Проблем при ГОЛФ 2, 1800, пълна инжекция - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Съб 17 мар 2007 20:11

Провери си "О" пръстенчето на регулатора на налягането на бензина. Преди врмеме имах този проблем, породен от некадърността на един "Майстор", който при монтирането на регулатора върху инжекцията, го бе надянал с груба сила, оттам прещипал пръстенчето. Но неравността на проблема ми идваше от това че дори не му бе завил докрай 2-та болта и в зависимост от вибрациите на ДВГ ту имаше налягане на горивото, ту нямаше.

Потребителски аватар
kokito
Автомобил: WV GOLF 2 1.8 GTI
Двигател: PB 1989

Мнениеот kokito » Пон 19 мар 2007 0:01

Колега,относно първия типроблем:при мен се получава същото от време на време но знам от какво е(в моя случай) Имам аларма с имобилайзер,когато дам на контакт чувам как помпата нагнетява гориво ,натискам бутона на имобилайзера и аааа помпата нагнетява отново.Мисля ,че се получава обогатяване на сместа и съответно трудно стартиране на мотора.За инфо.моя еРВ 1.8 ел.инжекция.Не съм ровил за причината защото ми се случва рядко ,но е гадничко.Да няма нещо подоБно и при теБ

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пон 19 мар 2007 1:49

Колеги значи и аз имам сходен проблем,и аз съм с механичен инжекцион 90кс.Въпроса ми е аз имам ли стъпково моторче,или от какво зависят оборотите на празен ход,и от какво се получава това сериозно вариране на оборотите,на студено стигащо да гаснене?
Моето г2 също прекъсва осбено при рязко подаване на газ,а след това няма проблем?Знаете ли къде да отида ми прегледа някой разбиращ колата,защото знам че са много малко занимаващите се с механичните инжекции,пък и да са кадърни-трудна работа,но все пак!Извинявам се ,ако съм писал неуместно,но просто исках да помоля за помощ,и като видях сходна тема... . : само VW

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пон 19 мар 2007 15:26

:arrow:

Racata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racata » Чет 05 апр 2007 18:05

Xan написа:
Racata написа:Аз имам голф 2 GT 112 коня пьлна инжекция механична и на мен ми прекьсфаше така това е бензиновата помпа която е в резорвара кадето прави 6,7 атмосфери за да работи инжекциона.Отиди да ти примерат какво налягане прави твоита помпа ако е под 5 атмосфери си копи нова запштото немогат да се ремонтират цената на помпата е 370лв.Поне за моита кола.

Голфа е 98-100 коня (точно не се сещам сега).
Инжекцията е електронна.
Налягането в горивопровода е 2,3-3 бара.
Помпите са 2 - едната (в резервоара е подкачаща), втората (близо до задния мост) е нагнетяваща с акумулатор.
:D
.
голфа е 112 коня а не 98-100 ако искаш да се хжанем на бас.гти се води.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Чет 05 апр 2007 21:44

s5501na написа:Колеги значи и аз имам сходен проблем,и аз съм с механичен инжекцион 90кс.Въпроса ми е аз имам ли стъпково моторче,или от какво зависят оборотите на празен ход,и от какво се получава това сериозно вариране на оборотите,на студено стигащо да гаснене?
Моето г2 също прекъсва осбено при рязко подаване на газ,а след това няма проблем?Знаете ли къде да отида ми прегледа някой разбиращ колата,защото знам че са много малко занимаващите се с механичните инжекции,пък и да са кадърни-трудна работа,но все пак!Извинявам се ,ако съм писал неуместно,но просто исках да помоля за помощ,и като видях сходна тема... . : само VW

ЛС.

Xan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xan » Пет 06 апр 2007 14:41

Racata написа:голфа е 112 коня а не 98-100 ако искаш да се хжанем на бас.гти се води.

Ако ще е за спора - ОК. Цък тук:http://volkswagen.msk.ru/vw_doc/ttx/gj_1p_1.8i_cat_88-92.pdf
и там най - горе ще видиш че първо са били окомплектовани с двигател 66KW, а след това вече с 72KW, погледнах си талона и там си пише че е 66KW, което ще рече около 100 коня....

Относно главния въпрос в темата: все още не съм си решил проблема и си нямам на идея от какво е....

Xan
Автомобил:
Двигател:

РЕШЕНИЕТО

Мнениеот Xan » Сря 06 юни 2007 16:04

След мнооого мъки, менкане на бубини, кабели, свещи, датчици на хол, смяна на маркучета за въздух, за гориво, филтри за гориво и незнам още какво проблема се оказа в лош контакт на кабелите към датчика за температура на двигателя, който май от своя страна подава информация на компота за сместа, която трябва да се подаде в двигателя.
А лошия контакт беше в следствие на един "майстор" дето малко късно го хванах, че е гола вода. Тоя "майстор" преди година изтръган куплунга, сряза го, хвърли го в коша и закрепи кабелчетата със две кабелни обувчици. Каза, че куплунга не бил хубав и така ще е по-надежно. Направо ми иде да го пребия.

Потребителски аватар
vakme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vakme » Сря 06 юни 2007 21:51

Racata написа:
Xan написа:
Racata написа:Аз имам голф 2 GT 112 коня пьлна инжекция механична и на мен ми прекьсфаше така това е бензиновата помпа която е в резорвара кадето прави 6,7 атмосфери за да работи инжекциона.Отиди да ти примерат какво налягане прави твоита помпа ако е под 5 атмосфери си копи нова запштото немогат да се ремонтират цената на помпата е 370лв.Поне за моита кола.

Голфа е 98-100 коня (точно не се сещам сега).
Инжекцията е електронна.
Налягането в горивопровода е 2,3-3 бара.
Помпите са 2 - едната (в резервоара е подкачаща), втората (близо до задния мост) е нагнетяваща с акумулатор.
:D
.
голфа е 112 коня а не 98-100 ако искаш да се хжанем на бас.гти се води.

112 коня, пич, е ГТИ 1,8 пълна инжекция (обаче ЕЛЕКТРОННА) с Диджифант система. Твоя е под 100 коня ако инжекциона ти е механичен.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Сря 06 юни 2007 22:55

vakme написа:112 коня, пич, е ГТИ 1,8 пълна инжекция (обаче ЕЛЕКТРОННА) с Диджифант система. Твоя е под 100 коня ако инжекциона ти е механичен.
Мисля че много бъркаш колега!Изкаш да кажеш че докато не са пуснали PB моторите фолксваген не са имали GTI ли? :roll: Аз съм си измонтирал EV -мотор мех. инжекцион на голфа,и можеш да провериш по всички сайтове или каталози че си се води точно 112 коня! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”