Дарение за дома в Белоградчик (посещение на 17.06.2007г.)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Кога да посетим децата?

Януари
14
11%
Февруари
7
6%
Март
48
38%
По-късно
58
46%

Общо гласове: 127
didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 15 мар 2007 18:52

Не мисля, че биха отказали! :) HDD ще намерим иначе, не мисля, че е проблем. :D

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 16 мар 2007 17:24

имах няколко разговора с директорката на дома. разбрах от какво точно имат нужда децата. но и обясних й, че не сме с кой знае колко големи финансови възможности. в дома са настанени 41 деца като днес очакват 2 деца от Лом, за които сглобяват в момента бракувани легла.
получили са наскоро дарение бройка чершафи, затова може би няма да купуваме 40 чершафа, а по-малко - довечера ще уточня колко. имат нужда от възглавници, плънката на старите хич я няма - има в града им фирма, която ги произвежда - 2.50лв/ бройката, може да закупим такива.
относно стаята - имат една празна стая, за която евентуално може да закупим нещо - ламиниран паркет, ако се навиете и стигнат паричките - около 28-30м, предпочитат латекс за стените, довечера ще уточня колко ще е необходим като говорих за бяла основа и за смесване някакъв друг цвят. и още 2 или 4 легла, поне за 2 мосля, че може да съберем пари - с матрака илизат около 150лв/легло и може би и шкафчета към тях или 2 бюра.
за компютри и техника, всичко е добре дошло.
покрив не можем да оправяме, според мен.
засега е това. абитуриентът от Благоевград е костюмиран, мисля, че наистина е добре парите, предназначени за костюма да отидат в сметката за Белоградчик.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 16 мар 2007 19:47

по-точна инфо:
за стаята:
подът е 5.40/4.70м, ламиниран паркет за около 26м2, ако имаме средства;
латекс - за едно минаване за 50м2, поне бяла основа. оцветителите в града са по 1.70лв, (сега стаята е синя);
възглавници, по-скоро плънките -43 бройки;
и още - за прозорците, вратите, радиаторите - около 10кг бяла блажна боя (без радиаторите - около 6кг.).
което е по силите ни, колкото може да направим.
колко много изписах за една стая.. ако решите да правим нещо - пишете.

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Съб 17 мар 2007 2:33

Смешна работа,аз лично съм 100% да се помага на хора изпаднали в шибано положение,камо ли на деца.Обаче да се купуват чаршафи,тапети,завивки и други подобни е просто смешно.С какво това може да зарадва едно дете?Детето иска игри ебаси,иска забавление,развлечение или както искате го наречете,другата работа си е на нашата шибана държавица и тя да се оправя мамка му.Друг е въпроса,че повечето домове в България са "Дом,майка и цигане",а не "Дом,майка и дете".Не,че съм расист обаче тея домове трябва да се профилират,все пак като погледна едно 5 годишно цигане до едно 5 годишно българче правя огромна разлика и хич не се правете,че Вие не правите разлика.Шибана ситуация общо взето/а ще гласуваме за евро депутати между другото/,но винаги бих доставил радост на едно дете,лошото е,че това е еднократно,а едно дете се нуждае от постоянно внимание,не през месец ,през два,през три.АНАТЕМА за тези майки които си оставят децата на съдбата ебаси!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 17 мар 2007 9:11

Huizel,
не знам беше ли на предишното мероприятие - посещението на дома в Благоевград, но вероятно не. Вярно е, че децата се радват на играчки, на внимание, а не на такива неща. Но за съжаление те имат нужда и от тях - прочете ли по-напред в темата, видя ли снимките ? Да, жалко е че държавата е абдикирала от тези си задължения, и е вдигнала ръце от тези деца. Знаеш ли колко е дневната "дажба" на едно дете в такъв дом ? 3 лв. и някакви стотинки. Е как да има играчки - те за храна не стигат, какво остава за поддръжка на дома. Ние затова и отиваме там - защото държавата като не им обръща внимание, ние поне да обърнем внимание на децата (те най-много на това се радват, след това на лакомствата), но заедно с това да помогнем с малко (според силите и възможностите). А за циганетата - ами и аз не долюбвам тази етническа група, но знаеш ли че в Благоевград въпреки че около половината бяха по-мургави, нямаше нито едно дете (независимо от вида му) с по-малко от един талант ? И че в никое от тези "циганета" не видях нищо "циганско" като държание ?
Да, жалко е че огромната част от децата са именно оставени от безотговорни родители, да ги наречем. Но има и такива, които съдбата ги е пратила там - примерно починали (загинали) родители, и т.н. Да, знаем много добре, че вниманието не трябва да е еднократно - затова и избягваме да е по Коледа, Великден (те хората, големците предимно тогава се сещат - да си измият съвестта), а в някакъв друг, обикновен ден; затова и ако си чел в другата тема, имаше и продължение на делото в Благоевград (абитуриента - нищо, че ни изпревариха).
Хайде със здраве, и се надявам да те видим в Белоградчик !

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Съб 17 мар 2007 12:09

Що се заяждаш бе?Написах нещата както ги виждам аз.А да ми обясняваш като на първокласник,не е нужно според мен.А тея въпроси смешни "видя ли какво пише по напрееед,видя ли снимкииитеее" .Ми не съм бате,е така го написах поста просто да се правя на интересен. :evil:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 17 мар 2007 12:26

Huizel написа:Обаче да се купуват чаршафи,тапети,завивки и други подобни е просто смешно.С какво това може да зарадва едно дете?

Без да се заяждам, но пишеш глупости.
Само ти ли обичаш да си лягаш в чисти завивки :banghead:

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Нед 18 мар 2007 0:04

И какъв е номера на сметката ?

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 18 мар 2007 0:45

Може ли някой, който е в течение на нещата, да ми пусне на лично какво още липсва, за да се допълнят компютрите до работещи конфигурации - мога да помогна с малък хард, рам ако трябва, мрежови карти имам доста излишни, графични също...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 18 мар 2007 0:47

roadrunner написа:Може ли някой, който е в течение на нещата, да ми пусне на лично какво още липсва...

didoriginal написа:Та, децата имат нужда най-вече от:

1) Чаршафи, възглавници, калъфки за възглавници, одеала.
2) Да оправим една от стаите - ремонт + обзавеждане (съвсем basic).
3) Да оправим бусчето - niksi се нагърби с тенекеджийската задача, трябват му и гуми и седалки. :roll:
4) Компютри - вече са осигурени 2 броя.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 18 мар 2007 1:17

dobrinb, или ти си изморен нещо, или аз не схванах шегата:

Питах специално за ПЦтата дали нещо липсва, защото може да трябва я някое рам-че, я мрежова...

С чаршафи не мога да помогна, те са ми кът... :D

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 18 мар 2007 6:43

Няма шега, в списъка пише в т. 4 Компютри - вече са осигурени 2 броя. :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 18 мар 2007 8:40

roadrunner написа:Може ли някой, който е в течение на нещата, да ми пусне на лично какво още липсва, за да се допълнят компютрите до работещи конфигурации - мога да помогна с малък хард, рам ако трябва, мрежови карти имам доста излишни, графични също...

Твоят човек е didoriginal. Търси го и ще се разберете.
:да:

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Нед 18 мар 2007 12:33

Да попитам, дрехи, ще събираме ли?Предполагам, че и от към облекло са доста зле.

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пон 19 мар 2007 15:15

cheren_golf написа:Да попитам, дрехи, ще събираме ли?Предполагам, че и от към облекло са доста зле.

didoriginal каза, че децата са на възраст от 3 до 19 години, така че дрехи, играчки и книги ще са подходящи подаръци.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”