Ето какво става когато се опитваш да минеш на жълто

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Ето какво става когато се опитваш да минеш на жълто

Мнениеот zexer » Пон 19 мар 2007 12:34

В Пловдив (а и не само) постояно стават катастрофи когато се опиташ да "хванеш" жълтото
явно нещата изглеждат горе-доло така:

http://www.vbox7.com/play:577d3b1d
mod edit: Roberta

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 19 мар 2007 12:46

Светофарите са ялови.... ама много

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пон 19 мар 2007 12:57

аз ли съм сляп или на това кръстовище няма светофар

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 19 мар 2007 13:04

Бе те светофарите не са ялови, защото, поне в Пловдив, а предполагам и не само. има около секунда, секунда и нещо когато на всички им свети чрервено точно за да се избегнат такива дивотии, ама уви!
ИзображениеИзображение
Ей тук не знам в събота кой не е спазил светофара: патрулката или тъмночервения Опел, ама един от двамата ще е в кереча!
Впрочем, точно в Пловдив стана, на кръстовището на бул'България" и "В. Априлов"

Tomcat написа:... или на това кръстовище няма светофар

Амм... май има, но не се вижда. В лявата страна май се виждат 'диреците' на светофара...

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пон 19 мар 2007 13:36

Те направо на червено минават...
Който е гледал снощи новините знае как карат такситата в Пловдив, не че в Сф не са същите лумпени :evil:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 19 мар 2007 13:37

има светофари , ама останали от 65 година, няма рампи над пътя
абе лудница уплаших се направо

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пон 19 мар 2007 13:41

кръстовището е много зле пък и ми излгежда хлъзгаво :roll:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 19 мар 2007 13:42

Баси....все едно гледам едно подобно кръстовище при нас, на което обаче няма светофари (не че не работат - няма такива въобще). През ден някоя катастрофичка се заформя там...

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 19 мар 2007 15:05

Аз наскоро бях за 4 дена в Исул с рана в окото. Заради един пиян дето се опита да мине на жълто.
Ние правихме ляв завой от шиченски към коперник. Бяхме в колона не сме се движили с повече 5км/ч изчаквайки насрешното движение.
Но заради Образувалата се колона в насрешното за ляв завой на трамвайната линия. Шофиора мой приател и съквартирант не го видя тоз пияния който бая се беше засилил.

Туй като след катастрофата почти не виждах немога да съм точен, но след като сязох от колта видях че другата кола която ни одари ни бесхе метнала 2-3 метра назад.
Моя приятел си отнесе акт за отнемане на предимство!
Другия не го знам какво отнесе. Знам че го водиха и него във Исул за кръвна проба, защото беше пил. Там го видях де, те кат там го заведоха защото яз бях там в спешното и да ме разпитат.
Знаме също че оня нямаше и гражданска.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пон 19 мар 2007 15:08

хахахахахаха

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 19 мар 2007 15:11

Lizard написа:Аз наскоро бях за 4 дена в Исул с рана в окото. Заради един пиян дето се опита да мине на жълто.
Ние правихме ляв завой от шиченски към коперник. Бяхме в колона не сме се движили с повече 5км/ч изчаквайки насрешното движение.
Но заради Образувалата се колона в насрешното за ляв завой на трамвайната линия. Шофиора мой приател и съквартирант не го видя тоз пияния който бая се беше засилил.

Туй като след катастрофата почти не виждах немога да съм точен, но след като сязох от колта видях че другата кола която ни одари ни бесхе метнала 2-3 метра назад.
Другия не го знам какво отнесе. Знам че го водиха и него във Исул за кръвна проба, защото беше пил. Там го видях де, те кат там го заведоха защото яз бях там в спешното и да ме разпитат.

При ПТП, ако единия шофер е пил, нали според закона и практиката задължително той е виновен, или греша...как са писали акт на твоя приятел :shock

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 19 мар 2007 15:18

Ами опитай се ти да докажеш че оня е навлязал на жълто или на червено в кръстовището.
Мисля че в този случай се водят и двамата със вина. Понеже реално ония беше с предимство.

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пон 19 мар 2007 15:43

radotom написа:Ей тук не знам в събота кой не е спазил светофара: патрулката или тъмночервения Опел, ама един от двамата ще е в кереча!
Впрочем, точно в Пловдив стана, на кръстовището на бул'България" и "В. Априлов"

Изображение
Изображение

днес отново имаше ужасна катастрофа в пловдив. на булевард Пещерско към 8.30 - 9.00 сутритна. мотор (мисля, че беше от соц. моделите) се беше врязал в трабант, след което мотора се беше забил и разцепил на две в стълб. трабито нямаше предница, мотора - ми нямаше го... беше на съставните си части, нямам идея дали е имало пострадали :? :roll:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 19 мар 2007 18:35

bobo7 написа:хахахахахаха

:?

Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Пон 19 мар 2007 18:47

Varbona написа:
Lizard написа:Аз наскоро бях за 4 дена в Исул с рана в окото. Заради един пиян дето се опита да мине на жълто.

При ПТП, ако единия шофер е пил, нали според закона и практиката задължително той е виновен, или греша...как са писали акт на твоя приятел :shock

Значи пише се АКТ на виновния в случая човека отнел предимство.А на пияния му взимат книжката и АКТ.Личен опит :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”