобен инцидент,когато общинта е виновна е да викнеш КАТ на местопроизшествието и евентуално ако имаш каско да отидеш при застрахователя си с протокола от КАТ и те да ти изплатят обезщетение!
Ако си без каско,няма да можеш нищо да направиш,защото нашата съдебна система е много тромава и ако повдигнеш иск срещу общината,не е ясно кой ще излезе прав,а делото ще се проточи няколко години!
А ако си карал с несъобразена скорост и си спукал гумата в дупката,КАТ-аджиите могат да ти напишат акт(на 1 приател му свиха тоя номер и накрая вместо да търси пари от застрахователя му се наложи да плаща глоби!?!?!?!)

Потребителски аватар
RIP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RIP » Съб 17 мар 2007 11:15

Е как ще разберат с колко си се движил и коя скорост е съобразена и коя не със пътната обстановка. Това не е разрешена и не разрешена ами съобразена и може да се тълкува ...
Аз със 40 като се натресох в дупна на околовръсното и гумата лом и джантата на хармоника , е 40 съобразена ли е

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 17 мар 2007 11:26

Мисля че мерят спирачния път(а може и други замервания да правят-незнам).Но факта си е факт,моя авер отнесе глоба при идентична с на колегата ситуация-мисля че се беше случила в Лозенец.И на него не му се вярваше,ама отиде и си плати като поп...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 17 мар 2007 18:07

Ако никой не ти обърне внимание по случая, слагай спуканата гума в багажника и повече не си купувай винетка. Като те спрат и ти е потърсят, извади им гумата и им кажи "Ей тва ми е винетката" :f_ckyou:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 17 мар 2007 18:54

Stefan написа:Ако никой не ти обърне внимание по случая, слагай спуканата гума в багажника и повече не си купувай винетка. Като те спрат и ти е потърсят, извади им гумата и им кажи "Ей тва ми е винетката" :f_ckyou:

За съжаление това няма да му помогне, а само ще го вкара вътре още с поне 100 лева, май толкова беше глобата за без винетка.

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Съб 17 мар 2007 19:05

Съветвам колегата да си търси правата , защото докато всички си мълчим, тези боклуци от тая скапана държава ще си правят каквото искат и винаги ние ще сме виновните. Във всяка бяла страна имаш пр
аво на обезщетение - както държавата и общината ти прибират парите за какво ли не, така трябва и да си плащат за техните безобразия. Имам спомени , че бяха осъдили даже някаква община/ мисля,че беше Пловдив/ заради потрошен в дупка автомобил.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 17 мар 2007 19:59

Напълно съм съгласен. Как може 15 годишна кола от Германия да не знае какво е сервиз (ремонт по окачването) а като дойде в България да не излиза от него :077:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”