!!Относно аватарите.!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 18 мар 2007 11:54

:no-no
Е това вече е голяма изцепка :evil: !
За еротичните аватари и аз съм на мение че някои идваха в повечко, но за другите просто аргументите са зашити с бели конци.
Все пак имайте и в предвид че форумът се посещава от пълнолетни...

Голям бил аватарът.. еми от контролния панел на пхпбб-то му се слагата размери и толкоз.
Тежък бил аватарът... е не знам да има хора с под 50 килобайта пийринг връзка... сега да не ми заразправяте за модеми ала-бала... дори и с бавна връзка аватарите се зареждат последни ( след текста, стиловете и т.н. ). Също така всеки нормален браузър си кешира картинките.. така че картинката веднъж да се свали и толкоз.
Ако пък проблемът е че аватарите пълнят директорията на сървъра - ОК.. слага се линк към качен някъде другаде аватр и готово.

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Нед 18 мар 2007 12:00

Само кажете кога ще забраните да се пише във форума,не мислите ли че самозабравяте вече?Моя аватар защо беше изтрит заради еротика или размер??????

Сега остава и някой да ми изтрие мнението и картинката ще е пълна! :blow job

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Нед 18 мар 2007 12:05

Аз искам да кажа че мойте аватари никога не са минавали границата на разумното. Изкренно се надявам сегащния ми постояннен аватар да не прекрачва границите на изискванията поставени от wili98, за да не е необходимо да го сменям пак! Аватарите ми до сега са били 150х200пиксела с големина от 2 до 27kB, и определено и най-еротичните са били завоалирани максимално!

Не разбирам какъв е проблем да са еротични при половение че тематиката на форума е строго определена и се посещава най-вече от лица над 18 години, поради това че е Авто форум, а не форум за дъвки и близалки! Но, приемам решението Ви за правилно и съм се постарал да Ви намаля работата с един аватар - Моя.
Поздрави! :wink:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 18 мар 2007 12:06

Muncho написа::no-no
За еротичните аватари и аз съм на мение че някои идваха в повечко, но за другите просто аргументите са зашити с бели конци.

Голям бил аватарът.. еми от контролния панел на пхпбб-то му се слагата размери и толкоз.
Тежък бил аватарът... е не знам да има хора с под 50 килобайта пийринг връзка... сега да не ми заразправяте за модеми ала-бала... дори и с бавна връзка аватарите се зареждат последни ( след текста, стиловете и т.н. ). Също така всеки нормален браузър си кешира картинките.. така че картинката веднъж да се свали и толкоз.
Ако пък проблемът е че аватарите пълнят директорията на сървъра - ОК.. слага се линк към качен някъде другаде аватр и готово.

големи тарикати има 50к пийринг
в малките градчета са с още на 4-8-20к въобще
имам опит с град Елена и там за 20 лв получаваш негарантирани 8к!!!

15 аватара на страница по да речем 150кб = 2250кб / 8 =282сек. 4минути и 42 секунди за скапани аватари!!!

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 18 мар 2007 12:14

DragoGT написа:

15 аватара на страница по да речем 150кб = 2250кб / 8 =282сек. 4минути и 42 секунди за скапани аватари!!!

Които се зареждат след текста.. така че преспокойно човек си чете докато аватарите си се точат ( пък всеки аватар се дърпа само веднъж )... сори но аргументът ти изпуска :).

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Нед 18 мар 2007 12:19

DragoGT написа:

Драго, щом толкова се интересувате от потребителите от "маките градчета" улеснети ги повече като update-нете форума с по-нова версия, в която има опция за скриване на аватарите. Така на който му е баво ще има избор: - да му е бавно и да гледа аватари / - да му е "бързо" и да не гледа аватари! :?

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 18 мар 2007 12:30

Hertz написа:Драго, щом толкова се интересувате от потребителите от "маките градчета" улеснети ги повече като update-нете форума с по-нова версия, в която има опция за скриване на аватарите. Така на който му е баво ще има избор: - да му е бавно и да гледа аватари / - да му е "бързо" и да не гледа аватари! :?

Тази опция си я има и в IE !
Когато си отида на село ползвам супер бавен I-NET(wireless карта 2.4Ghz отдалечена на 30km от AP!!!) и като ползвам форума си изключвам картинките.

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Нед 18 мар 2007 13:59

gti написа:Само кажете кога ще забраните да се пише във форума

Скоро сигурно и това ще стане.
А да предлагам и да премахнете емотиконите,щото да не стават ексцесии :evil:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 18 мар 2007 14:11

Официално предупреждавам
Muncho и GTI - единият с 140 кб, другият с 160 кб аватар.
да ги направят по-малки, така че да отговарят на изискванията!
Ако аз в понеделник ги махна, ще е придружено с едноседмичен бан!

С нещо повече ли се чуствате от някой, че слагате такива големи аватари?
Лично вашите аватари мога да ги смачкам на 15-20 к без да ги променям..
Но вие поне сте тарикати, и не щете...
еми кат не искате... аз мога.!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 18 мар 2007 14:20

Muncho написа::....Голям бил аватарът.. еми от контролния панел на пхпбб-то му се слагата размери и толкоз.
Тежък бил аватарът... е не знам да има хора с под 50 килобайта пийринг връзка... сега да не ми заразправяте за модеми ала-бала... дори и с бавна връзка аватарите се зареждат последни ...

За последното си в голяма заблуда.!
за първото не може, без допълнителен модул, а има причина да не го правим, поне не изцяло.

по отношение на големината..
Форума се разглежда от всеки, и от всяко място.
Това, че се кешира на основният компир, не значи, че проксито пред теб не го отчита като размер свалена информация.. нищо че получава 302.

Щом толкова ги разбираш нещата.. хвани си направи аватара по-малък.. ще ти трябват 10 мин.
Ако смяташ, че няма да можеш... попитай.. някой друг може и да може.

Сами си налагате тези ограничения.. както виждаш моят аватар е точно 10.5 к...така че.... и не шава.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 18 мар 2007 14:25

моя е 6KB ;)

ПС. ако някой има проблеми с намаляването на аватара - да пише ЛС (за тея анимираните - оправяйте се сами, не ми се занимава да ги правя анимирани)

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Нед 18 мар 2007 14:37

wili98 написа:Официално предупреждавам
Muncho и GTI - единият с 140 кб, другият с 160 кб аватар.
да ги направят по-малки, така че да отговарят на изискванията!
Ако аз в понеделник ги махна, ще е придружено с едноседмичен бан!

С нещо повече ли се чуствате от някой, че слагате такива големи аватари?
Лично вашите аватари мога да ги смачкам на 15-20 к без да ги променям..
Но вие поне сте тарикати, и не щете...

еми кат не искате... аз мога.!

В администратор панела може да се забрани на определен потребител да използва услугата аватар. В смисъл може да му се забрани да има аватар изобщо. Това ми се струва по адекватно от колкото едноседмичен бан за това че не успял/видял че трябва да намали аватара си :wink:

Нищо против, но не всеки може да се справя с компютъра така добре както ти можеш Wili98 :roll:

Изображение 23.98 KB (24556 bytes)

Изображение 17.43 KB (17844 bytes)

Не мисля че ще станат по малки каквото и да ги правим :roll:
А за качеството им да не говорим :wink:
Изображение

Последна промяна от Hertz на Нед 18 мар 2007 14:57, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 18 мар 2007 14:40

Щом са успяли да си сложат старите аватари, след като лично им ги бях премахнал..
значи могат нали.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 18 мар 2007 14:47

Hertz написа:
Нищо против, но не всеки може да се справя с компютъра така добре както ти можеш Wili98 :roll:

точно след малко ще я заключа тая тема лично!
аман!
не се осъзнавате за пореден път че някой си яде от времето и силите безкористно за да направи някому нещо полезно!
все онеправдани, все погазени човешки права, все радетели за правда и свобода!
разберете вече-интернет е свободно пространство-и е голямо.
тука е така!
понеже е свободно и голямо-никой не задължава никого с нищо-ако искаш-седиш и пишеш, ако не искаш-глей кво голямо свободно пространство!
групата хора които се грижат за доброто на тоя форум са сплотени зад всичко което се прави-недейте разглежда нито едно решение като еднолично! и няма да позволиме на никой да провали с лека ръка това за което сме изгубили маса часове и нерви!
комуто както изнася!
и ние сме хора-и ние грешиме-обсъждането не се зловиди никому. но такива коментари като изложените по горе са нетолерируеми!
ако сме сгрешили-ще се поправиме-това е основата на демокрацията. от вас се иска добронамерена обратна връзка а не злостни коментарчета!
имайте го предвид!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 18 мар 2007 14:51

апропо, Вили деветдесет и осем беше пуснал една тема за големината на аватарите, доста отдавна, но никой не обърна внимание тогава -не мога да я намеря-айде по този случай да не се ядосваме без причина
ако ръководството каже че моя аватар е голям, сексуален, неприличен, ще го сменя, ко толкова пък сега :roll: :wink:
отивам да пийна едно коняче :wink:
п.с. смених го :lol: видях че е над 20 кб стария с мона ми лиза

Върни се в “ОФФ-Топик - други”