От Бургас съм и спуках гума защото влязох в една голчма дупка.Гумата неможеше да се оправи и се наложи да купувам нова (тоест това всичко е заради дупката , знам че аз съм си виновен че нея избегнах ама ако нямаше дупки нямаше да се стига до това положение). Та каква е процедурата ако ми се случи пак или и при този случай , да си взема парите от общината защото тя е виновна че не потдържа пътя. Знае ли някои към кои трябва да се обърна и какво трябва да се направи.
Благодаря ви!!!

Проблем със спукана гума заради дупка - ПОМОЩ
-
- Автомобил: Golf V 1_6 fsi
- Двигател: 2004
- Контакти:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре е да се обърнеш към КАТ, защото дори да ти напишат акт, е официален документ, който доказва увреждането на твоята вещ /автомобила ти/. Освен това делото се води срещу собственика на пътя, а не срещу поддържащия го. Може и срещу двамата, но най-добре срещу държавата или общината, защото са най-сигурни платци.
-
- Автомобил: Golf V 1_6 fsi
- Двигател: 2004
- Контакти:
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blue_shadow написа:За мен завеждането на дело е сложно и скъпо струващо удоволствие. Мисля, че ще е хубаво да потърсиш съдействието на някоя телевизия -да направят репортаж, да потърсят виновните за това състояние на пътя. И ако не получиш възмездие, то поне ще може да предотвратиш друг колега да не си спука гумите.
За съжаление съдействието от някои телевизии, и по-точно от техните репортери също не е евтино. Освен това, освен уведомяването на колегите, които може и нищо да не запомнят, ползата от такъв репортаж е никаква...
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За съжаление съдействието от някои телевизии, и по-точно от техните репортери също не е евтино. Освен това, освен уведомяването на колегите, които може и нищо да не запомнят, ползата от такъв репортаж е никаква...
Не подценявай силата на медиите. Все пак за да се реши даден проблем трябва да се пробват различни варианти.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Колега единственият начин да вземеш пари при подобен инцидент,когато общинта е виновна е да викнеш КАТ на местопроизшествието и евентуално ако имаш каско да отидеш при застрахователя си с протокола от КАТ и те да ти изплатят обезщетение!
Ако си без каско,няма да можеш нищо да направиш,защото нашата съдебна система е много тромава и ако повдигнеш иск срещу общината,не е ясно кой ще излезе прав,а делото ще се проточи няколко години!
А ако си карал с несъобразена скорост и си спукал гумата в дупката,КАТ-аджиите могат да ти напишат акт(на 1 приател му свиха тоя номер и накрая вместо да търси пари от застрахователя му се наложи да плаща глоби!?!?!?!)
Ако си без каско,няма да можеш нищо да направиш,защото нашата съдебна система е много тромава и ако повдигнеш иск срещу общината,не е ясно кой ще излезе прав,а делото ще се проточи няколко години!
А ако си карал с несъобразена скорост и си спукал гумата в дупката,КАТ-аджиите могат да ти напишат акт(на 1 приател му свиха тоя номер и накрая вместо да търси пари от застрахователя му се наложи да плаща глоби!?!?!?!)
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stefan написа:Ако никой не ти обърне внимание по случая, слагай спуканата гума в багажника и повече не си купувай винетка. Като те спрат и ти е потърсят, извади им гумата и им кажи "Ей тва ми е винетката" :f_ckyou:
За съжаление това няма да му помогне, а само ще го вкара вътре още с поне 100 лева, май толкова беше глобата за без винетка.
- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съветвам колегата да си търси правата , защото докато всички си мълчим, тези боклуци от тая скапана държава ще си правят каквото искат и винаги ние ще сме виновните. Във всяка бяла страна имаш пр
аво на обезщетение - както държавата и общината ти прибират парите за какво ли не, така трябва и да си плащат за техните безобразия. Имам спомени , че бяха осъдили даже някаква община/ мисля,че беше Пловдив/ заради потрошен в дупка автомобил.
аво на обезщетение - както държавата и общината ти прибират парите за какво ли не, така трябва и да си плащат за техните безобразия. Имам спомени , че бяха осъдили даже някаква община/ мисля,че беше Пловдив/ заради потрошен в дупка автомобил.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”