Проблем с Golf 3 1.6mi

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SmartShop
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с Golf 3 1.6mi

Мнениеот SmartShop » Нед 18 мар 2007 11:14

Значи, като ми падне под 5 литра горивото в резервоара и започва да гасне. Въобще не достигам до червената зона. Плюс че започва да не върви. Все едно карам кола 30 коня. Като имам над 5 литра бензин е пушка и няма прекъсване. Ходих при кой ли не всички гледат тъпо и не знаят от какво е. Ако някой е имал същия проблем нека сподели, щото ми писна от всякви безхаберници по сервизите дето не могат да ти оправят колата.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Нед 18 мар 2007 11:37

как изчисли че имаш под 5 литра в резервоара?какъв е проблема, просто не карай на резерва и си свиркай :lol:

Потребителски аватар
SmartShop
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SmartShop » Нед 18 мар 2007 12:05

smurf написа:как изчисли че имаш под 5 литра в резервоара?какъв е проблема, просто не карай на резерва и си свиркай :lol:

Ами стрелката е на милиметър под първата бяла стрелка. Въобще не стига до червения сектор. Като знаем че резервоара че е 45 литра...математика. А до резерва дори не съм стигал до сега това е проблема.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Нед 18 мар 2007 12:10

остави ти тая математика, уреда не може да мери с точност в такива степени....ако иначе колата не прави проблеми ме съмнява че влиза в резервата, ама разходомера лъже....

Потребителски аватар
SmartShop
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SmartShop » Нед 18 мар 2007 12:25

smurf написа:остави ти тая математика, уреда не може да мери с точност в такива степени....ако иначе колата не прави проблеми ме съмнява че влиза в резервата, ама разходомера лъже....

Ясно по-добре кажи незнам от какво може да е отколтото да приказваш празни приказки. Братовчед ми има същия голф до болтче и не прави така. А разходомера ми е пушка тестван е. Резервоара е чистен и т.н само да се премахне проблема.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 18 мар 2007 12:43

SmartShop написа:
smurf написа:остави ти тая математика, уреда не може да мери с точност в такива степени....ако иначе колата не прави проблеми ме съмнява че влиза в резервата, ама разходомера лъже....

Ясно по-добре кажи незнам от какво може да е отколтото да приказваш празни приказки. Братовчед ми има същия голф до болтче и не прави така. А разходомера ми е пушка тестван е. Резервоара е чистен и т.н само да се премахне проблема.

За разходомера е много важно до какво положение сте завъртяли капачката с двата щуцера.Ако не е в правилното си положение поплавъкът може да опре някъде и няма да показва вярно.На мен например,след смяна на датчика при пълен резервоар ми показва до предпоследната бяла черта.Но съм завъртял леко капачката,сигурен съм.
Не оставяй колата с толкова малко бензин,Както сигурно знаеш бензинът,който минава през помпата служи за нейното охлаждане.

Потребителски аватар
SmartShop
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SmartShop » Нед 18 мар 2007 15:45

Утре ще ида в сервиза на Вантотрейд и от там ако не го оправят обявявам всички майстори за безхаберни бездарници:))

Odisei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Odisei » Нед 18 мар 2007 16:21

Аз имах подобен проблем навремето. Не знам колко е еднакъв като твоя, но да го споделя. До колкото ми каза един майстор бензиновата помпа се намира във съд които е потопен в резервоара. В този съд се връща бензин от двигателя и винаги трябва да е пълен, за да не засмуква въздух помпата. Когато уплатнението в долната част на съда е кофти, бензина от него минава в резервоара. Когато резервоара е по-празничък и съда се изпразва. Както се сещаш помпата засмуква въздух и имаш проблеми. Можеш да си направиш следният тест. На някаква скорост правиш няколко резки завои, за да разклатиш бензина за да оставиш на сухо помпата, ако ти се появи прекасването проблема значи най-вероятно е това. При мен в крайна сметка помпата съвсем изключи и като я сменяха и се оказа, че наистина е имало проблем с уплатнението

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 18 мар 2007 16:23

Резервоара ти е 55 литра, стрелката навлиза в червената област като останат около 7 литра....незнам къде е проблема, ама не е нещо сериозно според мен.

Потребителски аватар
SmartShop
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SmartShop » Пон 19 мар 2007 10:15

Odisei написа:Аз имах подобен проблем навремето. Не знам колко е еднакъв като твоя, но да го споделя. До колкото ми каза един майстор бензиновата помпа се намира във съд които е потопен в резервоара. В този съд се връща бензин от двигателя и винаги трябва да е пълен, за да не засмуква въздух помпата. Когато уплатнението в долната част на съда е кофти, бензина от него минава в резервоара. Когато резервоара е по-празничък и съда се изпразва. Както се сещаш помпата засмуква въздух и имаш проблеми. Можеш да си направиш следният тест. На някаква скорост правиш няколко резки завои, за да разклатиш бензина за да оставиш на сухо помпата, ако ти се появи прекасването проблема значи най-вероятно е това. При мен в крайна сметка помпата съвсем изключи и като я сменяха и се оказа, че наистина е имало проблем с уплатнението

Вярно че започва да гасне след рязък завой, особено ляв. Ще свалям днес помпата, ако е от това направо казвай каде си да пием по бира. Пари няма да си носиш :D

ludpitbull
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Golf 3 1.6mi

Мнениеот ludpitbull » Нед 07 ное 2010 23:49

Колега интересуваме сменили помпата.Проблема решен ли е ?

vladislavp
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Golf 3 1.6mi

Мнениеот vladislavp » Вто 14 фев 2012 15:16

То малко стара тая тема ,ама имам същия проблем ,но с ABF. Направо гасне при 10л, а при 20л на няколко резки завойчета глъхне докато не я оставиш да върви направо. Пуснал съм и тема viewtopic.php?f=6&t=310340. Ако има някакво развитие ,Би ли споделил?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”